یادداشت/
جوانان چرا؟!
نصر: چرا از حضور جوانان میترسید؟ چرا جوانان را فقط نردبانی میبینید جهت نیل به اهداف و اغراض سوء خود؟ تا کِی باید جوانان قربانی نگاه ابزاری شما شوند و مجالی برای ابراز تواناییهایشان در عرصه جامعه نیابند؟ چرا شور، نشاط، انرژی و خلاقیت جوانان این شهر را پایمال میکنید و کلی «چرا»های دیگر دربارهی «جوانان» که بایستی مسئولین شهری به آن پاسخ دهند.
شما ببینید، مدیریت جوانان چگونه دنیا را زیر و رو کرد. چرا راه دور برویم؛ پریسا تبریز که اصالتی تبریزی دارد، در 24 سالگی در راس شرکت گوگل غول فناوری دنیا قرار میگیرد و عنوان شاهزاده امنیت را کسب میکند و مجله فوربس او را یکی از 30 چهره برتر تکنولوژی دنیا مینامد. یا مارک زاکربرگ که در دوران دانشجویی و در سن 20 سالگی فیسبوک را راه میاندازد و حالا یکی از تاثیرگذارترین افراد جهان است؛ مریم میرزاخانی در اوج جوانی، اولین ایرانی و تنها زن برنده مدال جهانی فیلدز در ریاضیات میشود و افتخاری بزرگ برای ایران رقم میزند.
این تاثیر و تحول جوانان محدود به عرصه علوم و تکنولوژی نیست و حتی در سیاست هم مشهود است. چهره رهبران سیاسی دنیا در طی چندسال گذشته بسیار جوان شده، که مطرحترینشان جاستین ترودر نخستوزیر کانادا و سانا مارین نخستویز فنلاند است که در موضوع مدیریت کرونا عملکرد موفقی داشت. با توجه به این تجربههای موفق در سطح دنیا، حال این سئوال پیش میآید که چرا مسئولین از این ظرفیت جوانان غافلند و به آنها اعتماد نمیکنند؟
چرا آنزمانی که جوانان روی مین میرفتند و راه را برای شما هموار میکردند، برچسب «بیتجربه» و «خام» به آنها نمیزدید؟ یعنی این میزهای ریاست و کیاست تا این حد برای شما جذاب و دلرباست که حاضر نیستید تن به واقعیتهای روز دنیا دهید؟!
حالکه جوانان دیروز به جوانان امروز میدان نمیدهند، این وظیفه نسل جوان کنونی است که همتی کند و در جهت رسیدن به مطالبات و خواستههای خود که یکی از مهمترینشان برخورداری از شهری مدرن و لذت بردن از زیباییهای زندگی است، وارد گود شود. مسلماً حضور نسل جوان برای تزریق ایدههای نو، بسترسازی برای تغییرات رو به جلو و همگامسازی با آخرین تحولات روز دنیا امری حیاتی است.
به قلم حامد آصفی
انتهای پیام/
نصر