خبر/
عربستان، قطر و ترکیه عضو شورای حکام آژانس شدند
نصر: شرکت کنندگان در کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی با عضویت عربستان، قطر و ترکیه در شورای حکام این آژانس موافقت کردند.
به گزارش نصر، سفرا و مقام های ارشد ۱۷۵ کشور حاضران در کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی به عضویت این کشورها در شورای حکام رای مثبت دادند.
شصت و ششمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه (۴ مهر) با حضور نمایندگان عالیرتبه کشورهای عضو در وین آغاز شد و تا فردا جمعه(۸ مهر) ادامه دارد.
در این نشست نمایندگان، سفرا و مقام های ارشد ۱۷۵ کشور عضو آژانس به صورت حضوری و برخی اعضا هم به صورت مجازی شرکت دارند.
از ایران، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست حضور دارد.
محمد اسلامی در حاشیه این نشست با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار و رایزنی کرد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در وین اعلام کرد که گفتوگوها با ایران در خصوص شفافسازی مسائل باقیمانده پادمانی از سرگرفته شد.
رافائل گروسی دوشنبه شب با انتشار تصویری از دیدارش با رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: من از «محمد اسلامی» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در جریان کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی میزبانی کردم.
وی در حالی این مطلب را بیان کرد که پیشتر مدعی وقفه در تعامل ایران و آژانس شده بود.
او صبح دوشنبه در نشست کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرد: راستیآزمایی و نظارت آژانس بر تعهدات مرتبط هستهای ایران تحت برجام، به طور جدی تحت تأثیر تصمیم ایران برای توقف اجرای این تعهدات، از جمله پروتکل الحاقی قرار گرفته است.
مدیرکل آژانس اتمی افزود: در صورت از سرگیری کامل اجرای تعهدات هستهای ایران در چارچوب برجام، آژانس باید شکاف موجود در دانش خود را در مورد آنچه در زمانی که تجهیزات نظارتی و نظارتی ما مرتبط با برجام فعال نبود، برطرف کند.
گروسی درباره وضعیت اجرای توافقنامه پادمانی با جمهوری اسلامی ایران هم مدعی شد: آژانس تلاش هایی برای تعامل با ایران برای حل و فصل مسائل باقی مانده مربوط به حضور ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در سه مکان اعلام نشده در ایران انجام داده است. اما از ژوئن گذشته، ایران با آژانس تعاملی نداشته است. در نتیجه، این مسائل حل نشده اند و آژانس در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است.
وی ادعا کرد: آژانس همچنان آماده است تا از طریق تعامل مجدد با ایران این مسائل را بدون تاخیر حل و فصل کند. ما باید راهحلهای مشترک برای مشکلات پیدا کنیم. مشکلاتی که اگر ما به روشی مبتنی بر همکاری آنها را حل نکنیم، قرار نیست کنار گذاشته شوند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا