وزیر میراث فرهنگی:

ورود حدود سه میلیون گردشگر به کشور در کمتر از یک سال

1401/05/26 - 09:34 - کد خبر: 71743 نسخه چاپی

نصر: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از راه‌اندازی ۳۵ موزه جدید خبر داد و گفت: در ۱۱ ماه گذشته بیش از دو میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کرده اند.

به گزارش نصر، سید عزت‌الله ضرغامی در برنامه تلویزیونی «صف اول» که از شبکه خبر پخش شد گفت: در ۱۱ ماه گذشته به ویژه پس از صدور مجدد روادید، بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کرده اند، این رقم جدا از گردشگر درمانی است که در زمان کرونا هم به ایران می‌آمدند، در‌های گردشگری تازه باز شده و تور‌ها به ایران می‌آیند و به سرعت این رقم در حال افزایش است.
ضرغامی در این برنامه تلویزیونی وعده داد: بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، صنعت گردشگری تا اواخر سال ۲۰۲۴ به وضعیت عادی قبل از کرونا باز می‌گردد، این صنعت آسیب جدی دیده و حدود ۲ سال طول می‌کشد خسارت آن جبران شود، اما با تلاش و برنامه ریزی‌های ما گردشگری در ایران زودتر از این موعد راه خواهد افتاد.
وی خاطرنشان کرد: امسال در زمینه گردشگری داخلی رشد ۴۰ درصدی نسبت به آمار‌های قبل از کرونا داشتیم، در نوروز ۱۴۰۱ با سونامی سفر مواجه بودیم، ۲۳ دستگاه در ستاد هماهنگی خدمات سفر با محوریت وزارت میراث فرهنگی فعالیت کردند بسیاری از مشکلات با هماهنگی بین بخشی حل شد، حتی برخی استان‌ها بحران اماکن اقامتی داشتند که جلوی آن گرفته شد.
ضرغامی افزود: اکنون در گردشگری داخلی وضع خوبی داریم، بسیاری از هتل‌ها که در دو سال قبل خالی بود و برای آن‌ها مسافر وجود نداشت، نرخ اشغال کامل دارند، اگر همان روند دوران کرونا را ادامه می‌دادیم و رها می‌شدند، امکان احیا و بازگشت وجود نداشت، اما اکنون رونق پیدا کرده اند.
وزیر میراث فرهنگی گفت: در ۱۱ ماه گذشته ۳۵ موزه جدید در سراسر کشور راه اندازی شده و اکنون تعداد موزه‌ها از مرز ۸۰۰ موزه عبور کرده، اما هنوز امکان نمایش فقط ۱۰ درصد آثار موزه‌ای را داریم. با پدیده نامبارکی به نام مخزن مواجهیم و باید تعداد موزه‌های کشور افزایش یابد.
به گفته ضرغامی، ۳۵ هزار محوطه تاریخی ثبت شده داریم، اما برای مرمت و نگهداری آن‌ها بودجه ناچیز و محدودی داریم، به طوری که بر اساس بودجه، میانگین روزی ۳۰۰ هزار تومان برای حفظ و نگهداری هر اثر داریم.
وزیر میراث فرهنگی گفت: هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کشور دچار عقب ماندگی است، برای کارنامه دولت در یک سالگی ۳۰ مسأله احصا کردیم که در ۶ صفحه به دولت و مردم گزارش داده خواهد شد.
ضرغامی همچنین اعلام کرد: تلاش کردیم در سال ۱۴۰۰ و بودجه ۱۴۰۱ نرخ گاز و آب و برق برای تاسیسات گردشگری و کارگاه‌های صنایع دستی با تعرفه‌های خدمات و پایین محاسبه شود.
ضرغامی افزود: بودجه عمرانی وزارت میراث فرهنگی ۷۷ درصد رشد کرده است، البته برای سفر‌های استانی رئیس جمهور اعتبار حدود ۳ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است.
وزیر میراث فرهنگی افزود: محوطه‌های میراث فرهنگی عرصه و حریم دارند، گاهی این حریم‌ها در تضاد و تعارض حقوق مردم بود. در حریم‌ها اجازه ساخت و ساز وجود ندارد. با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و حمایت رئیس جمهور با زمین‌های معوض به مردم این مشکل را حل کردیم، نمونه آن در تپه تاریخی در کلاردشت بود که ۴۲ سال مشکل برای مردم منطقه ایجاد کرده بود.
ضرغامی بیان کرد: وجود نیروی ماهر و متخصص در بخش‌های مختلف مانند اساتید مرمت کار، مزیت ایران است البته باید رشته‌های دانشگاهی با قدرت وارد این حوزه‌ها شوند. ازبکستان از ما درخواست کرده است مرمت کار برای تعمیر و بازسازی بنا‌های تاریخی شان بفرستیم و گفته‌اند همه دستمزد‌ها و اسکان و هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند.
وی تاکید کرد: ما با همه مشکلات از همه بنا‌ها حفاظت می‌کنیم حتی کلیسا‌ها و آتشکده‌ها، همکار ما در قره کلیسا که کلیسای شناخته شده جهانی است برای گردشگران ارمنی توضیح می‌دهد که جمهوری اسلامی این اماکن را نگهداری و مرمت می‌کند، حتی ما یک روحانی مرمت کار داریم که هم مسجد و هم آتشکده مرمت می‌کند و می‌گوید توصیه صریح دین اسلام است.


ضرغامی همچنین به خسارت سیلاب اخیر به آثار و بنا‌های تاریخی اشاره کرد و افزود: در برآورد اولیه بیش از ۲ هزار میلیارد تومان خسارت به بنا‌های تاریخی محاسبه شد، بیش از ۷۳۰ بنا آسیب کلی و جزئی دیدند که گزارش آن به دولت ارسال شده است، اما باید توجه کنیم اطراف این آثار سیل بند نبوده و آب خیزداری انجام نشده بود، یعنی پیش از این باید فکر می‌شد تا خسارت وارد نشود.
به گفته ضرغامی، متاسفانه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در طول سالیان گذشته به عنوان حوزه و دستگاه درجه ۲ محسوب می‌شده است و همه از گردشگری حرف می‌زدند، اما در عمل و در ادبیات مدیریتی گردشگری جایگاه مناسبی نداشته است.
ضرغامی همچنین درباره معماری ایران بعد از انقلاب افزود: با وجود رهنمود رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم باید بسیاری از حوزه‌ها و اقدامات ما آسیب شناسی شود که یکی از آن‌ها معماری است. هر دوره تاریخی ما یک معماری مشخص دارد، حتی دوران پهلوی، اما بعد از انقلاب معماری ما نابود شده است، بنای تئاتر شهر تهران یکی از همین موارد است که کنار آن مسجدی بنا شده است و هیچ نشانی از معماری در آن نیست. در معاونت میراث فرهنگی برای جبران مشکل و اصلاح معماری شهری و بنا‌های ایران بعد از انقلاب طرحی در حال تدوین است.
وزیر میراث فرهنگی همچنین درباره توسعه مراکز اقامتی بوم‌گردی در کشور گفت: از چند سال پیش روند گسترش بوم‌گردی‌ها در کشور آغاز شد و به سرعت تکثیر شدند و اشکالات آن هم در حال رفع شدن است، بومگردی‌ها حرکت مردمی است که در روستا‌ها و جنگل‌ها هر جایی که مردم خانه دارند با کمی تغییرات آن را برای پذیرایی و اقامت گردشگران آماده می‌کنند.
وی افزود: البته مجوز بوم‌گردی را وزارت میراث فرهنگی می‌دهد و بر فعالیت آن‌ها نظارت دارد. در یک بوم‌گردی در یک شهر شمال کشور در یکسال ۷ هزار گردشگر داخلی اقامت کرده‌اند و صاحب آن با استفاده از شبکه اجتماعی آن را تبلیغ و معرفی کرده است.
وزیر میراث فرهنگی تاکید کرد: بوم‌گردی‌ها اگر با فرهنگ عمومی جامعه محلی خود ایجاد شوند علاوه بر اینکه مساله اقامت گردشگران ما را حل می‌کنند، بلکه می‌توانند حافظ محیط زیست هم باشند و بر خلاف نظر برخی، اتفاقا بهترین فرصت برای انتقال فرهنگ هستند.
انتهای پیام/
ورود حدود سه میلیون گردشگر به کشور در کمتر از یک سال نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار