رییس کارگروه جهاد کشاورزی پدافند غیرعامل استان اظهار کرد:
محصولات کشاورزی بعد از قرنطینه وارد کشور می شود / ذخایر استراتژیک در وضعیت مطلوبی قرار دارند
نصر: رییس کارگروه جهاد کشاورزی پدافند غیرعامل استان گفت: اگر یک محصول وارداتی دارای آفت باشد سریعا در سطح کشور منتشر شده و کل محصولات را در بر میگیرد، قرنطینه نباتی در گمرکات مستقر است، همکاران سازمان جهاد کشاورزی تمام دقت نظر خود را دارند تا در صورت ورود چنین آفتی جلوگیری کنند.
به گزارش نصر، "اکبر فتحی" در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه به مناسبت هفته پدافند غیرعامل با اشاره به اقدامات این سازمان، گفت: کارگروه پدافند غیرعامل کشاورزی صرف جهاد کشاورزی نمیشود و بلکه به ادارات تابعه ای که زیربط هستند نیز شامل می شود.
وی ادامه داد: در راستای مقابله با انواع حوادث و اقدامات لازم پدافندی سازمان جهاد کشاورزی سلول های خورشیدی در پشت بام سازمان مستقر نموده است.
وی افزود: در حوزه تخصصی بخش کشاورزی، در معرض انواع تهدیدات سیل، زلزله، آفات و.. هستند.
فتحی گفت: هر اقدامی که باعث کاهش تولیدات کشاورزی باشد، تهدید است، در این قالب پروژه ها و کارگاه های آموزشی پدافندی انجام می شود.
وی خبر داد: در حوزه نباتات شبکه های مراقبتی راه اندازی می شود که در طول سال محیط های بیرونی، زمان دقیق مبارزه و سایر تهدیدات را رصد میکنند، نهایتا تمام تلاش خود را برای تولید سالم محصولات انجام می دهیم.
فتحی گفت: کانون های ملخ حوزه خدا آفرین سالانه رصد میشود که احتمال مهاجرت به سایر کشور ها دارد علاوه بر اقدامات انجام شده پروژه ها و پیشگیری هایی نیز تعریف می شود.
وی اضافه کرد: پیش آگاهی، آمادگی در کشاورزان و مقابله با تهدیدات را توسط کارشناسان الزام و رعایت کرده ایم.
رییس کارگروه پدافند غیرعامل گفت:
کلنیک های مراقبتی بخش های خصوصی نیز در این راستا کمک حال سازمان هستند.
فتحی با اشاره به روند واردات محصولات کشاورزی، گفت: اگر یک محصول وارداتی دارای آفت باشد سریعا در سطح کشور منتشر شده و کل محصولات را در بر میگیرد، قرنطینه نباتی در گمرکات مستقر است، همکاران سازمان جهاد کشاورزی تمام دقت نظر خود را دارند تا در صورت ورود چنین آفتی جلوگیری کنند.
وی اضافه کرد: آلودگی ها یا طبیعی است، یا با نیت خاصی وارد کشور میشود که وجود قرنطینه در گمرکات به این دلیل است، همکاران ما در گمرکات به این موضوع توجه ویژهای دارند.
وی گفت: اگر کل نهاد های دامی را بررسی کنیم، سالانه یک میلیون تن محصول وارد میشود که سالانه مورد بررسی مکرر قرار میگیرد.
فتحی ادامه داد: محصولات گندم، جو، ذرت، گوشت قرمز و... نیاز به ذخیره سازی در انبار های مطمئن دارند که در زمان لازم عرضه شوند.
وی گفت: اگر تولید در مقطعی متوقف شد، باید از محل ذخیره های استراتژیک عرضه کنیم و در این راستا شرکت پشتیبانی دام، بازرگانی دولتی در طول سال انبار ها رصد کرده و پایش می شوند.
فتحی اظهار داشت: به لحاظ ذخایر استراتژیک در موقعیت خوبی قرار داریم، نهاد های دامی، کالا های اساسی و نیاز های اصلی در حد مطلوبی قرار داریم، در برخی زمان ها ضرورت دارد که گوشت مرغ یا گوشت گرم عرضه شود.
وی ادامه داد: یک سری ذخایر ژنی هم علاوه بر ذخایر استراتژیک داریم که جنگل های ارسباران مهمترین ذخایر ژنتیکی است و باید از آن صیانت کنیم.
وی در رابطه با ذخایر ژنی علاوه بر ذخایر استراتژیک، گفت: ذخایر ژنتیک دامی در سراب برای حفظ در آینده انجام می شود.
فتحی ضمن تاکید بر موضوع حیاتی آب بعنوان مهمترین ذخیره، گفت: کمبود منابع آبی تهدید جدی ما است، متاسفانه منابع آبی روز به روز کاهش می یابد، در حوزه مهم آبی وقتی دریاچه ارومیه با بحران همراه است بیش از 50 درصد محصولات ما را با بحران روبرو میکند.
وی ادامه داد: علی رغم کمبود منابع آبی، تولیدات ما نسبت به قبل افزایش یافته است، از جمله اقداماتی که در این راستا انجام داده ایم محصولاتی که نیاز آبی بیشتر دارد را بهینه سازی کرده ایم.
وی افزود: توسعه گلخانه ها، مهمترین اقدام در راستای پدافند غیرعامل است.
وی تاکید کرد: این اقدامات صرفا در راستای بهینه سازی مصرف آبی است، اگر از سال 92 تا اکنون را مقایسه کنید 400 درصد گلخانه ای افزایش داشته است که در ادامه آن اصلاح سیستم های آبیاری، از دیگر اقدامات است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از سیستم های نوین آبیاری، بهسازی قنوات و کانال در این راستا انجام شده است.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز