آغاز برداشت و عرضه گیاهان کوهی در مراغه

1401/01/21 - 10:27 - کد خبر: 61101 نسخه چاپی

نصر: با آغاز رویش طبیعت، سفره های مردم در مراغه با انواع گیاهان کوهی رنگین تر شده است.

به گزارش نصر، در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیعت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.
هر سال از نیمه دوم فروردین بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت برداشت و درآن عرضه می‌شود.
علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.
در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار تره سی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.
با رونق گرفتن این بازارچه برای بیش از ۳۰۰ نفر در برداشت و فروش این گیاهان به مدت سه تا چهار ماه شغل ایجاد می‌شود.
سال هاست فعالیت این بازارچه از نیمه دوم فروردین درمیدان عبدالقادر مراغه آغاز می‌شود و تا پایان تیرادامه می‌یابد.
در همین حال برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست این منطقه را نگران کرده اند.
آن‌ها معتقدند برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه‌های باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.
در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۳ هزار و ۷۱۰ متر ارتفاع و ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه واقع شده است.
انتهای پیام/
آغاز برداشت و عرضه گیاهان کوهی در مراغه نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار