با حضور معاون وزیر تعاون صورت گرفت؛
امضای تفاهمنامه به منظور توسعه شرکتهای تعاونی دانشبنیان و نوآور در آذربایجان شرقی
نصر: تفاهمنامه مشترک مرکز نوآوری تعاون، میان سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و پارک علم و فناوری استان به منظور توسعه هر چه بیشتر شرکتهای تعاونی دانش بنیان و نوآور با حضور معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضاء رسید.
به گزارش نصر، محمد کبیری، معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم اظهار کرد: امید است بتوانیم با این بسترسازی مناسب، زمینه توسعه تعاونیهای دانش بنیان و مجموعههای غیر تعاونی دانش بنیان را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه حمایت از مجموعههای دانش بنیان در اولویتهای اصلی ما قرار گرفته است، عنوان کرد: به دنبال شکل گیری مرکز نوآوری و رشد توسعه تعاون در استانهایی بودیم که فضای کسب و کار مناسبی دارند تا بتوانند به منظور تامین در بخش تعاون، نوآوری را توسعه دهند.
وی ادامه داد: این موضوع منجر به این میشود که مجموعههای سنتی بتواند از ظرفیتهای استارتاپها و تعاونیهای دانشبنیان در جهت بهرهوری مجموعهشان استفاده کنند.
کبیری خاطرنشان کرد: تفاهم نامهای را در سطح ملی در راستای یک ویسی با همکاری صندوقهای پژوهش و فناوی و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون تشکیل شده است تا بتوانیم از شرکتهای تعاونی دانش بنیان به صورت ویژه حمایت کنیم؛ این موضوع را نیز در سطح استانی حمایت کرده و پیگیر هستیم.
وی متذکر شد: تا حدود یک میلیارد تومان از طریق صندوق ضمانت سرمایهگذاری برای آرندی مجموعههایی که در قالب تعاونی فعالیت میکنند ضمانت نامه بدون وثیقه ملکی صادر می کنیم؛ همچنین تعاونیهای بدون آرندی که به دنبال توسعه هستند نیز میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون تعاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: امیدوارم با انعقاد تفاهم نامه ای که امروز امضا می شود، بتوانیم این خروجی و خدماتی که در سطح ملی تفاهم نامه آماده و امضا شده در اختیار قرار دهیم؛ از سویی نیز خدمات ویژه ای را در قالب بسته هایی که در صندوق ضمانت سرمایه گذاری و بانک توسعه تعاون که به عاملیت صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در آمده است، بتوانیم در اختیار تعاونی های دانش بنیان و استارت آپ هایی که خروجی آنها تعاونی خواهد بود، قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه امیدواریم این تفاهم نامه سه جانبه راهگشایی برای فعالیت های بیشتر باشد، متذکر شد: بیکاری برای کشور تهدید است نه تحریم. لذا وجود چنین مراکز از ضروریات کشور بوده و امیدواریم این اقدام بخشی از این خلا را پوشش دهد.
جعفر محسنی درآیین امضای تفاهم نامه مرکزی نوآوری تعاون، اظهار کرد: اقدامات انجام گرفته سازمان جهاد دانشگاهی در حوزه فناوری در مرز دانش بوده و پیشرو در این حوزه است.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد دانشگاهی استان در حوزه فناوری انرژیهای نو به خصوص انرژی خورشیدی اقدامات موثری انجام داده است، گفت: با سرمایه گذاری کشور خارجی در صدد راه اندازی کارخانه تولید سلول خورشیدی هستیم.
وی گفت: در حوزه درمان نیز در استان فعالیت های موثری را انجام دادیم و بخشی از فعالیت ما روی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی است.
رییس پژوهشکده توسعه و برنامهریزی جهاد دانشگاهی گفت: تفاهمنامه مرکز نوآوری تعاون مابین سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و پارک علم و فناوری استان در راستای توسعه فناوری شرکتهای تعاونی و دانش بنیان منعقد شده است.
نجف قراچورلو در آیین امضای تفاهم نامه مرکز نوآوری تعاون، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این پژوهشکده و معاونت پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: پژوهشکده توسعه و برنامهریزی یکی از ساختارهای وابسته به جهاد دانشگاهی است که این پژوهشکده ملی زیر نظر سازمان جهاد دانشگاهی استان فعالیت میکند.
وی ادامه داد: این پژوهشکده، در قالب سه گروه مدیریت توسعه، جامعهشناسی توسعه و برنامهریزی منطقهای که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی هستند، فعالیت میکند.
وی خاطرنشان کرد: این پژوهشکده میتواند بازوی اجرایی خوبی برای فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان و فناوری از لحاظ مدیریت کسب و کار و دوره های فنی مرتبط باشد و همچنین مشاورههای لازم در حوزههای کارآفرینی و کسب و کار را ارائه میکند.
مدیر مراکز رشد پارک علم و فناوری استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری در راستای حمایت و ترویج از فعالیتهای نوآورانه، فناورانه و توسعه اقتصاد دانشبنیان از سال ۸۱ فعالیت خود را آغاز کرده است.
محمدیاری ادامه داد: تاکنون حدود ۵۰۸ واحد فناور را حمایت و تکنولوژیهای مربوط به واحدها را وارد بازار کار کردهایم.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰۰ واحد فناور در این مجموعه مستقر هستند و همچنین از لحاظ توسعه استانی ۱۱ مرکز نوآوری و رشد در تبریز و شهرستان های استان وجود دارد.
وی ادامه داد: سه مرکز نوآوری با همکاری دانشگاه پیام نور استان از دو سال پیش ایجاد شده و خوشبختانه بحث انتقال تکنولوژی با تراکتور سازی را نیز انجام دادهایم.
وی با بیان اینکه صرفا بحث مالی مطرح نیست و خدمات دیگری نیز برای توسعه تعاونیهای دانش بنیان ارائه میکنیم، خاطرنشان کرد: اخیرا صندوق پژوهش فناوری ارس با مشارکت پارک علم و فناوری استان تاسیس شده است و بسته به نوع فعالیت، تسهیلات لازم به واحدها اعطا میشود.
محمدیاری با بیان اینکه دپارتمان بازاریابی خوبی را در داخل کشور فعال کردهایم، گفت: با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح ایجاد هاب تولید و صادرات محصولات دانش بنیان کشور در منطقه آزاد ارس عملیاتی شده و بحث صادرات کالاهای دانش بنیان کل کشور را پیش میبریم.
در پایان این مراسم معاون وزیر تعاون ۵ طرح دانشبنیان را افتتاح کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا