خبر/

پرواز پهپادها در تبریز

1398/03/30 - 14:19 - کد خبر: 2534 نسخه چاپی

نصر: نخستین دوره مسابقات جایزه بزرگ پهپادها در دو لیگ سرعتی و داخل ساختمان، جوایزی به ارزش بیش از یک میلیارد ریال برای اولین بار در شمال‌غرب کشور به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

به گزارش نصر، مرتضی کاویانی دبیر این دوره مسابقات با اعلام این خبر در خصوص لزوم برگزاری این‌گونه مسابقات در دانشگاه‌ها اظهار داشت: با توجه به رشد و پویایی چشمگیر پژوهشگران و جوانان کشورمان در عرصه‌های مختلف رباتیک و به ویژه صنایع هوایی(پهپادها) و کاربردی‌تر شدن این ربات‌ها در زمینه‌های گوناگون همه ساله مؤسسات و دانشگاه‌های مختلف با برپایی چنین مسابقاتی سعی در توسعه و رشد این حوزه دارند.

به گفته وی با برگزاری این‌گونه برنامه‌ها می‌توان شرایطی را برای پژوهشگران این عرصه فراهم آورد، تا اینکه دانش فنی خود را به چالش کشیده و متناسب با نیازهای شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف پژوهش‌های خود را هدفمند سازند.

دبیر نخستین دوره مسابقات ربات‌های پرنده در دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه جوایز این دوره مسابقات به ارزش بیش از یک‌میلیارد ریال است، اضافه کرد: در همین راستا دانشگاه تبریز در راستای حمایت از پژوهشگران، نخبگان و به خصوص جوانان کشورمان، مسابقات ربات‌های پرنده(UAV) را در دو لیگ؛ داخل ساختمان(Indoor) و سرعتی(Race)، برای علاقمندان به این عرصه برای اولین بار در شمال‌غرب کشور برگزار کند.

کاویانی با اشاره به جزئیات بخش سرعتی (Drone Racing) این دوره مسابقات افزود: این بخش که زیر مجموعه‌ای از ورزش‌های هوایی است که شرکت‌کنندگان با دید غیرمستقیم (FPV) به کنترل ربات پرنده پرداخته و مسابقه می‌دهند.

به گفته وی در این بخش ربات پرنده باید به ترتیب و به صورت صحیح از آیتم‌های تعیین شده، عبور کند و زمان ملاک مسابقه است و ربات پرنده‌ای که در کمترین زمان مسیر را به پایان برساند برنده است و هدف عمده از این بخش به چالش کشیدن کنترل پذیری ربات پرنده در سرعت‌های بالا و مهارت خلبان است.

دبیر نخستین دوره مسابقات ربات‌های پرنده در دانشگاه تبریز همچنین درباره مراحل بخش داخل ساختمان (Indoor-Challenge) این مسابقات گفت: در این بخش ربات پرنده به صورت خودمختار (Autonomous) به انجام مراحل تعیین شده می‌پردازد و مراحل و چالش‌ها پیش رو این بخش نیز شامل پردازش داده، نقشه برداری از محیط، شناسایی مصدوم، حمل بسته‌های امداد و نجات، شناسایی و عبور از موانع است.

به گفته وی در این بخش امتیازات با توجه به سطح هوشمندی و خودمختاری ربات پرنده در نظر گرفته شده و مجموع امتیازات برنده را مشخص می‌کند و هدف عمده از این بخش هم بررسی عملکرد هوش مصنوعی(AI)، خلبان خودکار(Auto-Pilot) ربات پرنده و کاربردی بودن آنها در شرایط مختلف است.

کاویانی با تاکید بر اینکه علاقمندان برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به آدرس اینترنتی www.robouav.tabrizu.ac.ir  مراجعه کند، اضافه کرد: مهلت پیش ثبت‌نام در این دوره مسابقات تا 31 مرداد و ثبت‌نام نهایی(ارسالTDP) نیز تا 15 آبان ماه سال‌جاری اعلام شده و شروع مسابقات هم نیمه دوم آبان ماه امسال به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.

گزارش فارس حاکی است، دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از 24 هزار  نفر دانشجو و ... یکی از دانشگاه‌های بین‌المللی، سطح یک و برتر کشور است.

انتهای پیام/

پرواز پهپادها در تبریز نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار