مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی؛

حیات وحش ارسباران سرشماری شد

1401/09/30 - 10:37 - کد خبر: 83799 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: سرشماری حیات وحش پارک ملی و منطقه حفاظت شده ارسباران توسط ۱۲ گروه عملیاتی انجام شد.

به گزارش نصر، شهنام اشتری روز چهارشنبه در بازدید از این مناطق با اشاره به ضرورت سرشماری حیات وحش برای انجام تحلیل های کیفی و کمی از وضعیت زیستگاه های استان، افزود: سرشماری حیات وحش مناطق مذکور در مدت سه شبانه روز از ۲۷ آذر آغاز شد.
وی اظهار داشت: گروه های عملیاتی در سه محور «دارآغزی»، «آنزا» و «وینق» نسبت به سرشماری گونه های کل و بز به عنوان حیات وحش هدف و سایر پستانداران بزرگ جثه مانند خرس، پلنگ، گرگ، روباه، گربه وحشی، شغال و خرگوش مورد مشاهده در این مناطق اقدام کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: مقایسه میانگین جمعیت حیات وحش هدف در دوره های بلندمدت و کوتاه مدت، کارشناسان محیط زیست را از چالش ها و ظرفیت های زیستگاه های حیات وحش آگاه می کند.
اشتری، ادامه داد: برآورد جمعیت، اطلاع از وضعیت زاد و ولد و مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید و نقاط قوت مناطق برای بکارگیری در سیاست گذاری و مدیریت وحوش شاخص مناطق تحت مدیریت از جمله قوچ میش، کل و بز از اهداف اصلی اجرای طرح سرشماری حیات وحش است.
وی یادآوری کرد: سرشماری به صورت پیمایشی و با استفاده از دستگاه GPS در مسیرهای تثبیت شده انجام شد و آمار هر مسیر با آمار مسیر سال های قبل مقایسه شده و علل و عوامل تغییرات جمعیتی در هر مسیر مورد تحلیل قرار می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: منطقه حفاظت شده ارسباران با وسعت ۸۶ هزار و ۴۳۷ هکتار در شهرستان های کلیبر و خداآفرین قرار داشته و از سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه ممنوعه شکار و در سال ۱۳۵۲ به عنوان منطقه حفاظت شده ارسباران و از سال ۱۳۵۵ به عنوان ذخیرگاه زیستکره تحت مدیریت قرار گرفته و بخش مرکزی آن با وسعت ۹ هزار هکتار در سال ۹۱ به پارک ملی ارتقا یافته است.
اشتری، افزود: منطقه حفاظت شده ارسباران دارای تنوع گونه های گیاهی و جانوری و زیستگاه های جنگلی منحصر به فرد بوده و در حدود یک هزار و ۷۳ گونه گیاهی و ۳۲۰ گونه جانوری، ۲۱۵ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، پنج گونه دوزیست، ۴۸ گونه پستاندار و ۱۷ گونه ماهی در آن وجود دارد.
وی اظهار داشت: مناطق حفاظت شده ارسباران، سهند، کاغذکنان و پناهگاه حیات وحش کیامکی، پارک ملی ارسباران و سهند جزو مناطق هدف سرشماری حیات وحش استان است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی به عنوان یکی از استان های فقیر کشور از نظر شاخص های زیست محیطی طی سال های گذشته با چالش حفاظت از محیط زیست به عنوان ثروت خدادادی مواجه بوده و در بسیاری از موارد ایجاد یک واحد صنعتی یا معدنی به حفظ بخشی از یک جنگل ترجیح داده شده است.
این استان از نظر پوشش جنگلی با داشتن تنها ۱۸۰ هزار هکتار عرصه جنگلی از ۳۴ میلیون هکتار جنگل موجود در کشور از مناطق فقیر در این بخش محسوب می شود و تراکم بالای جمعیت و سنتی بودن از دلایل اصلی عقب ماندگی استان در بعد شاخص های زیست محیطی به شمار می رود.
طبق آخرین آمارها در حال حاضر تعداد ۳۴۶ گونه جانوری وحشی در آذربایجان شرقی وجود دارد که شامل ۵۲ گونه پستاندار، ۲۲۵ گونه پرنده، ۳۷ گونه خزنده، ۶ گونه دوزیست و ۲۷ گونه ماهی است.
عمده ترین گونه های پستاندار و پرندگان حمایت شده یا کمیاب که در تحت حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرق قرار دارند، شامل مارال، شوکا، پلنگ، خرس قهوه ای، قوچ و میش وحشی، کل و بز وحشی، سیاه گوش، گربه وحشی و پرندگان حمایت شده ای همچون سیاه خروس، قرقاول، دراج، طرلان و سایر پرندگان شکاری و طیف وسیعی از پرندگان کوچک (پاسری فرم ها) هستند.
انتهای پیام/
حیات وحش ارسباران سرشماری شد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار