گزارش نصر/

قیمت واقعی طلا و ارز چه قدر است؟

1399/07/01 - 13:23 - کد خبر: 27505 نسخه چاپی

نصر: نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز معتقد است، در بلندمدت اقتصاد به سمت واقعیت‌ها می‌رود و واقعیت‌های اقتصادی نزدیک به نرخ‌هایی است که اکنون در بازار شاهد آن هستیم؛ از این رو با شرایط فعلی کاهش چشمگیری در بلندمدت نیز رخ نمی‌دهد.

به گزارش نصر، میرمحمدپور اقدم شربیانی در گفت‌وگو با نصر در خصوص بازار ارز و طلا با بیان این مطلب که طی هفته‌های اخیر انس جهانی، تغییرات قابل ملاحظه‌ای نداشت اما قیمت ارز و طلا پرتلاطم بود، اظهار کرد: تغییرات قیمتی در بازار سکه و طلا ناشی از نوسانات ارز بود.

وی با بیان این‌که به دلیل افزایش چشمگیر قیمت طلا، در حال حاضر بازار مصنوعات طلا در رکود کامل به سر می برد، افزود: رشد قیمت سکه و طلا متاثر از افزایش نرخ ارز بود و بخشی از این امر به دلیل کوچ سرمایه‌گذاران از بازار بورس به بازار ارز است.

وی ادامه داد: زمانی که شاهد افت شاخص بورس بودیم، برخی از سرمایه گذاران حقیقی از بازار بورس خارج شده و به سمت و سوی بازار ارز و طلا حرکت کردند که این امر منجر به افزایش تقاضا در بازار ارز شده و به تبع آن قیمت‌ها نیز افزایش یافت.

شربیانی عنوان کرد: طی سه هفته اخیر قیمت هر قطعه سکه به طور متوسط هر هفته حدود یک میلیون تومان افزایش می‌یافت؛ به طوری‌که از کانال ۱۰ میلیون تومانی به کانال ۱۳ میلیون تومانی رسیده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که‌ قیمت واقعی طلا و ارز چقدر است؟، اظهار کرد: با توجه به این‌که «۳۱ شهریور ماه»، مهلت رفع تعهد ارز حاصل از صادرات و تعامل بازرگانان با بانک مرکزی به پایان می‌رسد، تقاضای کاذب نیز کاهش یافته و بازار به قیمت تعادلی خود می‌رسد؛ که حال حاضر قیمت‌های موجود در بازار، قیمت‌های واقعی هستند.

وی با اشاره به این‌که یکی از عوامل  افزایش قیمت در بازار ارز طی هفته‌های گذشته تقاضای کاذب می‌باشد، تصریح کرد: امروز شریان حیاتی تزریق ارز به اقتصاد کشور، صادر کنندگان بوده و باید همواره مورد تکریم و احترام باشند، اغلب آن‌ها به صورت حقیقی ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانده‌اند، ولی به صورت رسمی در سامانه نیما ثبت نشده است.

شربیانی عنوان کرد: اکنون که این عرضه باید به صورت رسمی در این سامانه ثبت شود، صادرکننده‌ای که خود ذاتا عرضه کننده ارز است، امروز به دلیل مسئولیت رفع تعهد، متقاضی ارز شده است و این موضوع فشار تقاضا را افزایش می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: از قیمت‌های سامانه نیما و بازار آزاد و همچنین سیاست‌های اخیر بانک مرکزی این‌گونه استنباط می‌گردد که سیاست‌گذار پولی نرخ‌های بازار آزاد را پذیرفته است و به صورت غیررسمی و ظمنی و بدون آن‌که تیتر روزنامه‌ها گردد، به سمت سیاست تک نرخی کردن ارز در حال حرکت است.

وی با اشاره به پیامدهای تک نرخ شدن ارز، اضافه کرد: تک نرخی شدن ارز در کوتاه مدت می‌تواند به مقدار کمی آثار تورمی داشته باشد، ولی در بلند مدت قطعا به نفع اقتصاد کشور بوده و قیمت‌ها را واقعی می‌کند و از سویی نیز رانت را از اقتصاد کوتاه می‌کند.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز در خصوص وضعیت بازار ارز و طلا در نیمه نخست سال جاری گفت: طی این مدت در بازار طلا جهش قیمتی قابل توجهی را شاهد بودیم که دلیل آن افزایش قیمت انس جهانی بود؛ به طوری‌که در دی ماه سال پیش بود ۱۴۳۰ دلار بوده و اکنون انس جهانی در مرز دو هزار دلار قرار دارد. همچنین نرخ ارز از قیمت ۱۵ هزار تومان به حدود ۲۷ هزار تومان رسیده است.

وی با بیان این‌که یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت انس جهانی انتخابات آمریکا است، خاطرنشان کرد: همچنین سرنوشت بازار ارز بستگی به اتفاقاتی است که در انتخابات آمریکا رخ می‌دهد و در صورتی که بعد از انتخابات آمریکا بسته حمایتی یک تریلیون دلاری  تصویب شود، منجر به جهش انس جهانی می‌شود.
 انتهای پیام/
قیمت واقعی طلا و ارز چه قدر است؟ نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار