گزارش اختصاصی «نصر» از نبود میدان دام در تبریز؛

پاس کاری میدان دام بین سازمان میادین و دامپزشکی/ همراه با کرونا مریضی مشترک بین حیوان و انسان در تبریز اتفاق خواهد افتاد / لزوم ایجاد میدان دام در تبریز

1399/12/18 - 21:58 - کد خبر: 39178 نسخه چاپی

نصر: احداث میدان دام بصورت بهداشتی یکی از مهم‌ترین نیاز‌های تبریز برای خرید و فروش دام و تامین دام مورد نیاز واحد‌های دامداری است.

به گزارش نصر، شیوع تب برفکی در شهرستان اهر و منطقه ارسباران در چند روز گذشته و از بین رفتن تعداد بسیاری از احشام و دام در این شهرستان، باعث تعطیلی میدان دام اهر به دلیل شیوع این بیماری شده است. سفر مدیران استانی ازجمله معاون استاندار و مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی به شهرستان اهر و تشکیل شورای بحران این شهرستان در شرایطی صورت گرفت که پورمهدی معاون استاندار، خبر از «در صورت نیاز، ارتش برای مقابله با بحران تب برفکی وارد عمل می‌شود» داده است، فرماندار اهر، از تعطیلی میدان دهم اهر و واردکردن ۴۵ هزار دوز واکسن تب برفکی به این شهرستان خبر داد.
یکی از روستائیان اهری اظهار می‌دارد«پس از شیوع بیماری واگیردار تب برفکی ۷۶ رأس از گوسفندان، بره، بز و گاوهای من در مقابل چشمانم تلف شد ولی متأسفانه مسئولین بعد از مرگ احشام ما در روستا حضور یافته و می‌پرسند چه بر سر حیوانات آمده است».
دو بند فوق مربوط به سال 95 است که شیوع تب برفکی در منطقه ارسباران موجب تلفات بسیاری از حیوانات شد، متاسفانه تبریز بعنوان یکی از قطب های دام داری کشور بدون میدان دام است و شاهد آن هستیم که کشتار دام در محل های غیربهداشتی و بدون رعایت جوانب شرعی انجام می شود، بخشی از این کشتار ها در جاده آناخاتون، آخر مارالان و کاروانسرا ها مشاهده می شود، در وضعیتی که بشریت با بیماری بنام کرونا دست و پنجه نرم می کند.
یکی از دام داران تبریزی با گلایه از نبود میدان ثابت دام در تبریز گفت: جایگاه عرضه دام زنده نیازمند تجهیزات و امکانات بهداشتی و همچنین نیروی های دامپزشکی برای نظارت است.
وی ادامه داد: بدلیل نبود میدان، دام توسط دلالان خرید و فروش می شود و کشتار دام در محل هایی انجام می شود که بدون هیچ پروتکل بهداشتی صورت می گیرد.
وی تاکد کرد: ورود و خروج دام باید با نظارت های دامپزشکی انجام شود چراکه با سلامتی مردم ارتباط مستقیم دارد، به دلیل وجود بیماری‌های مشترک کشنده بین انسان و دام حتما این نظارت ها باید انجام شود.
ایجاد میدان دام برعهده دامپزشکی است
مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری در مصاحبه با خبرنگار نصر درباره میدان دام شهرستان تبریز گفت: در تبریز میدان دام ثابت نداریم اما به صورت متفرقه میادینی در برخی نقاط تبریز وجود دارد.
وی افزود: آناخاتون و آخرمارالان در تبریز محل هایی که بیشترین آمار میادین موقت دام هستند.
"ابراهیم محمدی" ادامه داد: نظارت بر بهداشت و مسئول دام بر عهده اداره دامپزشکی است طبق قانون و اساسنامه شرکت امور دام وظیفه ایجاد میدان دام برعهده دامپزشکی است.
وی اضافه کرد: در راستای مکان برای میدان دام پیشنهادهای را در ماده ۶۹ مطرح کرده ایم و شهردار فرم‌های ماده ۶۹ را امضا نموده اند، اگر منابع طبیعی محلی را برای ایجاد میدان اختصاص بدهند با همکاری بخش خصوصی اقدام خواهیم کرد.
ایجاد میدان دام برعهده شهرداری است
"امیرحسین بهداد" مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی نیز در مصاحبه تلفنی با نصر گفت: ایجاد میدان دام برعهده شهرداری است، این جزو وظایف شهرداری است که میدان دام درست شود و ما نیز بهداشت آن را تامین کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار نصب درباره اینکه نظارت بر کشتار دام در تبریز وجود ندارد، گفت: متاسفانه در تبریز میدان دام وجود ندارد و وقتی میدان وجود ندارد نظارت بر کدام کشتار صورت بگیرد؟
وی اضافه کرد: تمام تلاش‌های بنده و همکارانم در بحث پیشگیری از بیماری‌ها بی فایده است، چندین سال است که در جلسات متعدد و نامه های متوالی خواسته ایم میادین دام ساماندهی شود.
وی ادامه داد: کارگروه‌های مختلف با حضور مسئولین رده بالای تبریز تشکیل شده است و همچنین فرماندار شهرستان تبریز بر ضرورت میدان دام تاکید نموده اند اما تا این لحظه هیچ کاری انجام نشده است.
بهداد تصریح کرد: مطالبه‌گری های ما تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است تا این لحظه موضوع میادین دام در تبریز بی‌نتیجه بوده است، این در شان آذربایجان شرقی که یکی از قطب‌های تولید دام در کشور به حساب می آید، نیست.
وی افزود: در کل استان دو میدان مجوزدار داریم که یکی در اهر و دیگری در میانه قرار دارد که صد متأسفانه از میدان دام اهر نیز هیچ حمایتی نمی‌شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ما از شهرداری تبریز به شدت گلایه‌مند هستیم چون اگر میدان دام وجود نداشته باشد بحث انتقال امراض و بیماری ها تسریع خواهد شد و تمام اقدامات ما زیر سوال می‌رود متولی این امر شهرداری ها هستند اما تاکنون نتیجه‌ای نگرفتیم با وجود این‌که مطالبه‌گری و جلسات متعدد در این رابطه داشتیم.
انتهای پیام/
 پاس کاری میدان دام بین سازمان میادین و دامپزشکی/ همراه با کرونا مریضی مشترک بین حیوان و انسان در تبریز اتفاق خواهد افتاد / لزوم ایجاد میدان دام در تبریز محمدرضا اخگرگداز


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار