یادداشت/

هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس شهرداری باسمنج و مسائل آن

1400/03/30 - 21:02 - کد خبر: 46072 نسخه چاپی

نصر: تحقیقی که اخیرا از میزان توسعه یافتگی شهرها و روستاهای بزرگ و کوچک کشور فرانسه منتشر شده نشان داد که شوراهای شهر و روستا در ۱۲۰ سال گذشته در این کشور عمران و آبادانی فراوانی را بدنبال داشته‌اند و همفکری،کاربلدی،شناسایی نیازها و تصویب طرحها و جلب مشارکت دستگاه های اجرایی و خصوصی و مردم همه و همه در توسعه شهرها و روستاهای این کشور نقش بی‌بدیلی ایفا کرده‌است.

بعد از انقلاب اسلامی در ایران نیز قانون شوراهای شهر و روستا تصویب شد و در دولت خاتمی اولین انتخابات شوراهای شهرو روستا در ایران برگزار گردید.
چون هنوز اول کار بود در روند اجرای برنامه های شوراهای شهر و روستا گاهی خللی احساس می‌شد اما امروزه با گذشتن دو دهه از آغاز به کار این نهاد مردمی شاهد پیشرفت های قابل توجهی از لحاظ عمرانی،فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی در شهر ها و روستاها بوده‌ایم.
نگاهی به عملکرد برخی از شوراهای شهر و روستا نشان میدهد در شهر های کوچک شمالی و کویری در بیست سال گذشته شاهد برکات خوبی بوده‌ایم طوری‌ که در این مناطق ده‌ها پارک محلی، تفرجگاه،سرویس های بهداشتی و عمومی و بازگشایی ده ها خیابان و کمربندی را شاهد هستیم.


 
اما در شهر کوچک باسمنج در طول ۲۰ سال گذشته که شوراها شکل گرفته‌است روند قابل توجهی در طرحهای آبادانی این شهر دیده نمیشود.
با این وصف اظهارات اخیر ابراهیم صدوقی شهردار دهه ۷۰ باسمنج که با ۵ میلیون تومان بودجه و ۱۵ کارمند در مدت ۳۱ ماه توانسته بود چند رشته خیابان و پارک در این شهر کوچک احداث کند نشان داد اگر صداقت و دلسوزی و برنامه ریزی و صرفه جویی توام با کار و تلاش مضاعف گردد، میتوان با همدلی و همراهی مردم کارهای بزرگی انجام داد طوری که مقایسه عملکرد ۳۱ ماهه‌ی آقای صدوقی در شهرداری باسمنج در ۳۰ سال پیش با مجموعه‌ی فعالیت های نامحسوس شورای اسلامی در دو دهه‌ی اخیر نشان میدهد که این فعالیت ها بر مجموعه عملکرد ۲۰ساله‌ی شورای شهر باسمنج سنگینی میکند و هنوز که هنوز است بیلان عملکرد ۴ ساله‌ی شورای فعلی به صورت مکتوب و عمومی منتشر نشده تا مردم بدانند در طول ۴ سال گذشته تنها فعالیت قابل توجه این شورا تبدیل ایستگاه اتوبوسرانی به زمین چمن فوتبال بوده است.
این در حالی است که درآمد شهرداری باسمنج به صورت قانونی و غیرقانونی چندصد برابر دوره‌ی شهرداری آقای صدوقی بوده‌است.
انتخابات هفته گذشته شورای اسلامی که با افزایش قابل توجه نسبت به دوره‌ی قبلی نشان میدهد که ۷۰ درصد حاضران در شعب اخذ آرا در این شهر را غیربومی ها تشکیل می‌دادند و همانطور که در ۲۸ خرداد ماه خبرگزاری پرمخاطب نصر نیوز از خرید و فروش آرا گزارش مستندی از باسمنج منتشر کرد قراین و شواهد نشان میدهد که خرید و فروش رأی در این شهر به صورت علنی از سوی اکثر کاندیداها در باسمنج صورت گرفته است که تومار این روزهای اهالی باسمنج به فرمانداری تبریز نیز مؤید این مطلب است.
در این تومار اهالی اذعان کرده‌اند که باسمنج در این دوره از انتخابات شاهد یکی از ناسالم ترین و مخدوش ترین انتخابات دهه اخیر در استان و کشور بوده‌است و مردم خواستار بررسی دقیق شورای نگهبان و وزارت کشور در این تخلفات آشکار برآمده‌اند.
واقعیت این است که باسمنج در دیوار به دیوار تبریز بالاترین قیمت زمین و املاک را در بین ۶۱ شهر آذربایجان شرقی داشته و با اینکه متاسفانه در این چند سال اخیر پروژه قابل توجهی در این شهر اجرا نشده است در عوض اراضی مرغوب کشاورزی و باغات و همچنین بخشی از اراضی دولتی مورد تاراج قرار گرفته و عده‌ای در بدنه و شورای شهر به عناوین مختلف به این امر نامطلوب و شوم کمک کرده‌اند و در انتخابات اخیر نیز حمایت برخی از بنگاه های املاک و پیمانکاران از تعدادی کاندیداها برای راهیابی به پارلمان این شهر گواه دیگری است.
کارشناسان می‌گویند باسمنج در جوار کلانشهر تبریز به حال خود رها شده و نظارت لازم و کافی به مجموعه شهرداری و شورا از سوی دستگاه های ذیربط استانی صورت نمی‌گیرد وشکل گیری حاشیه نشینی در محلات کناری این شهر و ساخت و ساز هزاران ویلا در اطراف آن از مشکلات عدیده‌ایست که حتی آینده کلانشهر تبریز را تهدید و معضلات بی‌شماری را در آینده به آن متحمل خواهد کرد و تمام دلسوزان توسعه و عمران منطقه ایجاد مدیریت واحد شهری و الحاق آن به مرکز استان را راه چاره ی آن میدانند.
تاسیس شهرداری باسمنج ۷۵ سال پیش و ۹ سال قبل از تاسیس شهرداری در کلانشهر فعلی کرج ایجاد شده و تعداد شهرداران آن و مدت ریاست شهرداران بعد از انقلاب در آن بسیار کوتاه بوده طوریکه در سال گذشته ۴ بار شهرداری این شهر کوچک به دلیل داد و ستد ها و رانت جویی های داخل و خارج مجموعه شهرداری عوض شده است که در سطح کشور بینظیر است.
اعتماد عموم مردم این شهر نسبت به مجموعه شورا و شهرداری بسیار پایین آمده و حتی عده‌ای علنا انحلال ان را به نفع شهر خودشان میدانند و درخواست آنها اعمال نظارت بیشتر و الحاق این شهر به مرکز استان و پایان دادن به این معضلات،  مشکلات، رانت جویی ها و زمین خواری هاست.

محمد فرج‌پور باسمنجی
انتهای پیام/
هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس شهرداری باسمنج و مسائل آن نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار