وزیر کشور مطرح کرد:
حضور بیش از پنج میلیون پناهجو در ایران با وجود تحریمها
نصر: وزیر کشور تاکید کرد: ایرانی که بالغ بر پنج میلیون پناهنده را در کشوری پذیرا شده که در اوج تحریم دولتهای غربی قرار دارد و به این کشور باید مدال حقوق بشر داد.
به گزارش نصر، مراسم روز جهانی پناهنده امروز چهارشنبه (۷ تیر ۱۴۰۲) با حضور و سخنرانی احمد وحیدی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، عبدالله مبینی ریاست سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور، اشتفان پریزنر هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد، اینا گلداکو جانشین نماینده کمیسر عالی سازمان ملل و تنی چند از مقامات و مهاجران در سالن وزارت کشور برگزار شد.
وزیر کشور در این مراسم گفت: آغوش جمهوری اسلامی ایران همواره برای پناه دادن به مظلومانی که تحت فشار و ستم قرار گرفتند باز بوده و ملت ما همواره به این امر انسانی توجه داشته است.
وحیدی با اشاره به پذیرایی دولت و ملت ایران از پناهجویان در طول ۴۴ سال گذشته اعم از مهاجران عراقی شامل عرب و کرد در طول دوره سرکوبهای رژیم بعث در مرزهای غربی و کمکهای مستمر به پناهجویان افغان از مرزهای شرقی گفت: ما امروز از دهها کشور در ایران، آواره و پناهنده داریم هرچند فراوانی این پناهندگان، بیشتر از عزیزان افغانستانی است.
وزیر کشور افزود: اگرچه این یک اصل انسانی، اسلامی و اخلاقی است اما باید به مهمانان عزیز خارجی عرض کنم که امروز روز شهادت عزیزانی از قبیل رئیس قوه قضائیه ما (شهیدان سید محمد بهشتی و ۷۲ تن از یارانش) است. قاتلان این شهیدان، فرار کردند و در دل کشورهای غربی مورد حمایت هستند؛ چه کنیم با این معیارهای دوگانه؟
وحیدی یادآور شد: در حالی که آغوش ملت ما برای ستم دیدگان باز است اما متأسفانه آغوش برخی از این کشورهای غربی به روی تروریستها باز است. چرا این معیارهای دوگانه در موضوع (حقوق بشر) حاکم است؟
وی ادامه داد: اساساً این پناهندگان از کجا به وجود می آیند؟ از جنگهایی که بر آنها تحمیل میشود و رژیمهایی که بر اینها تحمیل میشود و کسی هم از اینها حمایت نمیکند. شما وضع پناهندگان به کشورهای غربی را میبینید. چقدر در دریای مدیترانه غرق شدند؟ آیا این نحوه برخورد با پناهندگان و آوارگان است؟ شما عملکرد رئیس جمهور آمریکا را با پناهندگان در مرزهای مکزیک به خاطر میآورید و ضجه های فرزندانی که از مادرانشان جدا شده بودند. آیا این با اخلاق و حقوق بشر سازگاری دارد؟
وزیر کشور تصریح کرد: حالا عجیب است که همین کشورها، مدعیان حقوق بشر هستند. این نحوه برخورد آنها با آوارگان و پناهندگان چگونه قابل تفسیر است؟ اینها باید سرزنش و توبیخ شوند. بخش زیادی از این آوارگیها، نتیجه همین سیاستهای همان دولتهای غربی است.
وحیدی با تاکید بر نقش سیاستهای غربی در مساله فلسطین و سوریه مطرح کرد: مساله آوارگان و پناهندگان فلسطینی در نتیجه سیاستهای کیست؟ چه کسی باعث آوارگی و پناهندگی چند میلیون فلسطینی شد؟ چرا به این مسائل توجه نمیشود؟ آوارگان سوری نیز در اثر حمایت از تروریستها ایجاد شدند و چرا کسی به اینها توجه نمیکند؟ مردم سوریه چه گناهی دارند که باید پناهنده و آواره شوند آنهم به خاطر تروریستهایی که به اعتراف رئیس جمهور آمریکا، این گروه تروریستی ساخته و پرداخته خود دولت آمریکا است؟ خودشان گفتند داعش را ما درست کردیم. وضعیت اوکراین و آواره شدن مردم آن با اصرار برخی طرفها بر حضور ناتو در این منطقه نتیجه چه بود؟
وی خاطرنشان کرد: آغوش ملت ما بر اساس آموزههای انسانی، اسلامی و اخلاقی باز است اما اینها دیده نمیشود و برخی از این دولتها، در اظهار نظرهایشان ایران را به عنوان ناقض حقوق بشر محکوم میکنند. ایرانی که بالغ بر پنج میلیون پناهنده را در کشوری پذیرا شده که در اوج تحریم دولتهای غربی قرار دارد. به این کشور باید مدال حقوق بشر داد.
وزیر کشور اظهار کرد: آیا باید به ایران مدال حقوق بشر داد یا به کشورهایی که در کنار مرزهایشان اینهمه پناهنده در آبهایشان غرق میشود؟ خیلی جالب است که آنها مدعی حقوق بشر میشوند و ما متهم! ما تشکر میکنیم از دستگاه ها و سازمانهایی که با فهم دقیق از این مشکلات در کنار ما هستند.
وحیدی خواستار حمایت سازمان ملل از جمهوری اسلامی ایران در موضوع پناهندگان شد و خطاب به نمایندگان این سازمان گفت: درباره هزینههای پناهندگان که بر دوش ایران است باید حمایت کنید.
انتهای پیام/
ایلنا - خبرگزاری کار ایران