رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خبر داد:
وجود زیرساختهای تولید اتوبوش شهری در آذربایجانشرقی
نصر: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با اشاره به وجود کارخانهها و زیرساختهای تولید اتوبوس درون شهری در استان، بر ضرورت ورود جدی صنعتگران به این عرصه تاکید کرد.
به گزارش نصر، داود بهبودی ظهر امروز در جلسه تدوین و نهاییسازی برنامههای رشد اقتصادی استان در بخش صنعت، اظهار کرد: دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی تکلیف برنامه ششم توسعه بود که عملکرد اقتصادی کشور نشان میدهد این میزان رشد تحقق نیافته است.
وی افزود: در مقطع کنونی دولت اصلی ترین اولویت خود را روی تحقق رشد اقتصادی متمرکز کرده؛ بر این اساس لازم است تمام منابع و ظرفیتهای استان در جهت توسعه صادرات، ارتقاء بهرهوری، جذب سرمایه گذاری و در نهایت دستیابی به رشد اقتصادی مورد انتظار ساماندهی شود.
بهبودی بر لزوم تکمیل زنجیره تامین صنایع اولویتدار استان از جمله ساخت ماشینآلات، قطعات خودرو، لوازم خانگی و کیف و کفش، تاکید و تصریح کرد: با تکمیل زنجیره ارزش و تامین این صنایع میتوان زمینه توانمندسازی و رقابتپذیری واحدهای تولیدی استان را ارتقاء بخشید.
این اقتصاددان همچنین استفاده از ظرفیت منطقه آزاد ارس و منطقه ویژه اقتصادی سهلان به عنوان پارک لجستیک را برای تحقق رشد اقتصادی مورد انتظار ضروری برشمرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی تصریح کرد: جایگاه صنعتی استان در کشور هرچند قابل قبول است، ولی باید برای ارتقاء این جایگاه برنامهریزیهای موثرتری صورت گیرد.
وی با انتقاد از رشد شتابان صنایع فولادی در استان، گفت: با روندی که پیش میرود آذربایجانشرقی تبدیل به پناهگاه صنایع آلاینده در کشور شده است که برای این مسئله نیز باید چارهاندیشیهای لازم صورت گیرد.
تولید کامیونت و کامیون در آذربایجانشرقی
در این جلسه رئیس سازمان صمت آذربایجانشرقی، به تشریح اقدامات و برنامههای بخش صنایع و معادن بر اساس ملاحظات تحقق رشد اقتصادی پرداخت و گفت: در استان چهار هزار و ۱۹۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری فعالیت میکنند، تعداد ۶۸۰ فقره جواز تأسیس هم صادر شده است.
غلامعلی راستی تصریح کرد: در مجموع حدود ۴۸۰۰ واحد فعال صنعتی در استان با اشتغالزایی ۱۳۰ هزار نفری فعالیت میکنند.
وی افزود: برای توسعه بخش صنعت در نظر داریم ۱۱۰ واحد راکد و نیمه فعال صنعتی استان را که ۲۲ واحد از اینها در خارج از شهرکها و ۸۸ واحد نیز داخل شهرکها مستقل شدهاند را به چرخه تولید بازگردانیم.
راستی تولید خودرو در استان را از جمله طرحهای اولویت دار صنعت برشمرد و گفت: یکی از شرکتهای مستقر در استان بزودی تولید کامیونت و کامیون را در داخل استان شروع میکند.
این مسئول میزان صادرات استان را در هشت ماهه گذشته یک میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: در این مدت میزان صادرات استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۳ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان صمت استان در ادامه به تشریح وضعیت معدنی آذربایجانشرقی پرداخت و افزود: ظرفیت ذخایر معادن استان ۸.۷ میلیارد تن و رتبه اول ذخایر معدنی متعلق به آذربایجانشرقی است.
راستی اذعان داشت: از حدود ۷۰ نوع ماده معدنی شناخته شده کشور ۵۲ نوع ماده معدنی در استان وجود دارد.
وی راهاندازی معدن نفلین سینیت با ۵.۲ میلیارد تن ذخیره معدنی و کارخانه کاتد مس را از جمله مگاپروژه های بخش معدن استان اعلام کرد.
انتهای پیام/
نصر