|

خواص گیاه چریش چیست؟ + مضرات

1400/02/05 - 11:00 - کد خبر: 41618 نسخه چاپی

نصر: خواص گیاه چریش بی شمار است. این گیاه یکی از گیاهانی است که با شروع فصل بهار روی کوه ها می روید.

به گزارش نصر، چریش گیاهی خوراکی است که هر بوته آن دارای چند برگ مانند تره است و قسمت پایین آن با یک غلاق سفید جمع شده است، این گیاه در فصل بهار در بازار بسیار زیاد یافت می شود. در ادامه مطلب تمام خواص گیاه چریش را به شما می گوییم.
 
خواص گیاه چریش
گیاه چریش واقعا شگفت انگیز است زیرا بسیار پر خواص است.
 
 
ضد سرطان
یکی از خواص مهم گیاه چریش از بین بردن سلولهای سرطانی است، در بدن همه ما سلول های سرطانی وجود دارد ولی به صورت طبیعی بی نظم و سازمان دهی نشده اند پس، به صورت روزانه کمی از برگ چریش را باید مصرف کنید تا تعداد سلول های سرطانی را از حد نصاب کمتر نگه دارید.
 
برطرف کردن خشکی مو
حشکی مو را می توانید با گیاه چریش درمان کنید. چریش، آب و عسل را با هم مخلوط کنید و به موهای خود بزنید تا مشکل خشکی موهای شما برطرف شود.
 
پیشگیری از بارداری
گیاه چربی به دلیل اینکه خاصیت اسپرم کشی دارد باعث پیشگری از بارداری می شود.
 
برطرف کردن تیرگی دور چشم
از دیگر خواص گیه چریش این است که تیرگی دور چشم را از بین می برد، پس پودر چریش را با کمی اب مخلوط کنید و بگذارید تا به مدت 15 دقیقه روی چشمان شما بماند.
 
درخشان شدن پوست
چریش باعث داشتن پوستی پاک و درخشان می شود پس به مدت 1 شب چند برگ چریش را در اب خیس کنید و صبح با این آب بدن خودتان را بشویید، پس از استحمام خواص شگفت انگیز این گیاه را روی پوست خود می بینید.
 
درمان گلو درد
دم کرده چریش کمک زیادی به رفع گلو درد می کند بنابراین غرغره کردن با دم کرده این گیاه باعث رفع گلو درد می شود.
 
از بین بردن باکتری های روده
مصرف روزانه مقدار معینی از گیاه چریش به از بین بردن باکتری های مضر روده کمک می کند و روده را پاک و از هر گونه عفونت پیشگیری می کند.
 
تقویت سیستم ایمنی
از خواص گیاه چریش این است که مصرف این گیاه به از بین بردن هر نوع بیماری که باعث ضعیف شدن بدن می شوند کمک می کند در نتیجه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
 
تقویت ناخن ها
روغن چریش کمک زیادی به تقویت ناخن ها می کند بنابراین روغن آن را بر روی ناخن ها و پوست اطراف آن بمالید تا ناخن های مقاوم و زیبایی داشته باشید.
 
پوست و مو
در صابون، لوسیون، شامپو، ماسک صورت و خمیر دندان از روغن چریش استفاده می شود به همین دلیل این روغن باعث برطرف کردن خشکی پوست سر، عفونت های قارچی، شوره سر و التهاب لثه می شود.
 
درمان ورم مفاصل
از دیگر خواص  گیاه چریش این است که روغن آن درد های عضلانی و ورم مفاصل را درمان می کند بنابراین این روغن را بر روی ناحیه مورد نظر ماساژ دهید.
 
خواص چریش و بهبود زخم
از دیگر خاصیت های شگفت انگیر گیاه چریش این است که قراردادن پودر و یا روغن آن باعث تسریع بهبود زخم می شود.
 
رفع جوش های سر سیاه
روغن چریش باعث از بین بردن جوش های سر سیاه می شود بنابراین هر بار دو تا سه قطره از روغن چریش را در آب حل کنید و این محلول را روی جوش ها بمالید.
 
برطرف کردن خشکی پوست
روغن چریش به درمان خشکی پوست کمک می کند و در نتیجه باعث بهبود خارش، قرمزی و حساسیت ها پوستی می شود.
 
درمان آبله
استفاده از روغن چریش به درمان آبله کمک زیادی می کند زیرا باعث بهبود حساسیت های پوستی می شود که ویروس آبله این مشکل را ایجاد کرده است.
 
پاک کردن خون
برگ های چریش به دلیل داشتن خواص ضد ویروسی، ضد انگلی و ضد عفونی کنندگی برای پاک کردن خون از قدیم مورد استفاده قرار می گیرد، از این رو جویدن منظم دو تا سه برگ چریش به تصفیه کردن خون و همچنین درمان اسیدیته بالا کمک می کند.
 
 
از بین بردن باکتری
چریش با باکتری ها مبارزه می کند و با گذشت زمان باکتری ها در برابر این گیاه مقاومت خود را از دست می دهند، اما با مصرف آنتی بیوتیک ها به گذشت زمان باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک مقاوم می شوند.
 
حفظ سلامت گردش خون
از دیگر خواص گیاه چریش این است که به دلیل داشتن خواص سم زدایی به حفظ سلامت گردش خون، سیستم گوارشی و تنفسی کمک می کند.
 
رفع آکنه
چریش باعث از بین بردن باکتری های آکنه می شود بنابراین مقداری از گیاه چریش را در آب بجوشانید و روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
 
برطرف کردن شب کوری
از دیگر خواص چریش این است که به برطرف کردن شب کوری کمک می کند برگ چریش را آسیاب کنید و با مخلوطی از آب به صورت مایع در بیاورید و از صافی عبور دهید و حالا کمی از آب چریش را روی چشمانتان بمالید.
 
 
خواص دیگر گیاه چریش:
درمان فشارخون بالا
کاهش التهاب ایجاد شده بر اثر آرتریت
ماسک های پودر آن پوست را جوان می کند.
برای درمان دیابت نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
 
 
عوارض چریش در صورت استفاده زیاد
مصرف زیاد چریش باعث از بین رفتن نطفه می شود پس خانم های باردار در 4 تا 5 ماه اول بارداری که جنین رشد می کنند از مصرف چریش باید خودداری کنید، مصرف چریش صدمه ای به تخمدان وارد نمی کند ولی به دلیل اینکه دمای مضاعفی در آن ناحیه به وجود می آید و در هنگام بارداری که دمای بدن بالا می رود این گما باعث صدمه به نطفه خواهد شد، پس مصرف این گیاه در دوران حاملگی و شیردهی توصیه نمی شود زیرا سقط جنین و مسمومیت نوزاد را به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام/
خواص گیاه چریش چیست؟ + مضرات نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

آژانس خبری تحلیلی نصر

پژوهشیار