سفیر ایران در ارمنستان ؛
برنامه بلندمدت برای همکاریهای اقتصادی بین ایران و ارمنستان تدوین شود
نصر: سفیر ایران در ارمنستان گفت: برنامه بلندمدت برای همکاریهای اقتصادی بلند مدت بین ایران و ارمنستان باید تدوین شود.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، عباس بدخشان ظهوری، روز پنجشنبه در دیدار با رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز افزود: شناخت بیشتر ظرفیت های اقتصادی و تجاری کشور ارمنستان از طریق فعالان اقتصادی کشور لازمه توسعه همکاری های دو جانبه است.
وی اظهار داشت: با توجه به موقعیت راهبردی کشور، از ظرفیت های اقتصادی دو کشور در گسترش همکاری های دو جانبه بهره برداری مناسبی بعمل نیامده است.
بدخشان ظهوری، با اشاره به حضور ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: با شناخت بیشتر از بازار ارمنستان و تولید و صادرات محصولاتی با کیفیت و دارای استاندارهای جهانی در مقایسه با سایر رقبای تجاری که در بازار این کشور حضور دارند می توان سهم بیشتری از بازار این کشور را برای کشور و استان کسب کرد.
رییس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این دیدار با تاکید بر بهره مندی مناسب فعالان اقتصادی و تجاری کشور از فرصت حضور ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: دستگاه دیپلماسی کشور باید شرایط و بسترهای لازم برای حل مسائل و مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی در سایر کشورها را فراهم کند.
یونس ژائله، افزود: عواملی مانند ناآشنایی فعالان اقتصادی و تجاری کشور با قوانین و مقررات کشورهای مقصد، عدم پشتیبانی مناسب دستگاه دپیلماسی از فعالان اقتصادی و تجاری، تعرض به منافع اقتصادی و تجاری فعالان اقتصادی ایران در خارج از مرزهای جغرافیایی و در بازارهای هدف از جمله موارد و دلیل توسعه نیافتگی همکاری های دو جانبه است.
وی اظهار داشت: عوامل و دلایل طرح شده از یک طرف و بی ثباتی در تصویب و اجرای قوانین و بخشنامه های داخلی سبب می شود تا نتوان به طور شایسته از منافع ملی که اولویت اصلی فعالان اقتصادی است در بازارهای خارجی حراست کرد.
رییس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به حضور ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اینکه ارمنستان تنها راه زمینی برای همکاری اقتصادی با اعضای اتحادیه است، گفت: با همکاری های اعضای اتحادیه امکان توسعه اقتصادی اعضای حاضر در این اتحادیه اقتصادی بیش از پیش افزایش می یابد.
ژائله، فلسفه همکاری های اقتصادی و تجاری کشورها را کسب سود دو جانبه دانست و یادآوری کرد: تداوم همکاری های بلند مدت اقتصادی و تجاری با توجه به این فلسفه امکان پذیر می شود و باید تلاش کرد از ظرفیت های دو جانبه و چند جانبه کشورها در این راستا بهره برداری کرد.
وی ایجاد مراکز کشت صنعت مبتنی بر کشت فرا سرزمینی در ارمنستان را از فرصت ها و پتانسیل های موجود در راستای گسترش همکاری های دو جانبه خواند و اظهار داشت: همه کشورها در تلاش هستند با تجارت برون مرزی سود مناسبی از محصولات تولیدی خود اخذ کنند ولی کشورهایی در این مسیر موفق خواهند شد که در این نوع اقدامات برای سایر کشورها هم سود متقابل (برد- برد) در نظر گیرند.
ژائله، برنامه ریزی عملیاتی برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه و بخصوص کشورهای همسایه را لازمه موفقیت در تجارت خواند و افزود: باید با همکاری و هم افزایی تمام نهادها و سازمانهای کشور امکان اجرایی کردن برنامه های ارائه شده به منظور حضور موفق و موثر در بازارهای منطقه ای و جهانی فراهم کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا