مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان‌شرقی؛

هفت درصد درآمد اپراتورها صرف توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در روستاها می‌شود

1402/02/15 - 20:33 - کد خبر: 91764 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان‌شرقی گفت: با تصویب مجلس شورای اسلامی هفت درصد از درآمد اپراتورها صرف توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و تقویت پوشش آنتن تلفن همراه و اینترنت در مناطق روستایی می‌شود.

به گزارش نصر، محمد فرزاد روز جمعه در جلسه بررسی مشکلات حوزه مخابرات و ارتباطات شهرستان اهر با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی‌بر افزایش چهار درصدی از درآمد اپراتورها در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی روستاها اظهار داشت: تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار اهر تا پایان سال‌جاری تحت پوشش آنتن تلفن همراه و اینترنت قرار می‌گیرند.
وی، دلیل عمده ضعف در آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت در مناطق روستایی را عدم تأمین تجهیزات عنوان کرد و با اظهار شرمندگی در خصوص تقویت آنتن‌دهی تلفن همراه و پوشش اینترنت گفت: تجهیزات ایجاد و تقویت زیرساخت‌های ارتباطی تأمین نشده است وگرنه دستگاه‌ها و اپراتورها آمادگی لازم را برای جبران ضعف و عدم پوشش اینترنت و آنتن‌دهی تلفن همراه دارند.
فرزاد بابیان این‌که مردم ۲۶ روستای شهرستان اهر به اینترنت ثابت دسترسی دارد، گفت: ۹۷ روستای شهرستان اهر با ۸۷ درصد تحت پوشش آنتن همراه اول قرار دارد و تا پایان سال‌جاری ۲۳ روستای این شهرستان تحت پوشش آنتن تلفن همراه قرار خواهد گرفت.
وی همچنین از اتصال ۷۵ مدرسه شهری و ۱۸۶ مدرسه روستایی به شبکه ملی اطلاعات در شهرستان اهر خبر داد و یادآور شد: از مجموع مدارس شهری و روستایی شهرستان اهر که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند، ۶۷.۷ درصد به اینترنت دسترسی دارند.

توسعه فیبرنوری در شهرهای آذربایجان‌شرقی در دستور کار مخابرات است
ناصر شهبازی مدیر مخابرات آذربایجان‌شرقی هم اعلام کرد: توسعه فیبرنوری در شهرهای آذربایجان‌شرقی در دستور کار مخابرات است.
وی با اشاره به این‌که مخابرات در طول ادوار و دولت‌های گذشته تضعیف شده است، اظهار داشت: هر اپراتوری که تأسیس می‌شود بر روی زیرساخت‌های مخابرات است.
وی افزود: طبق قانون بخشی از درآمد اپراتورها در اختیار دولت قرار می‌گیرد تا در تقویت زیرساخت‌های ارتباطی مناطق کمتر توسعه‌یافته هزینه کنند و اگر تفاهمی که بین اداره‌کل ارتباطات، مخابرات و اپراتورها در آذربایجان‌شرقی وجود دارد در بین مسئولان کشوری و نمایندگان مجلس هم بود چه بسا تجهیزات بیشتری برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطات جذب می‌شد.
مدیر مخابرات منطقه آذربایجان‌شرقی بابیان این‌که مخابرات پس از خصوصی‌سازی امکان توسعه شبکه تلفن ثابت را ندارد، گفت: از سال ۸۸ که مخابرات خصوصی‌سازی شد وظیفه دارد تا وضعیت موجود را حفظ کند، یعنی مخابرات اجازه و وظیفه توسعه شبکه تلفن ثابت را ندارد و اگر امکان بهره‌مندی از اینترنت ثابت در برخی روستاها فراهم شده است خارج از وظیفه‌ای بود که برای مخابرات تعریف کرده‌اند.
شهبازی از سرقت ۱۵ میلیارد تومانی تجهیزات و کابل‌های مخابراتی طی سال گذشته در آذربایجان‌شرقی خبر داد و یادآور شد: یکی از دلایل قطع ارتباطات، سرقت تجهیزات و کابل‌های مخابراتی است.
مدیر مخابرات منطقه آذربایجان‌شرقی از ارتقاء سیستم دکل‌های مخابراتی ۷ روستای شهرستان اهر طی سال گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر ارتقاء سیستم مخابراتی ۲ روستا و احداث سایت‌های جدید در شهر اهر جزو برنامه‌های مخابرات آذربایجان‌شرقی است.
شهبازی با تأکید بر این‌که مخابرات آذربایجان‌شرقی و به ویژه مخابرات شهرستان اهر زیان‌ده است، اظهار کرد: درآمد مخابرات از روستاها بسیار اندک و هزینه توسعه و نگهداری شبکه مخابرات در روستاها بسیار بالاست .
نماینده اهر و هریس هم خواستار تقویت پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت در روستاهای اهر شد.
احمد محرم‌زاده بابیان این‌که توسعه زیرساخت‌های ارتباطات و مخابرات، تقویت آنتن‌دهی تلفن همراه و پوشش اینترنت جزو مطالبات مناطق روستایی است، اظهار داشت: سال گذشته در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکسری توافقات در خصوص تقویت آنتن‌دهی تلفن همراه و پوشش اینترنت داشتیم، انتظار داریم مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان‌شرقی این توافقات را پیگیری و اجرایی کند، چراکه مطالبات اهالی روستاها از طرح‌های عمرانی به توسعه زیرساخت‌های ارتباطات تغییر کرده است.
وی افزود: شهرستان اهر از نظر وسعت و جمعیت چهارمین شهرستان آذربایجان‌شرقی است، انتظار داریم در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه ارتباطات و مخابرات در رده چهارم استانی باشد ولی هنوز در بسیاری از روستاها با عدم آنتن‌دهی تلفن همراه و پوشش اینترنت مواجه هستیم و از طرفی در محورهای ارتباطی نیز نقاط کور در آنتن‌دهی تلفن همراه داریم.
محرم‌زاده بر لزوم خدمات‌رسانی به روستائیان از سوی دولت تأکید کرد و یادآور شد: روستاها کانون تولید نیازهای کشور هستند، اگر به روستاها کم‌توجهی‌ شود نباید انتظار داشته باشیم که همچنان در تولید و اقتصاد نقش داشته باشند چون اهالی روستاها به خاطر بی‌توجهی‌ها و عدم ارائه خدمات مجبور به مهاجرت می‌شوند.
فرماندار اهر هم گفت: ضعف در آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت در ۶۰ روستای اهر وجود دارد.
ابوالفضل غنی‌زاده با اشاره به این‌که زندگی نوین مردم وابسته به ارتباطات و فضای مجازی است، اظهار داشت: در عصری که زندگی مردم وابسته به سیستم ارتباطات بوده وجود ضعف در آنتن‌دهی و یا عدم پوشش اینترنت موجب گلایه مردم مناطق روستایی شده است.
انتهای پیام/
هفت درصد درآمد اپراتورها صرف توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در روستاها می‌شود خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار