برگزاری ششمین نشست شورای عالی شبکه تبادل و انتقال فناوری به میزبانی ترکیه

1400/09/24 - 23:26 - کد خبر: 55937 نسخه چاپی

نصر: ششمین نشست شورای عالی شبکه تبادل و انتقال فناوری هشت کشور اسلامی (D8) در حال توسعه در شهر قبضه ترکیه برگزار شد. 

به گزارش نصر، ششمین نشست شورای عالی شبکه تبادل و انتقال فناوری با حضور نمایندگان هشت کشور اسلامی در حال توسعه، دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی دی-۸، رییس سازمان توبیتاک (شورای تحقیقات، علم و فناوری ترکیه) و این شبکه در محل این سازمان در شهر قبضه برگزار شد. 
در این نشست، با توافق نظر اعضای حاضر در جلسه با میزبانی ترکیه برای جایزه انتقال فناوری سال ۲۰۲۲ موافقت شد. 
نمایندگان دی-۸ ترکیه در این نشست ضمن اشاره به انقلاب صنعتی چهارم و فناوری های در حال توسعه، تکنیک های جدید تولید و مدل های تجاری، گفتند:  ما به نوآوری اهمیت می‌دهیم، چرا که منبعی برای رشد اقتصادی است،اما دستیابی به این منابع مستلزم همکاری هماهنگ در چارچوب یک رویکرد مشترک و مهمتر از آن، انجام تجارت با یکدیگر است. 
بنابراین، ما مطمئن هستیم که این نشست فرصت‌های جدیدی را برای بحث در مورد چالش‌ها و راهکارهای مشترک با پرداختن به چالش‌ها ارائه می‌دهد، ما باید مکمل یکدیگر باشیم و همکاری را تشویق کنیم. 
 

اجرایی شدن نقشه راه 10 ساله دی-۸ که  2020-2030 را پوشش می دهد و ابتکارات مربوط به D8 TTEN ،مستلزم همکاریست. 
این گزارش می افزاید، نمایندگان هشت کشور اسلامی در این نشست راه‌های رسیدن به این اهداف در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت مورد بحث قرار دادند. 
پیشنهاد نمایندگان ترکیه،  ایجاد یک پلت فرم چند جانبه برای بهبود ارتباطات و هماهنگی بین کشورهای دی-۸ و توافقنامه تامین مالی مشترک برای نیازهای دی-۸ است. 
همچنین پیشنهاد میزبانی نشست تجاری فناوری در کشور پاکستان بررسی، تصویب و مقرر شد، هفتمین دوره نشست شورای عالی نیز به میزبانی یکی از دو کشور مصر یا اندونزی در دسامبر سال آینده میلادی برگزار شود. 
این گزارش حاکی است، شبكه تبادل و انتقال فناوری 'دی ‌هشت' شامل شبكه اطلاعاتی و مبادلاتی میان هشت كشور عضو است كه دربر‌گیرنده كاركردهای فن ‌بازار بوده و با ماموریت ظرفیت ‌سازی و اطلاع ‌رسانی دستاوردهای فناوری محصولات و نیازهای صنعتی كشورهای عضو، ساماندهی مبادلات فناوری، همگرایی و هم ‌افزایی كشورهای عضو گروه در این حوزه دایر شده است. 
این گزارش می افزاید، هشت کشور اسلامی بخش قابل توجهی از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده‌اند، همچنین گستردگی قابل‌توجهی از غرب آفریقا تا شرق آسیا دارند، ظرفیت های بسیار بالایی در این  کشورها وجود دارد که می توان از این ظرفیت‌ها با کمک فناوری به توسعه اقتصادی و بهبود معیشت مردم کمک کرد. 
شایان ذکر است، پارك فناوری پردیس ایران به ‌نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دبیرخانه و تامین زیرساخت ایجاد این شبكه را عهده ‌دار شده است.
انتهای پیام/
برگزاری ششمین نشست شورای عالی شبکه تبادل و انتقال فناوری به میزبانی ترکیه نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار