مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان‌شرقی:

۲۹۰ هزار تن گندم از کشاورزان آذربایجان‌شرقی خریداری شد

1399/06/27 - 16:29 - کد خبر: 27209 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان‌شرقی از خرید ۲۹۰ هزار تن گندم در استان خبر داد و گفت: مشکلی از بابت تامین نیاز گندم استان نداریم.

به گزارش نصر، اسفندیار ابوالحسن زاده اعلام کرد: در سال زراعی جاری تاکنون، ۲۶۴ هزار تن خرید تضمینی گندم در ۷۰ مرکز خرید استان به ثبت رسیده است 
وی ادامه داد: این ۷۰ مرکز خرید گندم استان شامل پنج مرکز خصوصی، ۳۵ مرکز خرید موقت اتحادیه تعاون روستایی و ۳۰ مرکز خرید دائمی سیلو و کارخانه های آرد سازی استان را شامل می‌شود.
وی با اشاره به آغاز خرید تضمینی گندم استان از اواخر خردادماه، گفت: خرید تضمینی گندم  در ۱۰ مرکز تا پایان شهریور ماه ادامه دارد و سیلوهای شخصی نیز تا پایان آذرماه به خرید گندم مشغول خواهند بود.
ابوالحسن زاده همچنین از خرید ۱۳ هزار و ۲۰۰ تن گندم بذری در استان خبر داد و افزود: ۱۲ هزار گندم دیگر نیز به صورت توافقی بین مدیران کارخانه های آرد سازی و کشاورزان به قیمت بالای نرخ مصوب دولت خریداری شده است.
وی خاطرنشان کرد: نرخ مصوب خرید گندم تضمینی دولت برای هر کیلوگرم گندم، ۲۵۰۰ تومان به ازای چهار درصد افت مفید و یک درصد غیر مفید است.
وی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرید تضمینی را به صورت کارشناسی شده تعیین و به شورای اقتصاد ارسال می‌کند، در شورای اقتصاد نیز وزارت برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد، وزارت جهادکشاورزی و سایر وزارتخانه‌ها قیمت‌گذاری را انجام می‌دهند در واقع این امر یک مسئله کلان کشوری است و استان‌ها وظیفه در این خصوص ندارند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی ادامه داد: در زمان قیمت‌گذاری خرید گندم ممکن است مبلغ مناسبی تعیین شود اما در زمان برداشت محصول، به دلیل تورم و زمان برداشت در برخی استان‌ها این قیمت چندان هم به صرفه نباشد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی و شرکت غله مشتاق افزایش قیمت تضمینی هستند زیرا این امر موجب افزایش استقبال کشاورزان برای فروش گندم خود خواهد بود.
وی در خصوص قاچاق گندم به خارج از کشور نیز گفت: برای قاچاق گندم باید از وسایل حمل و نقل سنگین و بزرگ استفاده شود، از این رو با توجه به امنیت بالای مرزها انجام این امر غیر قانونی، بعید به نظر می‌رسد زیرا حتی در خصوص جابجایی گندم بین استان‌ها نیز باید اداره غله مجوز صادر کند.
ابوالحسن زاده با اشاره به پیش‌بینی تولید ۶۷۰ هزار تن گندم در استان و برآورد ۴۲۶ هزار تن گندم قابل خرید استان در سال جاری، گفت: دلیل آمار پایین خرید گندم این است که کشاورزان هیچ اجباری برای فروش گندم به دولت ندارند.
وی با اشاره به پرداخت ۴۸۱ میلیارد تومان معادل ۷۳ درصد از وجوه گندم خریداری شده در استان، افزود: تمامی کشاورزانی که تا بیست و سوم مرداد ماه سال جاری گندم خود را به شرکت غله فروخته‌اند، مبالغ خود را دریافت کرده‌اند .
وی با بیان اینکه اکنون ۳۰۰ هزار تن گندم در سیلو و مراکز ذخیره سازی استان وجود دارد، گفت: تلاش می کنیم تا از سایر استان‌ها هم‌چون خوزستان، فارس و گلستان که گندم با کیفیتی دارند نیز تا پایان سال گندم دریافت کنیم تا هیچ گونه دغدغه و نگرانی برای تامین گندم استان وجود نداشته باشد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی از ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی ذخیره سازی سیلوهای خصوصی و دولتی گندم استان خبر داد و گفت: این میزان ظرفیت ذخیره گندم چند برابر نیاز استان را شامل می‌شود و اکنون از این حیث به اشباع رسیده‌ایم و دیگر نباید مجوز احداث سیلو در استان صادر شود.
وی افزود: از نظر تعداد کارخانه‌های آردسازی نیز به اشباع رسیده‌ایم و کارخانه‌ها اغلب با ظرفیت حداکثر ۴۰ درصد کار می‌کند و از این رو باید بر روی بهبود کیفیت گندم به جای کمیت برنامه داشته باشیم.
وی در خصوص وضعیت تامین شکر استان، گفت: امسال ۳۲ هزار تن شکر توسط اداره غله استان تامین شده و در اختیار واحدهای صنف صنعت قرار داده شده و هم‌چنین ۶۵۰۰ تن شکر نیز برای مصرف مستقیم خانوارهای استان تامین شده است و کمبودی در این خصوص نداریم.
ابوالحسن زاده با اعلام اینکه شکاف قیمتی شکر در بازار وجود ندارد، گفت: این امر نشان می‌دهد که شکر متناسب با نیاز بازار تزریق شده است و در صورت نیاز بیشتر هم می‌توانیم تامین کنیم.
وی در خصوص تامین برنج استان نیز گفت: اغلب برنج مصرفی که شامل برنج‌های هندی و پاکستانی می‌شود، در ۶ ماهه نخست سال، به میزان ۵۵۰۰ تن تامین و به بازار تزریق شده است و در صورت نیاز باز هم برنج در سیلوها موجود است.
در سال زراعی گذشته ۵۴۰ هزار هکتار از اراضی آذربایجان شرقی به زیر کشت گندم رفته بود که ۶۶ هزار هکتار از آن مزارع آبی و بقیه دیم بود.
انتهای پیام/
۲۹۰ هزار تن گندم از کشاورزان آذربایجان‌شرقی خریداری شد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار