"فرزند کمتر، زندگی بهتر" اشتباهی بزرگ/جوانان فریب ظواهر ساختگی در دنیای مجازی را نخورند

1402/03/31 - 10:13 - کد خبر: 94738 نسخه چاپی

نصر: یک استاد دانشگاه معتقد است؛ سیاست های اشتباه فرزندآوری در گذشته و عواملی چون نمایش تجملات و زندگی های لاکچری در دنیای مجازی، چشم و هم‌چشمی و قضاوت از روی ظواهر زندگی دیگران از عمده دلایل کاهش ازدواج جوانان است.

به گزارش نصر، حسین ابراهیمی‌ مقدم روز چهارشنبه به مناسبت هفته ازدواج در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، اظهار داشت: مطابق با برخی آمارها و همچنین شواهد تجربی امروزه روند ازدواج در جامعه نسبت به گذشته کاهش و میزان طلاق‌ها افزایش یافته است که این امر دلایل متعددی دارد.
افزایش توقعات نسل جوان و کاهش ازدواج
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل این مسئله ناشی از افزایش سطح توقعات نسل جدید است. نسل پدران و مادران ما در گذشته با حداقل شرایط نیز حاضر به ازدواج می‌شد اما نسل امروزی حاضر به پذیرش زندگی مشترک با این سطح از امکانات در آغاز ازدواج هم نیست.
ابراهیمی مقدم ادامه داد: نسل جوان امروز محصول تبلیغات و سیاست‌های غلط جامعه در گذشته است. صدا وسیما و رسانه‌های جمعی نیز در سال‌های گذشته موضوع تک فرزندی را مطرح می‌کردند.
به گفته او «فرزند کمتر، زندگی بهتر» از جمله شعارهای جامعه در دهه های گذشته کشور بود و در خانواده های دارای یک فرزند، والدین اغلب امکانات و تسهیلات موردنیاز فرزندان را تامین می‌کردند. در نتیجه این روند نسل امروز با حداقل امکانات حاضر به تشکیل زندگی مشترک نیست و ازدواج نمی‌کند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از دلایل این مسئله ناشی از احساس عدم امنیت است. جوانان برای تشکیل زندگی مشترک باید احساس امنیت شغلی، اقتصادی و اجتماعی داشته باشند؛ در غیر اینصورت حاضر به ازدواج نمی‌شوند.
این استاد دانشگاه توضیح داد: برخی از خانواده‌ها به ضرب‌المثل قدیمی «سالی که نکوست از بهارش پیداست» باور دارند و در راستای این تفکر نیز از تشکیل زندگی مشترک با حداقل امکانات سرباز می‌زنند. به عبارت دیگر، تصور می‌کنند در صورت شروع زندگی با حداقل امکانات، تا آخر عمر نمی‌توانند زندگی مرفهی داشته باشند، در حالیکه این تفکر اشتباه است.
ابراهیمی مقدم افزود: امروزه فرهنگ جامعه از برخی بلایا نظیر چشم وهم‌چشمی هم در امان نیست. توسعه و گسترش فضای مجازی و فعالیت برخی اشخاص با نمایش تجملات نیز به این آسیب دامن می‌زند.
وی توضیح داد: اشخاص در شبکه‌های اجتماعی و به طور کل فضای مجازی عمدتا بهترین خود را نمایش می‌دهند؛ در نتیجه این روند دنبال‌کنندگان تصور می‌کنند، اغلب اقشار جامعه در شرایط ایده‌آل زندگی می‌کنند؛ از امکانات لاکچری استفاده می‌کنند و همواره شاد و خوشبخت هستند. شرایط یادشده را با زندگی شخصی خود مقایسه و تصور می‌کنند زندگی موفقی ندارند.
این متخصص روانشناسی با اشاره به افزایش سطح توقعات به‌عنوان یکی دیگر از تبعات نمایش تجملات، گفت: برخی خانواده‌ها نیز می‌پندارند «در صورتی که از ابتدا شرایط حداقلی را برای تشکیل زندگی مشترک بپذیرند، در سال‌های آینده نیز امکانات موردنیاز را دریافت نمی‌کنند.»
ابراهیمی مقدم افزود: به عبارت دیگر، در آینده برای دریافت امکانات موردنیاز با مشکل مواجه شده و باید از ابتدا شرایط اولیه مناسبی را برای زندگی مشترک خود فراهم کنند و در واقع امنیت خود را پیش از شروع زندگی تامین کنند؛ در غیر این‌صورت شرایط بهتر در روزها و سال‌های آتی نیز تجربه نخواهند کرد؛ حال آنکه این تفکر حقیقتا درست نیست. آدم‌ها به طور کل بهترین خود را نمایش می‌دهند و بنابراین صرفا با مشاهده ظواهر نباید تصور کرد که زندگی موفقی نداشته‌ایم.
به گزارش ایرنا، در تقویم رسمی ایران، سال‌روز ازدواج فرخنده حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) که مصادف با اول ذی‌الحجه هر سال است، به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است.
سه‌شنبه ۳۰ خرداد تحت عنوان ازدواج به‌هنگام، آگاهانه، آسان و پایدار، چهارشنبه ۳۱ خرداد تحت عنوان ازدواج؛ حس خوب زندگی و پنج‌شنبه اول تیر ساده بود؛ شیرین ماند، نامگذاری شده است.
جمعه دوم تیر سخت بگیری؛ سخت می‌گذره، شنبه سوم تیر ازدواج، مسیر آرامش و خوشبختی و یکشنبه چهارم تیر ماه نیز به عنوان آخرین روز از هفته ازدواج، آموزش، مشاوره، زندگی آگاهانه نام گرفته است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار