معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خبرداد:

جزئیات طرح ملی کنترل آسیب‌های اجتماعی با تمرکز بر کاهش نرخ طلاق

1401/02/06 - 12:09 - کد خبر: 61934 نسخه چاپی

نصر: معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: با تدوین طرح ملی کنترل آسیب‌های اجتماعی با تمرکز بر کاهش نرخ طلاق، مشاوران روابط زوجین، فرزندآوری و فرزندپروری آنها را به صورت ویژه رصد می‌کنند.

به گزارش نصر، آمارها نشان می دهد که از هر سه ازدواج در سال ۱۴۰۰ یک مورد به طلاق منجر شده است. مجموع ازدواج کشور در تابستان ۱۴۰۰، ۱۳۴ هزارو ۲۰۸ مورد بود و محاسبات نشان می‌دهد که ازدواج در ایران در فاصله ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹، بیش از ۳۶ درصد کاهش یافته است و حدود ۸۰ درصد طلاق‌ها توافقی انجام می شود.
براساس آمارها از هر سه ازدواج یک ازدواج به طلاق منجر می‌شود که در واقع باید گفت بیش از ۴۵درصد از ازدواج‌ها ناموفق است. از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ طلاق  ۲۸درصد رشد داشته است که سه عامل بی‌توجهی، بی‌تعهدی و بی‌احترامی از مهم‌ترین عوامل آن به شمار می‌رود.
در میان این آمارها یکی از موضوعات مهم این است که بسیاری از طلاق ها در پنج سال اول زندگی رخ می دهد که اگر بتوان با مشاوره های خانوادگی از فروپاشی این خانواده ها جلوگیری کرد می توان گفت تا حدود زیادی آمار طلاق را می توان کاهش داد که همه این موضوعات به انجام مشاوره ها مرتبط می شود.
به همین منظور معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تدوین طرح ملی کنترل آسیب‌های اجتماعی با تمرکز بر کاهش نرخ طلاق را در دستور کار قرار داده است که این موضوع با ورود مشاوران به زندگی زوجین می تواند بسیار موثر و کارساز باشد و از طلاق زوجین در سال های اول زندگی آنها جلوگیری کند.
در این زمینه سیده فاطمه موسوی معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان ایرنا درباره اقدامات مهم این معاونت در زمینه این طرح مهم گفت: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از آغاز به کار خود در دولت سیزدهم ۲ طرح مهم را در حوزه آسیب های اجتماعی را شروع کرد که یک طرح در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی با تمرکز بر طلاق و یک طرح دیگر در حوزه اشتغال است.
وی اظهار داشت: طرح حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی تحت عنوان مشاوره فعال و پیشگیرانه خانواده برای زوجین نوپا در چهار سال اول زندگی مشترک است که این طرح با هم افزایی دستگاههایی همچون سازمان بهزیستی که دارای نهاد و رکن مشاوره هستند کلید خواهد خورد.
وی خاطرنشان کرد: به همین منظور جلسات اولیه اجرای این طرح مهم در حوزه آسیب های اجتماعی برگزار شده است و همچنین موافقت دستگاههای متولی برای اجرای طرح گرفته شده است و برای این موضوع مهم نیز پلتفرومی به شکل سامانه جامع مشاوره طراحی خواهد شد.
موسوی ادامه داد: برنامه ریزی برای اجرای این طرح در مرحله اولیه با سازمان بهزیستی کلید می خورد و مشاوران امر نیز وارد پلتفرم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری می شوند و با صلاحیت هایی که این معاونت  در نظر گرفته است برای زوج هایی که تازه ازدواج کرده و مراحل ثبت ازدواج آنها طی می شود مشاوره در نظر گرفته می شود.
وی که به عنوان مجری این طرح معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اسلامی اظهار داشت: زوجین جوان از طریق سامانه وزارت بهداشت وارد این پلتفرم می شوند و به ازای هر چند زوج، یک مشاور در نظر گرفته شده و مشاوران به شکل فعال با این زوجین در طول سال به شکل مشاوره تلفنی در ارتباط هستند و در صورت نیاز مشاوره به صورت حضوری هم برگزار می شود.
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: این مشاوران موضوعات خانواده و روابط زوجین در سال های اولیه زندگی را رصد می کنند و اگر زوجی با ریسک بالا تشخیص داده شد مشاوره های حضوری برای آنها برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در کنار موضوعات ارتباطی و مهارتهایی که در روابط زوجین پیش می آید موضوعات جمعیتی، فرزندآوری و فرزند پروری هم پیگیری خواهد شد.
موسوی با بیان اینکه اجرای این طرح نیازمند تصویب در ستاد ملی زن و خانواده است، تاکید کرد: کلیات طرح این است که اگر در ستاد ملی زن و خانواده تصویب شود زمینه اجرایی پیدا خواهد کرد که امیدواریم در آینده که این ستاد تشکیل شد زمینه تصویب این طرح مهم در حوزه آسیب های اجتماعی نیز فراهم شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر این طرح به شکل جزیی و پایلوت در دو شهر ساوجبلاغ از استان البرز و اسلامشهر از توابع تهران با جلسات و موافقت هایی با دستگاههای اجرایی و توسط سازمان بهزیستی اجرا شده است.
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد معاونت زنان یک رویکرد فعال است که یک مشاور با زوجین در ارتباط باشد اما در سازمان بهزیستی زمانی که زوجین نیاز به مشاوره را احساس می کنند به مشاور مراجعه می کنند اما در طرح ما مشاوران به صورت جدی با زوجین در ارتباط خواهند بود این تفاوتی است که وجود دارد.
وی تصریح کرد: برای بهتر اجرا شدن طرح قرار است پس از تامین اعتبار در سال اول در پنج استان پرمخاطره و در سال های بعدی به شکل فراگیر اجرا شود که امیدواریم با تامین به موقع اعتبار و تصویب آن در ستاد ملی زن و خانواده هرچه زودتر شاهد اجرای دقیق و موثر این طرح باشیم.
انتهای پیام/
جزئیات طرح ملی کنترل آسیب‌های اجتماعی با تمرکز بر کاهش نرخ طلاق خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار