به گزارش نصر به نقل از ایرنا، «حمید رضا موثقی» روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: بخش عمده چای وارداتی ایران از کشورهای سریلانکا، هند و کنیا تامین میشود.
وی تولید چای داخلی را ۲۵ هزار تن در سال ذکر کرد و گفت: ۱۳ هزار تن از این میزان به مصرف داخلی میرسد و مابقی به دیگر کشورها صادر میشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان، بازرگان و صنایع بسته بندی چای کشور به افزایش دو تا سه برابری قیمت چای ایرانی و خارجی با حذف ارز رسمی اشاره کرد و گفت: تا خرداد امسال واردات چای با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام میشد اما از آن زمان به بعد، واردات این محصول با ارز نیمایی انجام میشود.
به گفته وی، به دنبال افزایش قیمت چای خارجی، نرخ چای ایرانی نیز حدود سه برابر افزایش پیدا کرد.
این مقام صنفی براین باور است که قیمتگذاری چای تولید داخل و خارجی باید با روش عرضه و تقاضا صورت گیرد و دولت در این موضوع دخالت نکند؛ زیرا اکنون خرید برگ سبز چای تولید داخلی ما بسیار ارزانتر از برگ سبز تولیدکنندگان سریلانکا، هند و کنیا است.
وی در این ارتباط اضافه کرد: اکنون قیمت جهانی هر کیلوگرم چای ایرانی ۱.۲ دلار، چای سیلانی پنج دلار و چای هند پنج دلار است که بیانگر تفاوت فاحش قیمت چای در این کشورهاست.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان، بازرگان و صنایع بستهبندی چای کشور یکی از مشکلات صادرکنندگان صنعت چای کشور را تصمیمگیریهای آنی دولت عنوان کرد و افزود: به دلیل تغییرات آنی قوانین و مقررات، ما نمیدانیم برای سه ماه آینده می توانیم برنامهریزی داشته باشیم یا خیر.
حضور ۳۰ شرکت خارجی و داخلی در نمایشگاه چای تهران
موثقی افزود: هفدهمین نمایشگاه تخصصی بینالمللی چای از دوشنبه چهارم آذرماه در هتل استقلال تهران شروع به کار کرد و تا ششم آذر ادامه خواهد داشت.
وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را تبادل دانش علمی، اطلاعات و تکنولوژی، عرضه و معرفی محصولات توسط تولیدکنندگان، صادرکنندگان و شرکتهای بستهبندی ذکر کرد.
وی اظهار داشت: در این نمایشگاه ۳۰ شرکت حضور دارند که از این تعداد ۲۵ مورد داخلی و پنج مورد شرکتهای خارجی از کشورهای سریلانکا، هند، کنیا و چین هستند.
انتهای پیام/