مصوبه پُر بحث و جدید هیات عالی جذب شورای انقلاب فرهنگی از نگاهی دیگر؛

جزییات تغییر شرایط جدید جذب هیات علمی در دانشگاه‌ها چیست؟

1401/03/26 - 14:50 - کد خبر: 65786 نسخه چاپی

نصر: بر اساس مصوبه جدید هیات عالی جذب شورای انقلاب فرهنگی سن شرکت در فراخوان جذب برای متقاضیان کرسی استادی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در دوره دکتری به ۴۵ و کارشناسی ارشد نیز تا ۴۰ سال افزایش می‌یابد. همچنین در بررسی صلاحیت عمومی جذب، افراد متاهل در اولویت قرار گرفته و به ازای هر فرزند امتیازاتی دریافت خواهند کرد.

به گزارش نصر، چند روزی است که مصوبه جدید هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث‌های مختلفی را در رسانه‌ها و فضای مجازی ایجاد کرده است به طوری که با ابلاغ این مصوبه‌، شرایط جدید جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از نظر شرط سنی متقاضیان جذب افزایش می‌یابد و افرادی نیز که متاهل و دارای فرزند باشند امتیازاتی در بررسی صلاحیت عمومی دریافت خواهند کرد.
در متن مصوبه هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید شده است؛ سن جذب عضویت هیأت علمی تا ۴۵ سال افزایش یابد و برای افرادی که با سن ۳۰ تا ۳۵ سال با مدرک دکتری متقاضی عضویت هیأت علمی هستند ۷ امتیاز علمی و برای افرادی که با سن ۳۵ تا ۴۰ سال با مدرک دکتری متقاضی عضویت هیأت علمی هستند ۳ امتیاز علمی در نظر گرفته خواهد شد.
همچنین هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد؛ در بررسی صلاحیت عمومی متقاضیان عضویت هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به ازای تأهل ۵ امتیاز و در صورت داشتن هر فرزند ۳ امتیاز به امتیازات صلاحیت عمومی افزوده می‌شود و در صورت تساوی امتیازات طبق فرم بررسی صلاحیت عمومی، اولویت با فرد متأهل است.
در واقع ابلاغ و رسانه‌ای شدن این مصوبه ابهامات و سئوالات زیادی از سوی متقاضیان جذب و بعضاً دانشگاهیان به همراه داشت که عده‌ای از این متقاضیان نگرانی‌هایی نسبت به برخی بندهای این مصوبه ابراز کرده و معتقد هستند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی جدید ممکن است بررسی صلاحیت‌های علمی برای ورود به کرسی استادی دانشگاه‌ها را تحت شعاع قرار دهد.

در مصوبه جدید اجحافی در حق فردی مجرد ایجاد نمی‌شود
در خصوص جزئیات این مصوبه دکتر محمدعلی کی‌نژاد رئیس هیأت عالی جذب هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ایسنا گفت: امتیازات تاهل و فرزند داشتن زمانی برای متقاضیان جذب در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی لحاظ خواهد شد که افراد از نظر علمی و عمومی حداقل شرایط و امتیازات قبولی و هیات علمی شدن در این مراکز را کسب کرده باشند و در مرحله رقابت امتیازات فرزندی برای آنها لحاظ خواهد شد.
وی تاکید کرد: امتیازات تاهل و فرزند داشتن برای جذب اعضای هیات علمی در صلاحیت عمومی متقاضیان لحاظ خواهد شد و هیچ تاثیری در مباحث علمی نخواهد داشت.
رئیس هیأت عالی جذب هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: در گذشته به این صورت بود که برای بررسی صلاحیت عمومی اگر متقاضیان جذب شرایط مساوی داشتند اولویت پذیرش برای جذب هیات علمی با فرد متاهل بود اما با مصوبه جدید وقتی فرد حداقل شرایط عمومی را داشته باشد تعداد فرزندان متقاضی نیز در روند جذب تاثیر دارد و امتیازاتی به فرد داده می‌شود.
کی‌نژاد خاطرنشان کرد: در گذشته در فرایند جذب هیات علمی به فرد مجرد متقاضی هیات علمی فرصت داده می‌شد در بازه زمانی یک تا دو سال ازدواج کند یا اینکه اگر فرد مجرد یا متاهل شرایط مساوی جذب داشتند اولویت را به فرد متاهل می‌دادند.
رئیس هیأت عالی جذب هیأت علمی در پاسخ به برخی نگرانی‌ها از احتمال اجحاف در حق متقاضیانی که شرایط تاهل ندارند نیز گفت: مصوبه جدید جذب هیات علمی معطوف به گذشته نخواهد شد. اما به طور کلی معتقدیم فردی که در کرسی استادی قرار می‌گیرد باید شخصیت استادی را از همه جهت داشته باشد چرا که آنها الگوی تربیتی دانشجویان هستند. اما در بررسی وضعیت تاهل و یا حتی متارکه شرایط فرد متقاضی در هیات‌های جذب بررسی می‌شود و اینگونه نیست که اجحافی در حق فردی مجرد ایجاد شود.
وی تاکید کرد: هدف ما از مصوبه جدید جذب این است که افراد برای ازدواج تشویق شوند و اینکه کسانی که به هر دلیلی ادامه تحصیل طولانی داشته‌اند نگرانی از بابت جذب نداشته باشند.
کی‌نژاد افزود: برخی از متقاضیان با ارسال پیامک‌های به بنده نگرانی‌هایی از مصوبه جدید مطرح کردند و تصور می‌کنند بررسی صلاحیت‌های علمی نادیده گرفته می‌شود در صورتی که فرد در صورتی وارد مرحله بررسی صلاحیت می‌شود که حداقل ویژگی‌های علمی را داشته باشد.

مصوبه جدید مزایای زیادی خواهد داشت
در ادامه دکتر سیدمختار موسوی معاون تایید صلاحیت مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم توضیحاتی ارائه داد و به ایسنا داد و گفت: بر اساس این مصوبه سقف سن شرکت در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه‌ها در مقایسه با گذشته افزایش پیدا کرده است و ما ملزم به اجرای این مصوبه هستیم.
وی در ادامه تصریح کرد: در گذشته و قبل از تصویب مصوبه فعلی، سن شرکت در فراخوان جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برای متقاضیان دکتری ۴۰ و کارشناسی ارشد نیز ۳۵ سال تعیین شده بود. اما با تصویب و ابلاغ مصوبه جدید هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی این سن افزایش پیدا کرده است.
معاون تایید صلاحیت مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم تاکید کرد: در حال حاضر سقف سن جذب برای متقاضیان دکتری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ۴۵ سال و برای متقاضیان کارشناسی ارشد نیز به ۴۰ افزایش پیدا کرده است.
دکتر مختاری تاکید کرد: البته بین سن ۴۰ تا ۴۵ و ۳۵ تا ۴۰ نیز یک امتیازی برای متقاضیان هیات علمی که سن کمتری دارند، قائل شده است که به نوعی به جوان‌گرایی نیز توجه کرده باشیم. یعنی کسانی که در سن پایین هیات علمی می‌شوند امتیازی از نظر عددی و کمی داشته باشند که در ابلاغیه جدید هیات عالی جذب شورای انقلاب فرهنگی اشاره شد.
دکتر موسوی یادآور شد: مصوبه جدید هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال جاری اجرایی خواهد شد و ما در فراخوان جذب امسال این ویژگی‌ها را لحاظ خواهیم کرد.
معاون تایید صلاحیت مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم یادآور شد: فراخوان جذب هیات علمی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به احتمال زیاد در آبان ماه جاری منتشر خواهد شد و متقاضیان می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم با مصوبه جدید هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی موافق است و فکر می‌کنیم این مصوبه مزایای زیادی خواهد داشت. در واقع متقاضیانی برای جذب وجود دارند که در سن ۴۰ تا ۴۵ قرار گرفته و از قابلیت علمی بالایی برخوردار می‌باشند و نمی‌شود به صِرف اینکه سن آنها بالای ۴۰ بوده از امکان رقابت برای جذب دانشگاه‌ها از گردونه رقابت حذف شوند.
مختاری تاکید کرد: با توجه به اینکه شرایط سنی افراد برای شرکت در فراخوان امتیازبندی شده و افرادی که جوان  و قابلیت علمی بالاتری داشته باشند از امتیاز بالایی برخوردار می‌شوند. بر این اساس کسانی که بین ۳۵ تا ۴۰ قرار دارند امتیازاتی برای فراخوان جذب در مقایسه با افرادی که بین ۴۰ تا ۴۵ هستند کسب خواهند کرد.
دکتر موسوی در خصوص سن بازنشستگی اعضای هیات علمی، گفت: سن بازنشستگی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در حوزه استخدامی قرار دارد. بنابراین به مرکز جذب وزارت علوم ارتباطی ندارد و ما در این زمینه صاحب نظر نیستیم.
معاون تایید صلاحیت مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم در خصوص ظرفیت جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها برای سال جاری نیز گفت: ما بر اساس دامنه‌ای که مرکز نظارت وزارت علوم آن را تعیین و به دانشگاه‌ها اعلام می‌کند، تصمیم‌گیری می‌کنیم. مثلا دانشگاهی اعلام می‌کند در رشته‌های مختلف ۲۰ هیات علمی نیاز دارد و این درخواست بر اساس طرح آمایش در مرکز نظارت وزارتخانه بررسی می‌شود، در نهایت ظرفیت پذیرش در این دانشگاه‌ها را اعلام و تخصیص می‌نماید.
 

وی در پایان در خصوص علت تاخیر در اعلام فراخوان جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها برای سال جاری نیز گفت: این موضوع دلایل فنی داشت که یکی از این دلایل وجود پرونده‌های جذب از دوره قبل بود که هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است. اگر فراخوان جدیدی نیز اعلام می‌کردیم عملا در خصوص پرونده‌های قبلی تضییع حقی صورت می‌گرفت. بنابراین به احتمال زیاد پرونده‌های قبلی و نتایج فراخوان سال گذشته تا آبان ماه اعلام می شود و فراخوان جدیدی از همین ماه منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/
جزییات تغییر شرایط جدید جذب هیات علمی در دانشگاه‌ها چیست؟ خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار