مسئول تیم برنامه آمادگی در برابر پاندمی آنفلوانزا سازمان بهداشت جهانی:

ایران یکی از چهار کشوری است که برنامه مقابله با همه گیری بیماری‌های تنفسی را به خوبی پیش می‌برد

1401/04/05 - 14:36 - کد خبر: 66693 نسخه چاپی

نصر: کارشناس سازمان بهداشت جهانی با بیان این‌که هنوز کشوری را ندیدیم که مانند ایران در بعد محلی (شهرستانی) تا به این سطح فعالیت داشته باشد، افزود: ایران یکی از چهار کشوری است که برنامه مقابله با همه گیری بیماری‌های تنفسی را به خوبی پیش می‌برد و از این بابت تبریک می‌گوییم.

به گزارش نصر، دکتر جینا سامان روز یکشنبه، پنجم تیرماه در کارگاه ملی "نهایی سازی برنامه ارتقای آمادگی و پاسخ به پاندمی کووید-۱۹، آنفلوآنزا و سایر بیماری‌های حاد تنفسی واگیردار (نوپدید و بازپدید)" که با حضور نمایندگانی از سازمان بهداشت جهانی در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: از وزارت بهداشت و همکاران بومی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز بابت همکاری در برگزاری این برنامه تقدیر می‌کنم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به تجربه کشورهای مختلف در مدیریت پاندمی کرونا، افزود: هنوز در مرحله پاندمی کووید۱۹ قرار داشته و تلاش می‌کنیم تا به شرایط ایده آل این بیماری برسیم و اقدامات خود را به مراکز مختلف دنیا نیز گسترش دهیم. فرصت‌های مختلفی در کشورهای مختلف دنیا و در ایران وجود دارد که می‌توان از هر یک از این فرصت‌ها بهره برد. 
وی خاطرنشان کرد: در زمان پاندمی کووید۱۹ و یا بیماری‌های تنفسی مختلف باید بدانیم که نیاز به تفکر درباره برنامه ریزی‌های آینده در مدیریت این بیماری‌ها داریم.
سامان گفت: سازمان بهداشت جهانی، شیوه‌های اقدام و مدیریت کشورها در دوران پاندمی را مقایسه کرده و از تجربه ایران و سایر کشورهای جهان استفاده می‌کند. بایستی از این تجربیات بهره برد و در چنین کارگاهی، تلاش شود تا ابتدا اولویت‌ها مشخص شوند و سپس راهکارهای سازمان بهداشت جهانی را عملیاتی کرد.
وی با اشاره به اهمیت نگاه به روند درگیری کشورها در دوران پاندمی، افزود: باید تجربیات و پتانسیل‌های موجود را شناسایی و با همکاری سازمان بهداشت جهانی، راهکاری مشخص برای آینده ارائه داد.
وی با تاکید بر اهمیت آمادگی برای رویارویی با بیماری‌های تنفسی، ادامه داد: آمادگی بایستی بر اساس یک برنامه اجرایی و عملی شکل بگیرد.
این کارشناس سازمان بهداشت جهانی با اشاره به تجربیاتی از مدیریت پاندمی در مناطق مختلف دنیا، گفت: در کشورهایی آفریقایی، وجود یک مرکز ملی برای مقابله با آنفلوانزا باعث شد تا سرعت مقابله با کووید-۱۹ در این منطقه افزایش یابد. جمع آوری اطلاعاتی در خصوص بیماری‌های مختلف در مطالعه‌ای که با پزشکان کشور ازبکستان در سال ۲۰۱۵ انجام گرفت نیز باعث شد تا یک پلتفرم بسیار خوبی برای مدیریت کووید-۱۹ ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: پاندمی کووید-۱۹ بر بخش آموزش، خانواده و روابط اجتماعی مردم تاثیر گذاشت، پس می‌توان گفت که مدیریت پاندمی تنها وظیفه همکاران بخش بهداشتی نیست بلکه تمامی نهادهای جامعه باید برای این امر همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت همکاری‌های بین سازمانی در مدیریت کووید-۱۹، افزود: به اجرا گذاشتن کار بین سازمانی در جوامع کار بسیار دشواری است و تنها مختص بخش بهداشت نیست.‌ 
وی با اشاره به اقدامات سازمان بهداشت جهانی در حوزه‌های مختلف گردشگری، آموزشی و ... جهت جلوگیری از شیوع بیماری، گفت: سازمان در نقاط دورافتاده نیز فعالیت داشته و حتی پیام‌های خود را با پهباد انتقال می‌دهد و از ظرفیت جوانان داوطلب نیز استفاده می‌کند.
کارشناس سازمان بهداشت جهانی، با تاکید بر اهمیت مطالعه در حوزه کنترل بیماری‌های مختلف، اظهار کرد: شرایط کنونی و مدیریت و کنترل بیماری بسیاری شکننده است. هر گونه اقدامی برای بهبود شرایط نیز بایستی به موقع و درست انجام گیرد. 
وی با اشاره به تفاوت الگوهای روزانه بروز بیماری کووید-۱۹ و اقدامات ایران در برابر مقابله با این بیماری، افزود: تبریز به عنوان یک شهر به دور از پایتخت، نیز پتانسیل‌های مهمی داشته ‌و کار در این نوع شهرهایی که به دور از پایتخت و در بعد محلی هستند نیز دارای زیرسطح‌های مختلف خواهد بود.
وی افزود: به تیم ایران تبریک می‌گوییم که در این برنامه بسیار پیش رفته‌اند. این تیم، برنامه‌های خود را برای تایید مقامات بالاتر آماده کرده و برنامه نوشته شده، انعطاف پذیری را حتی برای بیماری‌های تنفسی هم نشان می‌دهد.
سامان با بیان این‌که خواهشمندیم تجربیات خود را مورد به مورد به پلتفرم سازمان بهداشت جهانی ارائه دهید، افزود: در ایران باید مطالعات موردی انجام گیرد و سعی شود تا از تجربیات مختلف دنیا استفاده شود.
انتهای پیام/
ایران یکی از چهار کشوری است که برنامه مقابله با همه گیری بیماری‌های تنفسی را به خوبی پیش می‌برد خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار