مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خبر داد:

وقوع ماه‌گرفتگی در آسمان ۱۰ آذر/جزئیات مناطق تحت پوشش خسوف نیمسایه

1399/09/05 - 11:00 - کد خبر: 32612 نسخه چاپی

نصر: مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع ماه‌گرفتگی در روز دوشنبه ۱۰ آذرماه خبر داد و گفت: این پدیده در ساعت ۱۱ و ۲ دقیقه در آسمان ۱۰ آذرماه رخ خواهد داد.

به گزارش نصر، مهندس مسعود عتیقی در گفت‌وگویی با اشاره به ماه‌گرفتگی پیش رو اظهار کرد: در ساعت ۱۱ و ۲ دقیقه روز دوشنبه، ۱۰ آذرماه جاری به وقت کشورمان ماه گرفتگی از نوع نیمسایه آغاز خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه کشورمان ایران جزو مناطق تحت پوشش این گرفت نیست، اظهار کرد: اما باید توجه داشت که گرفت نیمسایه ماه رخ می‌دهد و در حقیقت عبور ماه از نیمسایه زمین با چشم انسان چندان قابل تشخیص نیست و در نجوم قدیمه به آن "خسوف غیر مرئی" می‌گفتند.
عتیقی، پایان این گرفت را ساعت ۱۵ و ۲۳ دقیقه روز ۱۰ آذرماه به وقت ایران عنوان کرد و ادامه داد: ماه‌گرفتگی نیمسایه دوشنبه، ۱۰ آذر به ساروس (دوره) ۱۱۶ تعلق داشته و پنجاه و هشتمین گرفت از ۷۳ گرفت این ساروس به شمار می‌رود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد: قاره‌های امریکا، استرالیا و شرق آسیا از مناطق تحت پوشش گرفت نیمسایه‌ای دوشنبه، ۱۰ آذر ۹۹ هستند.
وی یادآور شد: ماه‌گرفتگی به صورت‌های جزئی (عبور بخشی از ماه از درون سایه زمین)، ماه گرفتگی کلی (عبور ماه به طور کامل از درون سایه زمین) و یا ماه گرفتگی نیمسایه رخ می‌دهد و از نظر آماری سالانه میان صفر تا حداکثر ۳ ماه‌گرفتگی رخ می‌دهد.
به گفته این فعال نجوم آماتوری، بر این اساس در برخی از سال‌ها پدیده ماه‌گرفتگی حادث نمی‌شود.
عتیقی تاکید کرد: در پدیده ماه‌گرفتگی زمین میان ماه و خورشید قرار می‌گیرد و ماه از درون مخروط نیمسایه (مخروط باز) و مخروط سایه (مخروط بسته) زمین عبور خواهد کرد.
وی اظهار کرد: فاصله هر ماه‌گرفتگی در یک ساروس تقریبا برابر با ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت است.
انتهای پیام/
وقوع ماه‌گرفتگی در آسمان ۱۰ آذر/جزئیات مناطق تحت پوشش خسوف نیمسایه خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار