گام به گام با خشکسالی در ایران؛

وضعیت بارشی حوضه‌های آبریز تا پایان هفته آینده چگونه خواهد بود؟

1400/09/08 - 21:54 - کد خبر: 55070 نسخه چاپی

نصر: پیش‌بینی انجام شده توسط موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو درباره وضعیت بارش‌های کشور این هفته و هفته آینده بیانگر آن است که از مجموع ۶ حوضه آبریز اصلی تنها حوضه آبریز دریای خزر بالاترین میزان بارش را دریافت خواهد کرد و ۱۳ حوضه آبریز درجه دو نیز بدون بارش خواهند بود.

به گزارش نصر، سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۰ تا آخر شهریور ۱۴۰۱) بنا بر اعلام قبلی مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی یکی از خشک‌ترین سال‌های ۵۰ ساله اخیر است؛ گرچه سال آبی گذشته (ابتدای مهر۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) هم سالی خشک بود.
وضعیت بارشی تاکنون کشور هم نشان می‌دهد بارش‌های صورت گرفته نسبت به دوسال پیش چندان وضعیت مطلوبی نیست چنان که گزارش تازه موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو بیانگر آن است که از مجموع ۶ حوضه آبریز اصلی کشور بالاترین بارش در این هفته و هفته آتی متعلق به حوضه آبریز اصلی دریای خزر خواهد بود و از مجموع حدود ۳۰ حوضه آبریز درجه دو ۱۳ حوضه هفته آتی یک قطره بارندگی نخواهند داشت.
گزارش تازه موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو بیانگر آن است که برای هفته جاری، وقوع بارش‌ها در مناطق واقع در نوار شمالی، شمال غرب و غرب تا مرکز کشور و برخی از مناطق واقع در جنوب کشور (شرق هرمزگان، جنوب کرمان و غرب سیستان و بلوچستان) پیش‌بینی می‌شود.
همچنین با توجه به چشم‌انداز بارش پیش‌بینی شده برای هفته دوم، وقوع بارش‌ها در برخی از نواحی واقع در شمال و شمال شرق کشور مورد انتظار است.
متوسط/بیشینه بارش‌ها در حوضه‌های آبریز ۶ گانه اصلی تا هفته منتهی به ۱۲ آذر
متوسط بارش حوضه آبریز دریای خزر پیش‌بینی شده برای این هفته ۱۲.۳ میلیمتر و بیشینه بارش آن ۷۶.۴ میلیمتراست.
دریاچه ارومیه برای هفته جاری متوسط بارش ۷ میلیمتری دارد و بیشینه بارش آن نیز به ۴۹.۹  میلیمتر خواهد رسید. این وضعیت در حوضه آبریز فلات مرکزی به این گونه است که درحالی متوسط بارش این حوضه به یک میلیمتر می‌رسد که بیشینه بارش پیش‌بینی شده آن  ۳۰.۲ میلیمتر خواهد بود.
متوسط بارش پیش‌بینی شده برای حوضه آبریز قره قوم در هفته جاری ۹ دهم میلیمتر و بیشینه آن نیز چهار میلیمتر است. حوضه آبریز مرزی شرق نیز متوسط بارش سه دهم میلیمتری را تجربه می‌کند و بیشینه آن به چهار میلیمتر خواهد رسید.
حوضه آبریز خلیج فارس در این هفته متوسط بارش ۳.۲ میلیمتری را تجربه خواهد کرد و بیشینه آن نیز ۵۰.۷ میلیمتر است.
در این هفته تنها حوضه آبریز درجه دو کشور که بارش نخواهد داشت رودخانه‌های سیستان و بلوچستان خواهد بود و درعین حال محدوده‌های ۹ گانه مدیریت حوضه‌های آبریز هرکدام به فراخور میزانی از بارش را دریافت خواهند کرد.
 وضعیت متوسط/بیشینه بارش‌ها در حوضه‌های آبریز ۶ گانه اصلی در هفته منتهی به ۱۹ آذر
متوسط بارش حوضه آبریز دریای خزر پیش‌بینی شده برای هفته آینده ۱.۶ میلیمتر و بیشینه بارش آن ۲۱.۴ میلیمتراست که کاهش بارش‌ها را نشان می‌دهد.
دریاچه ارومیه برای هفته منتهی به ۱۹ آذر متوسط بارش هشت میلیمتری دارد و بیشینه بارش آن نیز  ۱۷.۵ میلیمتر خواهد بود. این وضعیت در حوضه آبریز فلات مرکزی به این گونه است که درحالی متوسط بارش این حوضه به ۱ میلیمتر می‌رسد که بیشینه بارش پیش‌بینی شده آن ۸.۳ میلیمتر خواهد بود.
متوسط بارش پیش‌بینی شده برای حوضه آبریز قره قوم در هفته آینده ۵.۸ میلیمتر و بیشینه آن نیز ۱۶.۶ میلیمتر است. حوضه آبریز مرزی شرق نیز متوسط بارش ۲ دهم میلیمتری را تجربه می‌کند و بیشینه آن به ۵.۲ میلیمتر خواهد رسید.
حوضه آبریز خلیج فارس در  هفته منتهی به ۱۹ آذرمتوسط بارش صفر میلیمتری را تجربه خواهد کرد و بیشینه آن نیز ۱۷.۴ میلیمتر خواهد بود.
در هفته منتهی به ۱۹ آذر از مجموع حدود ۳۰ حوضه آبریز درجه دو کشور ۱۳ حوضه آبریز  بارش نخواهند داشت و درعین حال از محدوده‌های ۹ گانه مدیریت حوضه‌های آبریز زاینده رود و کارون بزرگ هیچ بارشی دریافت نخواهند کرد.
انتهای پیام/
 وضعیت بارشی حوضه‌های آبریز تا پایان هفته آینده چگونه خواهد بود؟ خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار