فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری:

چاقی و سابقه‌ی فامیلی از ریز فاکتورهای ابتلا به پروستات در مردان است

1401/09/09 - 15:30 - کد خبر: 81893 نسخه چاپی

نصر: یک فوق تخصص جراح کلیه و سرطان‌های مجاری ادراری، اظهار کرد: افزایش سن، سابقه‌ی فامیلی، چاقی، وقوع سرطان در سنین پایین، مصرف چربی‌ها ازجمله چربی حیوانی و مصرف گوشت قرمز از جمله ریز فاکتورهای ابتلا به پروستات است.

به گزارش نصر،  صمد هژیر، در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه پروستات بیماری ارثی نیست، خاطر نشان کرد: زمینه و استعداد خانوادگی از معیارهایی است که در ابتلا به این بیماری مؤثر است ولی گفته‌ می‌شود ارثی نیست چون در بیماری ارثی ژن معیوب به فرد انتقال پیدا می‌کند ولی در این بیماری ژن معیوب وجود ندارد بلکه استعداد و زمینه‌ی فامیلی در فرد مبتلا وجود دارد.
وی ادامه داد: بزرگی پروستات در مردان بالای ۴۰ سال شایع و علت نامعلومی دارد، اندازه‌ی پروستات معمولا در سن جوانی بزرگ نمی‌شود بلکه عفونت‌های پروستات در سنین جوانی ۲۰ تا ۴۰ سال شایع است.
فوق تخصص جراح کلیه و سرطان‌های مجاری ادراری، با یادآوری انجام آزمایش مخصوص پروستات جهت پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: به گفته‌ی انجمن ارولوژی آمریکا، مردان  از سنین ۵۰ سال به بالا و کسانی که سابقه‌ی خانوادگی و  سرطان دارند لازم است هرسال یکبار آزمایش مخصوص پروستات(PSA) به منظور اندازه‌گیری تستی خون که نشان دهنده‌ی آنتی ژن پروستات می‌باشد را انجام دهند تا با این آزمایش بررسی و ارزیابی شود که آیا فرد مبتلا به سرطان است یا خیر.
این استاد دانشگاه افزود: برای بزرگی خوش‌خیم پروستات، تنها درمان انتخابی آن جراحی است ولی کسانی که به دلیل بیماری‌های پیشرفته‌ی قلبی، ریوی، کبدی و دیابت مساعد به عمل و شرایط عمومی برای عمل را ندارند می‌توانند تحت نظر پزشک با داروهای مخصوص، به این بیماری بهبود بخشند ولی بزرگی بدخیم پروستات بسته‌ به مرحله‌ی بیماری باید زیر نظر پزشک درمان شود.
وی بیان کرد: بزرگی پروستات و بزرگی بدخیم و خوش‌خیم پروستات تقریباً علائم‌های یکسانی دارند زمانی که بیماری به کل بدن منتقل شود برای سلامتی فرد بسیار خطرناک است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر مراجعه کنندگان این نگرانی را دارند که  اندازه‌ی پروستاتشان بزرگ شده است گفت: اندازه‌ی پروستات مهم نیست بلکه مهم این است که بیمار چه علائمی دارد و باقی مانده‌ی ادراری آن چقدر است یعنی ممکن است فردی با اندازه‌ی پروستات ۲۵ سی‌سی عمل شود ولی با اندازه‌ی پروستات  ۱۲۵ سی‌سی نیازی به عمل نداشته باشد این نشان می‌دهد که فرد ناراحتی و باقی مانده‌ی ادراری نداشته و آزمایش پروستات آن نرمال است.
هژیر با ابراز تأسف و نگرانی از اینکه اکثرا مردان به دلیل اشتغال زیاد در محیط‌های کاری از سلامت خود غافل شده‌اند گفت: مردان محور معیشت زندگی هستند بنابراین وجود مردان سالم، برای خانواده‌ی سالم و تندرست مهم و ضروری است.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در پایان با اشاره به مواد غذایی مصرفی برای جلوگیری از این بیماری متذکر شد: مصرف ماهی، مصرف ویتامینE، مصرف لیکوپن (ماده‌ی موجود در سس و رب گوجه فرنگی)، مصرف سلنیوم( ماده‌ی موجود در میگو، بوقلمون، آجیل برزیلی، غلات کامل و....)، استفاده از امگا3، در پیشگیری و درمان پروستات مؤثر است.
انتهای پیام/
چاقی و سابقه‌ی فامیلی از ریز فاکتورهای ابتلا به پروستات در مردان است خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار