|
مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان مطرح کرد:

تولید یک هزار و 370 تن سنجد در آذربایجان و صادرات به دنیا

1401/07/21 - 09:08 - کد خبر: 77515 نسخه چاپی

نصر: مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از تولید سالانه بیش از یک هزار و 370 تن سنجد در استان خبر داد.

به گزارش نصر، محمدباقر بی‌پروا صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران در خصوص سطح زیر کشت سنجد در باغات استان اظهار کرد: آذربایجان شرقی سالانه بیش از یک هزار و ۳۷۰ تن سنجد تولید می‌کند که علاوه بر بازارهای داخلی، به کشورهای آلمان، هلند، کانادا، آذربایجان، قزاقستان و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.
وی گفت: بخش اعظم باغات سنجد استان در شهرستان‌های آذرشهر، شبستر، میانه، تبریز و مرند قرار دارند که ۹۵ درصد این باغات متعلق به شهرستانهای آذرشهر، میانه، شبستر و مرند است.
بی‌پروا با اشاره به اینکه شهرستان آذرشهر با ۱۴۱ هکتار و شهرستان میانه با ۷۰ هکتار باغات سنجد، رتبه های اول و دوم را در این زمینه به خود اختصاص می دهند، گفت: غالب ارقام سنجد در استان از نوع رقم، بومی، حاج حسین، قزل، دره وار و عنابی  است که با توجه به شرایط اقلیمی آذربایجان‌شرقی از مرغوبیت بالایی برخوردار هستند و دارای مزیت صادراتی نیز هستند.
مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ضمن اشاره به مصرف سنجد به صورت غذایی و دارویی و کاربرد میوه و گل آن در معالجه انواع بیماری ها، گفت: سطح زیرکشت باغات سنجد آذربایجان شرقی بیش از ۵۱۱ هکتار می باشد که از این میزان ۴۵۷ هکتار بارور و ۳۶ هکتار نیز غیربارور است.
وی متوسط عملکرد این محصول در استان را ۳ تن در هکتار دانست که در باغات شاخص به ۵ هکتار نیز می رسد و افزود: با توجه به نیاز آبی کمتر سنجد به میزان ۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار، این محصول در اصلاح الگوی کشت و جایگزینی با گونه های پرمصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه نیز مورد استفاده قرار می گیرد تا به صورت بهینه از منابع آبی استفاده شود.
 آذربایجان شرقی در تولید سنجد در ایران رتبه نخست را داراست.

فهرست کشورهای تولید کننده ی بزرگ سنجد در جهان
اگر بخواهیم از کشورهای تولید کننده بزرگ سنجد، در جهان نام ببریم باید اذعان کنیم که کشور ما، خود یکی از سه کشور اصلی و کشورهای تولید کننده  بزرگ در جهان است. ایرانیان از دیرباز، از طریق طب ریشه دار ایرانی، با خواص بسیار مفید این میوه آشنا بوده اند، اما با نگرش علمی امروزی به سنجد، امروزه ایران دومین تولید کننده بزرگ سنجد در میان کشورهای تولید کننده ی بزرگ سنجد است.

سنجد و کشورهای تولید کننده بزرگ آن
مقام اول در این حوزه را کشور هند در اختیار دارد. هندی ها نیز، از طریق ایرانیان و خصوصا شیخ الرئیس ابو علی سینا با خواص این میوه آشنا شدند و امروزه این کشور، یکی از کشورهای تولید کننده ی بزرگ سنجد در جهان است. بیشتر محصولات هند به صورت خام صادر می شود و از لحاظ کیفی با سنجد ایرانی هم تراز نیست و سنجد ایرانی در میان سنجد کشورهای تولید کننده ی بزرگ در جهان از کیفیت ، بسیار خوبی برخوردار است.
سومین کشور، کشور چین است. این کشور که در هر حوزه ای امروزه، از اصلی ترین صادر کننده ها است، در میان کشورهای تولید کننده ی بزرگ سنجد، جایگاه خوبی دارد.
اما محصولات چینی بیشتر، تراریخته اند و به همین علت در بازار مشتری زیادی ندارند و بیشتر برای استفاده ی حیوانی مورد استفاده قرار می گیرد.
رده های بعد کشورهای تولید کننده ی بزرگ در جهان در اختیار نیجریه، آمریکا و دیگر کشورهاست. گفتنی است که ۵ کشور اول کشورهای تولید کننده بزرگ سنجد در جهان، بیش از ۸۵ درصد تولید این میوه ی بسیار مقوی و حیاتی را در اختیار دارند.
انتهای پیام/
تولید یک هزار و 370 تن سنجد در آذربایجان و صادرات به دنیا خبرگزاری فارس


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

آژانس خبری تحلیلی نصر

پژوهشیار