خبر/
توليدچهار هزار تن پنبه در شهرستان خداآفرين/ برداشت 1400 تن انارارگانيگ و محصول سالم از باغات شهرستان خداآفرين
نصر: مدير جهادکشاورزي شهرستان خداآفرين از توليد 4 هزار تن پنبه از مزارع شهرستان خداآفرين خبر داد.
به گزارش نصر، رشيد نظمي در نشست خبري با خبرنگاران که وحيد کاظم زاده مدير روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي نيز حضور داشت با بيان اينکه پنبه که در جهان به آن طلاي سفيد نام نهاده اند از جمله محصولات استراتژيک و ارز آور مي باشد كه علاوه بر تامين مواد اوليه صنايع نساجي و روغن كشي ، در اشتغال زايي بخش كشاورزي ، صنعت و بازرگاني نقش مهمي ايفا مي کند گفت: كمتر محصولي از نظر قابليت اشتغال زايي، ايجاد ارزش افزوده و تنوع فرآورده ها با پنبه برابري مي کند.
وي با اشاره به سطح زير کشت۹۰۰ هکتاري پنبه در شهرستان خداآفرين و ميانگين توليد 4.3 تن در هکتار و توليد در 7 تن در هکتار در مزارع شاخص گفت: پيش بيني مي شود 4 هزار تن پنبه از مزارع شهرستان خداآفرين برداشت شود.
مدير جهادکشاورزي شهرستان خداآفرين نرخ خريد هر کيلو پنبه توسط دو کارخانه پنبه پاک کني را۲۱ هزار تومان دانشت(از زمان شروع خريد، قيمت از 20000 تومان الي 25 هزار تومان متغير بوده است) و با بيان اينکه قيمت خريد تضميني سالجاري 7500 تومان و براي سال آينده 15000 تومان تعيين شده است ادامه داد: با توجه به اينکه نرخ بازار آزاد از نرخ تضميني وش پنبه بيشتر مي باشد پيش بيني مي شود كشاورزان امسال نيز مثل سال گذشته محصول پنبه خود را در بازار آزاد بيش از نرخ تضميني به فروش برسانند.
وي با اشاره به اينکه 610 بهره بر دار بصورت مستقيم در کار توليد پنبه مشغول به کار هستند گفت: انواع ارقام پنبه همچون ماي ترکيه(۸۵ درصد) ، ورامين( 10درصد) و ساير ارقام همچون خورشيد ، ساجد و... (5درصد) در اين شهرستان کشت شده است.
مهندس نظمي با بيان اينکه تاکنون بيش از 2 هزار تن وش پنبه برداشتي شهرستان خداآفرين بصورت آزاد توسط دو شركت پنبه پاک کني مستقر در شهرستان خريداري شده است ادامه داد: شهرستان خداآفرين براساس عملكرد و سطح زير كشت محصول پنبه(95درصد)، رتبه نخست آذربايجان شرقي را دارا مي باشد .
وي با بيان اينکه اين محصول استراتژيک در حال حاضر عمدتاً در بخش گرمادوز اين شهرستان توليد مي شود و تاريخ برداشت همه ساله از اوايل مهر ماه لغايت آخر دي ماه اتفاق مي افتد افزود: طرح انتخاب مشارکتي ارقام (pvs) در سطح يک هکتار توسط مديريت جهادکشاورزي شهرستان با اعتبار ۱۹۰ ميليون تومان و پايلوت تغذيه در سطح پنج هکتار با اعتبار ۳۲۰ ميليون ريال اجرا گرديده است .
مدير جهادکشاورزي شهرستان خداآفرين تاکيد نمود: از پنبه دانه نيز به عنوان خوراک دام در دامداري ها استفاده مي گردد .
وي با بيان اينکه انار سرخ درختان باغ هاي مينجوان واقع در بخش عاشيقلو شهرستان خداآفرين در حاشيه رود مرزي ارس از جمله محصولات ارگانيک و محصول سالم اين منطقه به شمار ميرود افزود: با توجه به اينکه بيشتر باغداران منطقه خداآفرين زنبوردار نيز مي باشند لذا به دليل عدم سم پاشي با توجه به صنعت زنبورداري ، انار توليد شده بصورت محصول سالم و ارگانيک مي باشد.
وي با بيان اينکه شهرستان خداآفرين با ميزان سطح زير کشت ۱۸6 هکتار رتبه دوم توليد محصول انار را بعد از جلفا به خود اختصاص داده است گفت: در سالجاري با برداشت و توليد ميانگين 7.5 تن انار در حدود 1400 تن انار ارگانيگ و محصول سالم از باغات شهرستان خداآفرين برداشت شده است.
مهندس نظمي با اشاره به بالا بودن انبارداري رقم انار گلوشاه افزود: ارقام مختلف انار همچون گلوشاه يا بومي ملس ، شيرين يزد ، ملس و شيرين ساوه و خاتوني در اين شهرستان کشت شده است.
گفتني است شهرستان خداآفرين از شمال با کشور جمهوري آذربايجان، از شرق با شهرستان کليبر، از جنوب با شهرستان ورزقان و از غرب با شهرستان جلفا همسايه است و در شمالشرقي استان آذربايجانشرقي قرار دارد.
انتهای پیام/
نصر