خبر/

ایجاد اشتغال برای 4 هزار نفر با سرمایه‌گذاری 20 هزار میلیارد تومانی در مس‌سونگون/ بلاتکلیفی تجهیزات 70 میلیون یورویی فاز 3 مس‌سونگون

1400/04/22 - 15:00 - کد خبر: 47380 نسخه چاپی

نصر: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی از سرمایه‌گذاری 20 هزار میلیارد تومانی در مجتمع مس‌سونگون در سه سال آینده خبر داد.

به گزارش نصر، داوود بهبودی پیش از ظهر امروز در حاشیه بازدید از بخش‌های مختلف مجتمع مس‌سونگون با تقدیر از مجموعه تلاش‌ها و فعالیت‌های  مدیرعامل مجتمع و همکاران وی و توفیقات حاصل شده، این اتفاقات را امیدبخش و مایه مسرت خواند.
وی افزود: حجم سرمایه‌گذاری که در سه سال آینده در پروژه‌های توسعه مس‌سونگون  اتفاق خواهد افتاد، شاید نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان باشد که سرمایه‌گذاری قابل توجهی در منطقه شمال‌غرب کشور به شمار می‌رود؛ با این میزان سرمایه‌گذاری برای حدود 4 هزار نفر نیروی انسانی متخصص و ماهر فرصت شغلی جدید ایجاد می‌شود که نوید خوبی برای کاهش معضل بیکاری است.
بهبودی خاطرنشان کرو: استان آذربایجان‌شرقی به لحاظ وجود ذخایر معدنی به‌ویژه مس، بسیار غنی بوده و در این عرصه مس‌سونگون پیشتاز و لکوموتیو صنایع معدنی استان در مراحل مختلف اکتشاف، استخراج، تکمیل زنجیره تولید و ارزش و صنایع پایین‌دستی به شمار می‌رود که این نقش در آینده توسعه استان ماندگار خواهد بود.  
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، تصریح کرد: باتوجه به شرایط سخت اقتصادی حاضر، موج تحریم‌ها و نوسانات قیمت ارز، استفاده از ظرفیت‌های جدید و داخلی‌سازی قطعات می‌تواند راهگشا باشد و البته باید رفته رفته استانداردهای صنایع و محصولات تولیدی را ارتقا دهیم.

هیچ فعالیت تولیدی نمی‌تواند مصون از آلودگی زیست‌محیطی باشد!
وی در ادامه با اشاره به شایعات منتشر شده در ارتباط با فعالیت‌های مجتمع مس‌سونگون از جمله آلایندگی زیست‌محیطی این فعالیت‌ها متذکر شد: متاسفانه برخی از قوانین کشوری ما بخشی و انتزاعی بوده که در موقع اجرا موجب ایجاد تقابل در دستگاه‌های مجری و در نتیجه توقف، رکود و کند شدن اجرای پروژه‌ها می‌شود و خسارات سنگینی بر پیکره اقتصاد ملی وارد می‌کند.
این اقتصاددان ادامه داد: هیچ فعالیت تولیدی نمی‌تواند مصون از آلودگی زیست‌محیطی باشد؛ در واقع هر واحد تولیدی یک محصول مثبت اقتصادی مورد نظر و یک محصول منفی یعنی آلایندگی زیست‌محیطی خواهد داشت.
بهبودی متذکر شد: اقتصاد محیط زیست برای قفل کردن فعالیت‌های تولیدی و صنعتی نیست؛ بلکه می‌خواهد نحوه فعالیت واحد تولیدی در بستر محیط زیست را روان‌سازی کند؛ که این اصل هنوز در افکار عمومی جا نیفتاده و برخی از افراد در محیط‌های کوچک‌تر با تشویش اذهان عمومی، افکار و حساسیت‌ها را از مسائل اصلی به مسائل حاشیه‌ای منحرف می‌کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، تاکید کرد: در هر صورت باید نقش مجتمع مس‌سونگون را در توسعه منطقه اثربخش‌تر کنیم.
وی در پایان از فعالیت‌های این مجتمع در خصوص مسوولیت اجتماعی در زمینه در زمینه احداث بزرگراه تبریز- ورزقان، توسعه جنگل‌کاری، عمران و آبادانی روستاها و فعالیت‌های اجتماعی مانند فراهم‌سازی مقدمات ایجاد سامانه‌ها و پایگاه‌های امداد و اطفاء حریق جنگل‌های ارسباران قدردانی کرد.

وجود 300 کیلومتر مغزه سنگ اکتشافی در ورزقان
در ادامه مدیرعامل مجتمع مس‌سونگون، توضیح  داد: این مجموعه به عنوان یک واحد صنعتی و معدنی بزرگ در استان فعالیت می‌کند و در حال حاضر در زمینه استخراج معدن و تولید کنستانتره مس فعال هستیم و امیدواریم به‌زودی مباحث توسعه‌ای مجتمع تعیین تکلیف شود.
علی بیات ماکو، ظرفیت فعلی تولید کنستانتره مس‌سونگون را سالانه 320 هزار تن اعلام و اضافه کرد: تلاش می‌کنیم در سه سال آینده با احداث فازهای 3 و 4 این رقم را به 600 هزار تن افزایش دهیم.
وی بیان داشت: در مورد احداث واحد ذوب و پالایش نیز انجام مناقصه و تعیین پیمانکار به نتیجه رسیده و منتظر ابلاغ هستیم که در صورت اجرای آن شاهد بهره‌برداری از واحد ذوب و پالایش به ظرفیت 200 هزار تن خواهیم بود و زنجیره تولید مجتمع کامل‌تر خواهد شد.
بیات ماکو ابراز کرد: ذخیره معدنی مجتمع از حدود 500 هزار تن به یک میلیارد تن افزایش یافته و ذخیره زمین‌شناسی نیز از یک و نیم میلیارد تن فراتر رفته است.
این مسوول یادآور شد: اکتشاف ذخایر زمین‌شناسی ما تا عمق  هزار و 200 متری صورت گرفته و با ورود دستگاه‌های حفاری جدید که قابلیت حفاری تا عمق دو هزار و 500 متری را دارند به شناسایی این ذخایر کمک بیشتری می‌شود.
مدیرعامل مجتمع مس‌سونگون تصریح کرد: در ورزقان بیش از 300 کیلومتر مغزه سنگ اکتشافی وجود دارد که به معنی 300 کیلومتر حفاری و نمونه‌برداری است و در حال حاضر هزینه هر متر حفاری بالغ بر یک میلیون و 600 هزار تومان است.
وی خاطرنشان کرد: جدی‌ترین و اولین بخش فعالیت معدنی اکتشاف است.

بلاتکلیفی تجهیزات 70 میلیون یورویی فاز 3 مس‌سونگون
فرماندار ورزقان در این جلسه یادآور شد: با وجود توسعه فعالیت‌ها و اکتشافات جدید در مجتمع مس‌سونگون که ذخیره قطعی مس را بالا برده با مسائل عدیده‌ای نیز مواجه هستیم که ایجاد رمپ جدید از جمله آنهاست.
محمدباقر خانی افزود: در حال حاضر ماشین‌آلات سنگین معدن برای حمل مواد باطله باید فاصله طولانی و ارتفاع 500 متری را طی کنند که مسائل زیادی را به‌ویژه در زمان بارندگی و هوای مه آلود در معدن ایجاد می‌کند و ممکن است حوادث جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به بلاتکیفی دپوی تجهیزات فاز 3 مجتمع اذعان داشت: قیمت کنونی این تجهیزات بیش از 70 میلیون یورو و حدود 2 هزار میلیارد تومان است که باید هر چه سریع‌تر موضوع دپوی این تجهیزات تعیین تکلیف شود.
خانی ادامه داد: یک سوم سرمایه‌گذاری فازهای یک تا سه به میزان 200 میلیون یورو انجام گرفته و اگر 400 میلیون یورو باقی مانده نیز تامین شود همه این فازها می‌تواند به مرحله بهره‌برداری برسد.
 در این جلسه مدیران و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به طرح و بررسی موضوعات و مسائل مرتبط با فعالیت‌های مجتمع مس‌سونگون پرداختند.
پیشنهاد احداث آنتن ریلی تبریز به منطقه ارسباران نیز در این جلسه مطرح و مقرر شد، بررسی‌ها و مطالعات آن به انجام برسد.
انتهای پیام/
ایجاد اشتغال برای 4 هزار نفر با سرمایه‌گذاری 20 هزار میلیارد تومانی در مس‌سونگون/ بلاتکلیفی تجهیزات 70 میلیون یورویی فاز 3 مس‌سونگون خبرگزاری فارس


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار