گزارش تصویری/
تصاویر | روز جهانی پنیر در لیقوان
نصر: پنیر لیقوان از مشهورترین پنیرهای سنتی جهان است و در همه کشورها به همین نام شناخته میشود. این پنیر شبهنرم بین سه تا دوازده ماه در آب نمک نگه داشته میشود تا فرآوری شود. این پنیرها در روستای لیقوان واقع در دامنه شمالی سهند از توابع شهر تبریز تهیه میشود. تخمین زده میشود بیش از ۲۰۰ تولید کنندهٔ پنیر و ۶۵۰۰۰ گوسفند که اغلب از نوع قیزیل هستند در این روستا و روستاهای مجاور وجود داشته باشند. هوای پاک و گونههای گیاهی بی همتای منطقه علاوه بر نحوه بهداشتی شیردوشی استفاده شده در این روستا و تحویل شیر تازه به تولیدکنندگان پنیر منجر به تولید شیر و پنیر با کیفیت میشود. این نوع پنیر ترد بوده، طعمی شور و ترش دارد و دارای سوراخهای بخصوصی در اندازه نخود است و از شیر تازه گوسفند تهیه میشود.
1403/03/13 - 23:24 - 114210