تحلیل عضو کمیسیون تلفیق مجلس از بودجه ۹۹ /
"وابستگی به نفت" در بودجه افزایش یافت
نصر: عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود تلاش دولت در جهت اصلاح ساختار بودجه، میزان وابستگی لایحه بودجه ۹۹ به درآمدهای نفتی افزایش یافته است.
به گزارش نصر به نقل از تسنیم، جبار کوچکینژاد در گفتوگویی با بیان اینکه دولت در راستای تغییر ساختار و فرآیند بودجهریزی کشور جهت خروج وابستگی از فروش نفت توفیقی به دست نیاورده است اظهار داشت: با وجود تلاشهای دولت در جهت اصلاح ساختار بودجه، میزان وابستگی لایحه بودجه 99 به درآمدهای نفتی افزایش یافته است.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بودجه سال 99 با بودجه سال 98 از حیث ساختاری تفاوت چندانی نکرده است عنوان کرد: دولت معتقد است که بودجه را بر اساس درآمد حاصل از فروش نفت تنظیم نکرده در حالیکه فقط چیزی در حدود 50 هزار میلیارد تومان از همین محل در سند بودجه پیشبینی کرده است.
کوچکینژاد تکلیف دولت جهت واریز بخشی از درآمدهای حاصل از فروش نفت به حساب صندوق توسعه ملی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: طبق قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به انجام این کار است البته بهعلت مشکلات اقتصادی و کاهش فروش نفت آن سهمی که باید به صندوق واریز شود محقق نمیشود.
نماینده مردم رشت در مجلس از اخذ مجوز برداشت پول از حساب صندوق توسعه ملی بهمبلغ حدود 40 هزار میلیارد تومان توسط دولت در سال آینده خبر داد و ابراز داشت: این کار و اقدام دولت با شعار عدم وابستگی به درآمدهای نفت مطابقت ندارد زیرا اعتبارات صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت تأمین میشود.
وی تمهیدات اندیشیدهشده دولت و مجلس برای ایجاد زیرساختهای فرهنگی و آموزشی در کشور را نیز مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: با پیگیریهایی که توسط بنده از سالیان طولانی تاکنون انجام شده بهزودی شعبه جدید دانشگاه شهید رجایی گیلان جهت تربیت دبیر هنرستانهای شمال کشور در رشت ایجاد میشود.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس وجود دانشگاه فرهنگیان در گیلان برای تربیت نیروها و معلمان علوم تجربی و علوم انسانی را مورد توجه قرار داد و گفت: در بخش هنرستانها گیلان شدیداً به نیروی انسانی کارآمد نیاز دارد اما دانشگاهی برای تحصیل دانشجویان این بخش در استان وجود ندارد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس تقویت حضور دانشجویان فنی در شمال و شمالغرب کشور را از جمله مزیتهای ایجاد دانشگاه شهیدرجایی در گیلان خواند و اضافه کرد: جذب بسیاری از تحصیلکردگان گیلانی در جمع اعضای هیئت علمی و امکان تحصیل افراد و دانشجویان در داخل استان از دیگر مزیتهای ایجاد این واحد دانشگاهی است.
انتهای پیام/
خبرگزاری تسنیم