مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی خبر داد؛
نیاز ۳۵ هزار مسکن روستایی استان به مقاومسازی
نصر: مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی گفت: طبق آمار در شهرهای زیر یکصد هزار نفر تا به امروز ۶۹ هزار نفر برای طرح مسکن ملی ثبت نام کرده اند که ۹ هزار نفر واجد شرایط استفاده از شرایط این طرح هستند.
به گزارش نصر، حجت الله سروری در نشست خبری با اصحاب رسانه آذربایجان شرقی گفت: یکی از پراهمیت ترین اقدامات بنیاد مسکن فعالیت در زمینه های بنیان روستایی، مسکن روستایی، مقاوم سازی مساکن روستایی، مسکن شهری و همچنین تشکیلات انجمن های خیرین مسکن سازی که به یاری افراد نیازمند می رسد.
سروری ادامه داد: بنیاد مسکن از دوران هشت سال دفاع مقدس تا به امروز بازسازی و ترمیم مساکن در مواقع بروز حوادث را از وظایف خود می داند. ستاد بازسازی بنیاد مسکن آذربایجان شرقی از سال ۱۴۰۱ در فیرورق خوی مستقر شده اقدامات کارشناسی را برای سه هزار واحد مسکونی انجام داده که این طرح ها تا اواسط اردیبهشت قابل بهره برداری می باشند و همچنین عملیات اجرایی چهار هزار واحد مسکونی نیز در این منطقه در شرف اجرا می باشد.
سروری در خصوص فعالیت بنیاد مسکن آذربایجان شرقی توضیح داد: این بنیاد یک نهاد عمومی وابسته به نهاد رهبری است و بر اساس مقررات و اساس نامه ها شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر توسط بنیاد مسکن اداره می شد که ۱۵ هزار واحد توسط بنیاد مسکن تاسیس شده و امروزه در خصوص نهضت ملی مسکن نیز مسئولیت شهرهای زیر یکصد هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن می باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن ادامه داد: نکته با ارزش بنیاد مسکن این است که تمامی اقدامات این بنیاد مردم محور است به طوری که بنیاد مسکن ۱۲ هزار سهمیه مسکن سازی روستایی دارد، ولی بیشتر اقدامات از طرف خود ساکنان روستا صورت می گیرد و بنیاد مسکن تنها ناظر فعالیت ها است.
وی در خصوص نهضت ملی مسکن نیز توضیح داد: خود گروه های ساخت باید وارد کار شوند و کارهای اداری، نقشه ساخت و تسهیلات بانکی را بنیاد مسکن جهت تسهیل کار متقبل شود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد رسیدگی بنیاد مسکن به بافت فرسوده شهرها نیز گفت: با وجود اینکه بنیاد مسکن هیچ ورودی در این زمینه نداشته، اما از طرف بنیاد مسکن کشور تصمیماتی اتخاذ شده است که منتظر ابلاغ دستورالعمل های همکاری با اداره راه و شهرسازی و شهرداری ها هستیم تا این زمینه اقداماتی را انجام دهیم.
سروری در خصوص کندی روند نهضت ملی مسکن نیز پاسخ داد: برای سه هزار و۸۰۰ واحد ساختمانی، زمین جهت ساخت و ساز تامین شده است و یک هزار و ۸۲۵ واحد به صورت تک واحدی در شهرهای کوچک و مجتمع در شهرهای بزرگ تعیین تکلیف شده اند و مابقی در دست بررسی می باشد و همچنین دوهزار و ۹۰۰ نفر جهت واریز وجه افتتاح حساب کرده اند.
وی ادامه داد: مشکل اساسی در خصوص نهضت ملی مسکن تملک و تأمین زمین است چنانچه مساحت مسکن های نهضت ملی در مقایسه با مسکن مهر بسیار زیاد است.
سروری در بحث بازسازی مساکن روستایی گفت: بنیاد مسکن به صورت مراجعه خانه به خانه از اهالی روستاها درخواست بازسازی مسکن های خود را دارد و در دریافت تسهیلات بانکی و امور اداری یاری می کند.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی ادامه داد: ۳۵ هزار مسکن قابل مقاوم سازی در روستاهای استان وجود دارد که ۱۵۴ واحد نوسازی شده و ما بقی نیاز به نوسازی دارد که از این میان برخی از مسکن ها از طرف خود ساکنین مقاوم سازی شده است، همچنین طبق ابلاغ از طرف بنیاد مسکن کشور امسال وام مسکن روستای افزایش نخواهد داشت.
سروری در خصوص اجرای طرح هادی روستاها گفت: این طرح نقشه راه روستا است نه عامل بازدارندگی توسعه روستایی و مطالعه طرح هادی دو هزارو ۲۰ روستای آذربایجان شرقی مختص ده سال نیست، بلکه باید ادامه پیدا کند. اعتبارات مطالعات از اعتبارات ملی و استانی تأمین می شود که کمی با مشکل مواجه شده ایم.
وی در خصوص تغییرکاربری و احداث مساکن روستایی توضیح داد: در سال گذشته سه هزار و ۴۱۷ مراجعه پاسخ دهی شده است که ۹۳۳ فقره تغییر کاربری صورت گرفته و دو پروژه بافت با ارزش و گردشگری مورد بررسی قرار گرفته است.
سروری در خصوص اقدامات دیگر توضیح داد: تا به حال ۲۰۰ کیلومتر جاده با مشارکت مردمی آسفالت ریزی شده است. همچنین حل مشکلات الحاق و مطالعات موضعی و مطالعات کلی از اقدامات قابل انجام بنیاد مسکن است.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی توضیح داد: به همت فرمانداران و مسئولین، مهاجرت معکوس به روستاها در استان اتفاق می افتد به طوری که تمام جوانان جهت تولیدات به روستاها برمی گردند.
سروری ادامه داد: ۱۷۲ پروژه عمران روستایی در سطح استان وجود دارد و ۶۰۰ پروژه با مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان فعالیت عمرانی خود را شروع کرده اند.
سروری گفت: سال گذشته از سه هزار و ۵۰۰ خانوار، 236 هزار و ۵۰۰ فقره سند صادر شده است و از اسناد مالکیت زیر ۲۵ هزار خانوار هم حدود یک هزار و ۷۳۴ فقره سند صادر شده است.
وی ادامه داد: ۹۳۱ فقره پرونده جهت مسکن روستایی یا مقاوم سازی به بانک معرفی شده است که با چهار هزار و ۳۰۰ پرونده قرارداد عقد شده و یک هزار و ۴۰۰ پرونده به اتمام رسیده است.
انتهای پیام/
نصر