برنامه جهانی غذا:
۹۰ درصد مردم افغانستان غذای کافی نمیخورند
نصر: برنامه جهانی غذا میگوید: از هر ۱۰ نفر افغان، ۹ نفر نمیتوانند غذای کافی برای خود به دست آورد و به عبارت دیگر ۹۰ درصد مردم افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند.
به گزارش نصر، این اداره مربوط به سازمان ملل متحد اعلام کرده که والدین افغان قادر به فراهم کردن غذای کافی برای فرزندان خود نیستند.
در این گزارش آمده که این نهاد در سال ۲۰۲۲، به بیش از ۲۱ میلیون افراد آسیب پذیر و افرادی که با عدم مصونیت غذایی روبرو هستند در سراسر افغانستان کمک رسانی کردهاست.
این در حالی است که پیش از این نیز برخی سازمانهای کمک رسان جهانی از زمستان سخت بر مردم افغانستان هشدار داده اند.
به گفته آنان، در زمستان پیش رو حدود ۹۷ درصد مردم افغانستان از شدت فقر، حتی نان خوردن نخواهند داشت.
سازمان برنامه جهانی غذا درباره خطر جدیترین قحطی به ویژه در زمستان پیشرو در افغانستان هشدار داده است.
پیش از این نیز، این سازمان اعلام کرده بود اقتصاد فروپاشیده و مسدودماندن داراییهای افغانستان نزد آمریکا، این کشور را با خطر جدی ترین قحطی در ۲۰ سال اخیر مواجه کردهاست.
این نهاد هشدار داده که این برنامه یکی از آخرین موانع باقی مانده بین افغانستان و قحطی است و اعلام کرد برای کمک رسانی به ۱۸ میلیون نفر در افغانستان که از ناامنی غذایی رنج میبرند به ۱.۱ میلیارد دلار کمک فوری نیاز است.
این برنامه گفته است که تنها برای آماده سازی ۱۵۰ هزار تُن غذا در زمستان به ۱۷۲ میلیون دلار نیاز دارد.
با گذشت یک سال از خروج غیرمسئولانه آمریکا و متحدانش از افغانستان بعد از دو دهه اشغال نظامی و جنگ دراین کشور، مردم افغانستان همچنان گرفتار در گرداب تبعات مخرب این جنگ، در حسرت آرامش و ثبات بسر می برند و گرچه جنگ بهظاهر تمام شده اما فقر، بی ثباتی و ناامنی در این سرزمین خسته از جنگ، بیداد میکند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد میگوید که در حال حاضر نزدیک به ۲۵ میلیون نفر در افغانستان در فقر زندگی میکنند و ممکن است امسال ۹۰۰ هزار فرصت شغلی دیگر نیز در بازار کار افغانستان از بین برود.
هشدار نهادهای مختلف جهانی درباره افزایش فقر وبحران غذا در افغانستان به این معناست که حضور اشغالگرانه ۲۰ساله آمریکا و متحدانش در افغانستان، نه تنها کمکی به توسعه این کشور نکرده، بلکه افغانستان را به یکی از بحرانی ترین کشور جهان تبدیل کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا