مخبر:
بهره وری در جهان امروز بدون فعالیت های دانش بنیان امکان تحقق ندارد
نصر: در برنامه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور ضمن بررسی تعدادی از طرح های نخبگان در حوزه های مختلف صنعت، کشاورزی و سلامت، آخرین دستاوردهای داخلی در این حوزه ها از جمله داروهای جدید، آبیاری زیرسطحی، خوراک دام، مسکن پیش ساخته و صنعت فرآوری پشم مورد بازدید قرار گرفت.
به گزارش نصر، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور با حضور در مجموعه شرکت های دانش بنیان «پیشران»، ابتدا در جلسه ای با مسئولین و مدیران این مجموعه ضمن قدردانی از تلاش های صورت گرفته در راستای توسعه فعالیت های دانش بنیان، گفت: خوشبختانه این مجموعه به موضوعاتی ورود کرده که برخی به چالش هایی برای کشور تبدیل شده و دستاوردهای حاصله به لحاظ راهبردی و کلان برای کشور دارای اهمیت فراوان است.
وی با تاکید بر اینکه بهره وری در جهان امروز بدون فعالیت های دانش بنیان امکان تحقق ندارد، افزود: کشور از نیروهای جوان، تحصیلکرده، شجاع و خطرپذیر برخوردار است که اگر احساس کنند چتر حمایتی بالای سر آنها قرار دارد، مسیر رشد و توسعه را با سرعت بیشتری طی خواهند کرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه تأمین آب و غذا از چالش ها و مسائل اصلی آینده جهان خواهد بود، خاطرنشان کرد: دولت تأکید ویژه ای بر صیانت از منابع آب و خاک و به ویژه خاک دارد چرا که معمولا در روش های سنتی کشاورزی، منابع خاک دچار آسیب می شود.
مخبر با اشاره به حوزه های مختلف فعالیت این شرکت ها در حوزه کشاورزی تصریح کرد: موضوعاتی که شما به آن ورود کرده اید به دلیل بهره گیری از روش های دانش بنیان، قیمت تمام شده پایین و کاهش استفاده از کود و سموم، تا حد زیادی ضمن افزایش بهره وری، از آسیب به سلامت جامعه نیز جلوگیری می کند.
معاون اول رئیس جمهور از مسئولین این شرکت ها خواست با توجه به ظرفیت ها و مزیت های هر استان، طرح هایی را متناسب با مسائل و چالش های اصلی آن استان در دستور کار قرار دهند و افزود: البته نیاز نیست که طرح ها و کارها از ابتدا در مقیاس بزرگ انجام شود چرا که ممکن است فعالان هر بخش که به روش سنتی کار می کنند، در ابتدا حاضر به پذیرش ریسک نباشند اما اگر کارها در مقیاس کوچک انجام شود و نتایج حاصله را مشاهده کنند قطعا در ادامه همراهی کامل خواهند داشت.
مخبر همچنین با اشاره به دستاوردهای این مرکز در حوزه دامپروری افزود: اصلاح نژاد و خودکفایی در تأمین خوراک دام از اقدامات مثبتی است که می تواند میزان آسیب به دامداری های کوچک و خانگی را به حداقل ممکن کاهش داده و فعالان این بخش را مورد حمایت قرار دهد.
در این جلسه مسئولین شرکت های دانش بنیان نیز گزارشی از دستاوردها و روش های ایجاد تحول در بخش کشاورزی و صیانت از منابع آب و خاک کشور، روش های نوین دام پروری، محصولات جدید حوزه سلامت، روش های درمانی جدید و... ارایه کردند.
بر اساس این گزارش، با اجرای برنامه های دانش بنیان تدوین شده، از کشاورزی سنتی به کشاورزی هوشمند، فوق پیشرفته و پیشتاز خواهیم رسید و تحولاتی بزرگ و اساسی در صرفه جویی آب، بهره وری در تولید محصولات کشاورزی و حل بحران آب در کشور ایجاد خواهد شد.
کاهش معنادار مصرف آب، رفع آلودگی آب از طریق کنترل میزان و نوع کود و سموم و تحولات عظیم در سه بخش آب، غذا و سلامت از جمله دستاوردهای اجرای برنامه های پیش بینی شده این مجموعه خواهد بود.
گفتنی است این برنامه ها قرار است با رویکرد مردم پایه و با استفاده از ظرفیت های بالقوه و بالفعل مردم در قالب ایجاد نهضت پیشران بزرگ مردمی و دانش بنیان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اجرایی شود.
در پایان این برنامه معاون اول رئیس جمهور از برخی پروژه ها و طرح های عملیاتی این مجموعه دانش بنیان از جمله مسکن بتنی پیش ساخته، سیستم سیلاژ علوفه و یونجه تر، سیستم آبیاری زیر سطحی، ماشین آلات جدید حفاری، کیت های تخصصی تشخیص بیماری و ماشین آلات فرآوری پشم دام بازدید کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا