گزارش نصر/
"فنز" نگاهی متفاوت به تعصبات کورکورانه
نصر، نمایشنامه "فنز" که این روزها با اجرای فوق العاده بازیگران در تبریز روی صحنه میرود، به یک خانواده انگلیسی هوادار تیم فوتبال میپردازد و موضوع تعصب که یکی از آسیب های اجتماعی جامعه است را به چالش می کشد.
به گزارش نصر، با شیوع بیماری کووید ۱۹ در دو سال گذشته و اعمال برخی محدودیت ها به منظور جلوگیری از گسترش و صیانت از سلامت شهروندان، برگزاری هرگونه نمایش، برنامه های فرهنگی، تئاتر، همایش، سمینار و گردهمایی رسمی و غیر رسمی که حضوری هستند در سطح کشور به تعویق افتاده بود، اما خوشبختانه در چند ماه اخیر، با افزایش تعداد افراد واکسینه شده و کاهش سرعت شیوع کرونا در سطح کشور و آذربایجان شرقی، محدودیت های اعمال شده کمتر شد و برگزاری رویدادها به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی ممکن شد.
هرچند که کرونا حرکت چرخ تئاتر را به مدت دو سال بسیار کند کرده بود، حال در شرایطی که سالنهای نمایشی اندک رمقی پیدا کردند و گروههای نمایش از استقبال تماشاگران دلگرم شدند، تئاتر هم جان تازه ای به خود گرفته است.
تئاتر "فنز" اثری که این روزها روی صحنه شهر تبریز مثال زدنی است، هرچند هنوز تعدادی از علاقمندان به هنر از حضور در سالن های پر جمعیت ترس در دل دارند، اما استقبال ۱۰۰ درصدی مخاطبان از این نمایش امیدوار کننده است و نشان از اجرای فوق العاده و داستان جذاب این تئاتر دارد.
نمایشنامه "فنز" به یک خانواده انگلیسی هوادار تیم فوتبال میپردازد و موضوع تعصب را به چالش می کشد، حکایت "فنز" که در زبان فارسی معنای طرفدار را در بردارد و از طرفی فنز ابتدای حروف اسامی خانواده "شلتون" با نام های "فرانکی"،"اگنس"،"نانسی"،"سانی" است که نگاهی بسیار تعصبی به فوتبال دارند.
به قولی،نمایش "فنز" یک نگاه موشکافانه به این است که تعصب چه بلایی میتواند بر سر یک جامعه، خانواده و فرد بیاورد و "فرانک شلتون" شخصیت اصلی داستان، فردیست که نظر خود را به اعضای خانواده که نمادی از یک جامعه کوچک است تحمیل می کند و مخاطب در یک سوم پایانی داستان متوجه می شود که اعضای این خانواده همگی از روی ترس و نه علاقه با فرانک همراه شده اند.
این گزارش حاکی است، علی افتخار منتقد سینما و چهره فعال فرهنگی معتقد است، این نمایش از نظر مضمون و مفهوم با روابط انسانها در فضایی آمیخته با تعصبات کورکورانه و تحمیل تمالیات آدمی میپردازد که به نظرم یکی از نیازهای روز جامعه است و تعصب و ناسیونالیسم در قالب استعداد به خوبی بیان می کند.
این منتقد فیلم همچنین می گوید، اینها همه نمادهایی از القای تمایلات یک سیستم هستند که در همه موارد می تواند صادق باشد.
این گزارش می افزاید، منصور حمیدی بازیگر و کارگردان پیشکسوت عرصه تئاتر، در خصوص نمایش "فنز" می گوید:با توجه به اینکه متن نمایشنامه به وقایع روز جامعه پرداخت میکند و فضای دراماتیکی دارد برای مخاطب جذاب و لذت بخش است.
وی معتقد است، در متن های طولانی اگر در حوزه کارگردانی و بازیگری کم و کاستی وجود داشته باشد حوصله مخاطب سر میرود اما تیم خانم ایرانزاد به خوبی از عهده این موضوع برآمدهاند به طوری که مخاطبان سالن با اشتیاق این نمایش را دنبال می کردند.
این گزارش حاکی است، نمایشنامه "فنز" اثر استاد محمد رحمانیان به کارگردانی نازیلا ایرانزاد بنام و بازیگری محمدپورعبدالله فرشباف نقش "فرانکی شلتون"، کارن کیانمهر "شانی شلتون"، مهدی سمساری "جِی جِی"، نسرین فاتح "نانسی شلتون" و نگار یمینی فر "اگنس شلتون"، تا 25 دی ماه در سالن تئاتر مستقل تبریز ( موسسه فرهنگی الف) پذیرای مخاطبان هنر تئاتر خواهد بود.
شایان ذکر است، این استقبال همگانی دوباره از تئاتر میتواند پایانی بر بیکاری دو ساله تئاتریها باشد، هنرمندانی که روزهای سختی را پشت سر گذاشته و حتی بسیاری از آنان مجبور به ترک هنر و رجوع به مشاغل دیگر شدند، شاید رونق دوباره تئاتر فرصتی باشد که این هنرمندان بتوانند بار دیگر دلگرم به حضور در صحنه ها باشند.
انتهای پیام/
گلناز پورنامی