مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی کشور؛

عصارخانه قره‌کلیسا آماده بهره برداری و بازدید شد

1399/07/12 - 11:00 - کد خبر: 28205 نسخه چاپی

نصر: مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران گفت: فضای عصارخانه قره کلیسا که دستگاه روغن کشی ۶۰۰ تا ۷۰۰ قبل در آن نگهداری می‌شود، مرمت و احیا شده و به زودی بازدید گردشگران از آن آغاز می‌شود.

به گزارش نصر، "شرلی آودیان" روز شنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجموعه جهانی قره کلیسا در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار افزود: احیای این بخش، از اقدامات اصلی میراث فرهنگی در مجموعه قره کلیسا بوده و طرح های آن از ۲ سال قبل تهیه شده بود که در یک ماه آینده افتتاح خواهد شد.
وی اضافه کرد: با احیای این دستگاه فضاهای جانبی عصارخانه هم مرمت و احیا شد و یک فضای موزه‌ای برای معرفی کل مجموعه نیز در نظر گرفته شده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران گفت: هرسال برای مرمت کلیساها اعتبار تعلق می‌گیرد و امسال نیز ۱۰ میلیارد ریال برای مرمت مجموعه قره کلیسا اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: با وجود شیوع بیماری کرونا کارگاه مرمت های این مجموعه تعطیل نشده‌ و روند مرمت محوطه اعم از سنگ فرش و آماده سازی زیرساخت ها برای آینده انجام شده‌است.
"آودیان" اضافه کرد: کلیسای "سنت استپانوس" جلفا، کلیسای "تادئوس" یا قره کلیسا آذربایجان‌غربی، "زورزور" در ماکو، ثبت جهانی شده و ۴۰ درصد کلیساهای ثبت شده در ردیف آثار تاریخی ایران متعلق به آذربایجان‌غربی است.
وی با بیان اینکه کرونا تاثیر بسیار مستقیمی روی بازدید ها از این مجموعه عظیم داشته است، ادامه داد: هیچ گردشگر خارجی از این مجموعه در ایام کرونایی بازدید نکرده ‌است.
در سطح کشور ۱۵۰ کلیسا اعم از ارامنه و آشوری از مجموعه ۳۰۰ کلیسای قدیمی و تاریخی موجود ثبت ملی شده است.
بقیه کلیساها به علت اینکه ۴۰ تا ۶۰ درصد شان تخریب شده مورد مرمت یا ثبت قرار نگرفته‌است.
"روغنگر خانه یا عصارخانه" ساختمان ویژه‌ای بود که پیشینیان در آن از دانه‌های گیاهان روغنی، روغن می‌گرفتند و دارای آسمانه‌ای بلند و دستگاههای گوناگون، و نیز دارای آسیابی بود که با نیروی چهار پایان می‌گشت.
پیچیدگی سازوکار (مکانیسم) و ساختمان بزرگ آن چشمگیر بود؛ امروزه تنها تعداد اندکی از آن بر جای مانده‌است.
انتهای پیام/
عصارخانه قره‌کلیسا آماده بهره برداری و بازدید شد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار