به گزارش نصر، حجت الاسلام " سید محمدرضا میرتاجالدینی " با حضور در تحریریه نصر به سوالات خبرنگاران این رسانه دیجیتال پاسخ داد.
وی در رابطه با بودجه 1400 گفت: با توجه به اینکه بنده هم در مجلس و هم در دولت بودهام در تدوین ۱۱ بودجه مشارکت داشتم و با جوانب مختلف روبرو شده ام معمولا تمام دولتها بررسی و کنکاش مجلس نسبت به بودجه را نمی پسندد و دولتها معمولاً در سالهای آخر بودجه را پیچ در پیچ می نویسند تا مجلس یک قسمتش را اگر کشف کرد قسمت دیگرش را نتواند کشف کند و اهداف بودجه ای خود را در تبصره های مختلف منعکس میکنند و با عبارات و ادبیات مختلف می آورند که البته مختص این دولت نیست بلکه در دولت قبل هم که بنده بودم این چنین بود، برای نمونه در تبصره ۲، رقمی را در لایحه بودجه ۱۴۰۰ آمده بود که در سر جمع کلی بودجه این را حساب نکرده بودند و رقم ۹۰ هزار میلیارد بود؛ در ارز نیمایی یا همان سامانه ارز دولتی، دولت به ما به التفاوت ارز دولتی و آزاد را در بودجه آورده بود که معلوم نیست در ۱۴۰۰ ارز در بازار چقدر خواهد شد و باید برحسب آن نوشته شود، در اینجا یک تبصره آورده بودند که هرچه جمع شد برای سازمان برنامه و بودجه هزینه کنند به عنوان مثال در یک موضوعی که رقم فعلا معلوم نیست مجلس برای این موضوع حکم صادر کرد که مشخص باشد و شفافسازی صورت گیرد.
وی ادامه داد: دولت در بودجه سه نرخ ارز را در نظر گرفته است ۴۲۰۰، ۱۱۵۰۰ و ۱۷۵۰۰ که ۴۲۰۰ را برای کالا های اساسی و دارو که در کالاهای اساسی روغن و نهادهای دامی بود، چون کالاهای اساسی گوشت، روغن، برنج، قند و شکر و غیره است که برنج و قند و شکر آزاد و روغن و نهادههای دامی و دارو با ارز ۴۲۰۰ تومان حساب می شود؛ مجلس کماکان دارو را با ۴۲۰۰ حفظ کرد اما الباقی را با ۴۲۰۰ حساب نکرد منتها دلاری که در اینجا مدنظر میگیرد که حدود 5.5 میلیارد تومان میشود را به مابه تفاوت آن را حساب کنند و به مردم یارانه نقدی بدهند و رانت و فساد زنجیره توزیع را بگیرند.
دولت با تدبیر و امید چه کرد؟
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران نصر درباره اینکه دولت تدبیر و امید با تدبیر و امید چه کرد، افزود: دولت تدبیر و امید با واژه تدبیر و امید چه کرد سوالی است که باید جواب آن را اینگونه بدهیم که معمولا می گوییم علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد، که در این دولت این جمله را به علاج واقعه را بعد از وقوع باید کرد تبدیل شد، اشتباه و تکرار اشتباه در این دولت زیاد بود و این به این معنی نیست که بگوییم هیچ کاری نکردند، نمی خواهم مثل خود آقای روحانی نظر بدهم که درباره دولت دهم نظر دادند و همه چیز را سیاه مطلق دیدند؛ دو میلیون واحد مسکن مهر و دو میلیون مقاوم سازی مسکن روستایی را هم ندیدند و همه چیز را سیاهی پنداشتند و گفتند هیچ چیز وجود ندارد، من نمی خواهم این گونه نگاه کنم معمولا هر دولت در قسمتهای عمرانی کار میکند همچنان که این دولت هم کار کرده است، به عنوان مثال در استان ما انتقال آب به دریاچه ارومیه از حرکتهای خوب بوده است، تکمیل خط راه آهن میانه - تبریز اگرچه هنوز تمام نشده است اما به هر حال کار شده است.
ضرورت جلب اعتماد عمومی
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه چه راهکاری برای برونرفت از کاهش اعتماد عمومی دارید، گفت: مهمترین رسالتی که بر عهده ما چه دولت و چه مجلس است جلب اعتماد عمومی مردم است، عملکرد مسئولین است که میزان اعتماد مردم را کم و بیش میکند و این عملکرد در موضوعات مختلف تبلور میشود، مخصوصاً در گام دوم انقلاب که باید آرمانهای اصلی انقلاب را بازخوانی و مجدداً پیاده شود، البته نحوه بیان مطالب نیز مهم است، اگر ما گذشته را شکست خورده تلقی کنیم هیچ موقع به آینده امیدواری نخواهد بود، برای اینکه مدت گذشته کم نبوده است و اگر در 42 سال گذشته نتوانسته ایم موفقیتی کسب کنیم از این به بعد هم نخواهیم توانست به خاطر همین مقام معظم رهبری در گام دوم ابتدا دستاوردها را فرمودند که انقلاب در چهل سال کسب کرده است و البته کاستیها را نیز فرموده اند؛ در گام دوم، پویاتر با نشاط تر و محکم تر باید حرکت کنیم تا آنها را پیاده سازی کنیم.
وی افزود: بزرگترین خطر این است که مردم از نظام قهر کنند و در صحنهها حضور نیابند و تلاش دشمن هم این است که بین مردم و نظام فاصله بیندازد که این را همیشه باید به عنوان یک هشدار متوجه باشیم و جنبه مردمی نظام را باید حفظ کنیم.
دولت اقتصاد را مشروط کرد
تاج الدینی ادامه داد: متاسفانه در دوره ۸ ساله تدبیر و امید اقتصاد ما مشروط به تصمیمات خارجی و برجام در این رابطه به عنوان محور اصلی مشروط تاثیرگذار بود، بارها مقام معظم رهبری در این رابطه هشدار داده بودند، اما راهبرد دولت این بود که ابتدا هم آقای روحانی گفت من نمیخواهم چرخ های سانتریفیوژها بچرخد اما چرخ اقتصاد نچرخد مفهوم مخالف این جمله این بود که هر دو بچرخند، هم چرخ اقتصاد و هم چرخ سانتریفیوژها.
وی در این رابطه افزود: مسیری که برای این موضوع دولت آقای روحانی انتخاب کرد مسیر مذاکره بود، دشمن هم این را متوجه شد و باعث شد مذاکرات ادامهدار باشد مذاکراتی که بنا بود در ۶ ماه تمام شود ۱۸ ماه طول کشید و اقتصاد ما مشروطی شد، فعالان اقتصادی تولیدکنندگان و همه منتظر نتیجه این مسئله بودند.
وی اضافه کرد: قیمت بالای ارز تاثیراتش زیاد است، یعنی کاهش ارزش پول ملی که آثار منفی نوسانات آن بیشتر از کاهش ارزی خواهد بود، یعنی اگر ثبات اقتصادی نداشته باشیم آثار منفی آن بیشتر از کاهش ارزی خواهد بود، وقتی تولید کننده نمی داند که چطور سرمایه گذاری کند و یک ماه بعد چگونه خواهد شد دشمن نیز این جهت به ما ضربه زد.
دولت آمریکا به تعهدات برجامی اش عمل کند
وی تصریح کرد: موضوع برجام فقط در یک صورت برای ما ارزشمند است و آن زمانی است که تحریمها برداشته شود و اصل مذاکرات هم برای رفع تحریمها بود اگر دولت فعلی آمریکا بخواهد راه درست را برود باید به تعهدات خود عمل کند.
وی اظهار امیدواری کرد و افزود: ما امیدواریم که تحریمها برداشته شود چون خسارتی از بابت برجام در این ۸ سال را متحمل شده ایم.
وی ادامه داد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری دو مسیر داریم، یکی رفع تحریمها و دیگری دفع تحریمها است که اگر عمل کنند ما نیز به برجام باز خواهیم گشت البته ما نباید تمام مسیرهای رو به جلو را مذاکره و در رفع تحریمها ببینیم لکن این به این معنی رفع مذاکره نیست، باید چهارچوبی که مقام معظم رهبری فرمودند را ادامه دهیم و عمل کنیم.
تاج الدینی افزود: ما باید اقتصاد و اعتماد مردم را جلو ببریم، در زمان هشت سال دفاع مقدس مردم ما مقاومت کردند و این در حالی بود که در آن زمان مسئولین نیز در کنار مردم بودند و مقاومت می کردند، در نقلی از امام به مسئولین آمده است که کشاورزی که از صبح تا شب کار میکند و شب به خانه میآید چایی که می خورد لازم است در کنار آن چای قندی باشد و شما مسئولین باید به فکر قند آن باشید.
وی درباره افزایش یارانه نقدی در مجلس دهم، گفت: در مجلس دهم چندین ماه موضوع افزایش یارانه نقدی مطرح شد که دولت میخواست ۲ الی ۳ برابر کند و مجلس مخالفت کرد، در آن زمان جلسات سهگانه برگزار شد و در نهاد ریاست جمهوری بیش از ۱۰ جلسه برگزار شد اما نهایتاً به نتیجه نرسید.
تاج الدینی درباره اولویت مجلس یازدهم اظهار کرد: در بدو شروع مجلس یازدهم هدف مجلسیها بهبود معیشت و اقتصاد مردم بوده است که تاکنون اقداماتی در این راستا انجام داده ایم.
واکنش به نتیجه نظرسنجی نصر
وی در واکنش به نظرسنجی اخیری با این سوال که سهم عملکرد کدامیک از روسای جمهور (محمود احمدی نژاد یا حسن روحانی) در بهبود کیفیت زندگی تان بیشتر بود در صفحه اینستاگرام آژانس خبری تحلیلی نصر انجام شده بود، گفت: با توجه به اینکه نتیجه نظر سنجی 83 درصد به نفع احمدی نژاد و 17 درصد روحانی است، این نظرسنجی نشان میدهد که مردم از عملکرد دولت فعلی راضی نیستند که در زمان ریاست جمهوری قبلی هم مردم راضی نبودند!
تنور انتخابات ریاست جمهوری از اسفند داغ می شود
وی در رابطه با انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: بحث انتخابات آینده ریاست جمهوری از اسفندماه داغ تر خواهد شد؛ انتخابات آینده به نظرم چند قطبی است، مانند سال ۸۴ که از جمع دو نفر باقی بمانند و بعد دو قطبی باشد اما طبیعی است که عملکرد این دولت بر رویکرد مردم به کادر و نفرات این دولت مطلوب نخواهد بود مگر اینکه مطالبات کاذب صورت بگیرد، متاسفانه در دو هفته مانده به انتخابات فضا عوض میشود و بر سایه مطالبات اصلی غلبه میکند.
تاج الدینی رسانه را در انتخابات آینده حائز اهمییت خواند و افزود: تاثیر رسانه ها در انتخابات آینده زیاد خواهد شد و باید در این رسانهها اعتماد مردم جلب شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار نصر درباره اینکه آیا فکر میکنید احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت خواهد کرد یا نه، گفت: من چند سال است که با آنها ارتباطی ندارند اما از حواشی ها و صحبتهایی که در فضای مجازی می بینم طبعا تمایل دارند حضور داشته باشد، البته یک دوره آمدند و صلاحیتشان رد شده است همیشه رییس جمهور های بعد از انقلاب موردی نداشتیم که کسی دو دوره رئیس جمهور باشد و بعد از یک فاصله دوباره رئیس جمهور شود.
دیگر معاون احمدی نژاد نمی شوم
وی در پاسخ به اینکه اگر احمدی نژاد دوباره رای بیاورد آیا باز حاضر است معاونش شود، گفت: این سری قبول نمیکنم، به دو دلیل؛ یکی اینکه مردم به این کار راضی نبودند و دوم دلیل هم این که ایشان از معاونانشان حرف گوش ندادن اگرچه بنده در دوران معاونت هم کمتر از نمایندگی برای استان و مردم خدمت نکردم بلکه بیشتر از دوران نمایندگی بود، در آن ایام ۴۰ اقدام انجام دادم اما وقتی که مردم به چیزی رضایت ندارند پس باید قبول نکنیم و رضایت مردم در حقیقت رضایت خداست.
وی با اشاره به وضعیت بورس گفت: سیاست کل نظام این است که بورس ثابت بماند و از سرمایه مردم صیانت شود اگر مجلس نظارت میکند و جلسات داخلی تشکیل میدهد و تا استیضاح میرود به همین خاطر این است البته افراد زیادی در بورس به خاطر تشویق های غیر کارشناسانه متضرر شده بودند.
وی افزود: بازار بورس در دنیا یک بازار فنی و سرمایه گذاری است که افراد فنی و حساب شده در آنجا ورود می کنند و کسی که میآید باید ثبات داشته باشد و درآمد ماهانه زندگی خود را به آنجا وصل نکند.
انتهای پیام/