به گزارش نصر به نقل از فارس، رسول زوارقی، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز، امروز در این ارتباط در گفت و گویی با بیان اینکه دانشگاه تبریز بر اساس شاخص های نظام رتبه بندی جهانی 2020 تایمز(Times Higher Education 2020 ) همچنان در جمع برترین دانشگاه های دنیاست، اظهار داشت: طبق اطلاعات منتشر شده در رتبه بندی جهانی 2020 تایمز، دانشگاه تبریز توانسته است با کسب رتبه 601 تا 800 جهان را از بین 1396 دانشگاه، رتبه هشتم دانشگاه های ایران را در میان 40 دانشگاه و همچنین رتبه سوم دانشگاه های جامع کشور را به همراه دانشگاه تهران به خود اختصاص دهد.
دبیر کمیته علم سنجی دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به دیگر رتبه های بدست آمده اضافه کرد: بر اساس شاخص های نظام رتبه بندی جهانی 2020 تایمز همچنین رتبه دانشگاه تبریز از نظر درآمد از صنعت، 512 جهانی، و از نظر چشم انداز بین المللی (میزان جذب دانشجوی بین المللی) نیز 1256 ارزیابی شده است.
دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با بیان این نکته این دانشگاه در حوزه های موضوعی مختلف جایگاه اول ایران را در کنار دیگر دانشگاه های مهم و تاثیرگذار کشورمان همچون دانشگاه تهران را کسب کرده است، تصریح کرد: این رتبه بندی بر اساس اطلاعات سال 2017 و بر اساس شاخص های متنوع آموزشی (به عنوان شاخص ارزیابی محیط یادگیری)، پژوهشی (به عنوان شاخص ارزیابی کمیت و اعتبار پژوهش های انجام شده)، استنادی (به عنوان شاخص ارزیابی اثرگذاری پژوهش)، درآمد از صنعت (به عنوان شاخص ارزیابی میزان تبدیل دانش به ثروت)، و همچنین چشم انداز بین المللی (به عنوان شاخص ارزیابی فعالیت اساتید و دانشجویان بین المللی در محیط دانشگاه) صورت گرفته است.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز یادآور شد: در رتبه بندی اخیر تایمز دانشگاه تبریز بر اساس این شاخص ها در رشته های جامعه شناسی، علوم سیاسی، حقوق، علوم زیستی، علوم ورزشی، روانشناسی، زمین شناسی، محیط زیست و علوم زمین و معدن، حغرافیا، زبان، ادبیات و زبان شناسی، تعلیم و تربیت، علوم اطلاعات و ارتباطات و رسانه، علوم دامپزشکی، کشاورزی و جنگلداری، معماری و ... جایگاه اول ایران را در کنار دانشگاه های بزرگ و تاثیرگذار کشورمان بدست آورده است.
این گزارش حاکی است، در جدول رتبه بندی سال ۲۰۲۰ تایمز،۱۳۹۶ دانشگاه از ۹۲ کشور به عنوان دانشگاه های برتر جهان معرفی شده که در این میان دانشگاه آکسفورد از کشور انگلستان رتبه اول دنیا را کسب کرده است.
رتبهبندی جهانی آموزش عالی «تایمز» مؤسسههای پیشرو جهان را در پنج حوزه آموزش، چشمانداز جهانی، پژوهش، استنادها، و درآمدهای صنعتی، بر پایه ۱۳ سنجه کمی ارزیابی میکند.
دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی، بیش از 24 هزار نفر دانشجو و 457 هزار مترمربع فضای آموزشی، کمک آموزشی و پژوهشی و نیز به جهت همجواری با دانشگاه های بزرگ کشورهای منطقه، به عنوان بزرگترین مرکز علمی غرب و شمال غرب کشور، عهده دار بخش بزرگی از مسئولیت تولید علم و فناوری و رقابت در عرصه های بین المللی است.
انتهای پیام/