حسن روحانی؛

برای افرادی که نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، مجازات‌هایی وضع شود

1399/05/08 - 11:16 - کد خبر: 24133 نسخه چاپی

نصر: رئیس‌جمهور گفت: به وزیر کشور گفته‌ام که بررسی کنند تا برای افرادی که نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، مجازات‌هایی وضع شود.

به گزارش نصر، حجّت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه ۸ مرداد) در جلسه هیأت دولت با اشاره به روز عرفه و عید سعید قربان گفت: روزهای پیش رو، روزهای پربرکتی است که می‌تواند امیدواری، اعتماد ما و توانمندی ما را افزون تر می‌کند.
وی ادامه داد: باید از شب و روز عرفه برای قدرت روحی خودمان استمداد بطلبیم، مخصوصاً جملات دعای معروف امام حسین(ع) در بیابان عرفات و دعایی که معمولاً‌ مؤمنین در این روز آن را مرور و از آن استفاده می‌کنند که یکی از افتخارات شیعه است.
روحانی با بیان اینکه ضمن تبریک این ایام، باید به پروتکل‌های بهداشتی هم توجه کنیم، اظهار داشت: صبح امروز وزیر بهداشت در نامه‌ای درخواست کرد که برادران اهل سنت که مراسم مفصل‌تری را در عید قربان برگزار می‌کنند که البته شیعیان هم مشابه آن را دارند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند وگرنه ما باز در مسیر شیوع این بیماری قرار می‌گیریم و مشکلات دوچندان می‌شود.
وی با اشاره به عدم برگزاری دعای عرفه در صحرای عرفات، گفت: این از اتفاقات نادری است که در تاریخ اسلام رخ داده و کسانی که قرار بود به حج مشرف شوند می‌توانند این دعا را در خانه‌های خود بخوانند و به نورانیت خود بیافزایند.
روحانی ادامه داد: اساس این روزها که خدا مقرر کرده، برای نزدیکی با خداوند است و می‌گویند عرفه روز آشتی با خدا است. این ایام، ایامی است که توانمندتر و قوی‌تر می‌شویم در برابر همه توطئه‌هایی که بدخواهان طراحی کرده‌اند.
رئیس‌جمهور با اشاره به توطئه‌های دشمنان علیه ملت ایران گفت: اولین طراحی دشمنان برای اقتاصد ما بود. آن‌ها می‌خواستند اقتصاد ما را بهم بریزند و مردم را در فشار اقتصادی قرار دهند و چیزی از ارکان اقتصادی ما باقی نماند.
روحانی ادامه داد: آن‌ها به فکر تورم‌های سه رقمی بودند و اینکه رشد اقتصادی منفی دو رقمی داشته باشیم. دشمنان فکر می‌کردند ظرف چندماه می‌توانند اوضاع اقتصادی را بهم بریزند. البته روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم امّا الحمدالله اساس اقتصاد و زندگی مردم در حداقل نیاز مردم و ضرورت مردم به خوبی اداره شده است.
وی تصریح کرد: امروز کالای اساسی در اختیار مردم وجود دارد. وفور وجود دارد، البته در کنار وفور، علاقه‌مند بودیم قیمت‌های متعادل هم داشته باشیم که اقدامات بیشتری باید برای این کار انجام دهیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به تعیین مجازات برای متخلفان از دستورالعمل‌های بهداشتی گفت: به وزیر کشور گفته‌ام که بررسی کنند تا برای افرادی که نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، مجازات‌هایی وضع شود.
وی با بیان اینکه تولیدگران ما کار بسیار بزرگی را انجام دادند، گفت: تولیدکنندگانی که بخشی از صادرات غیرنفتی به آن‌ها وابسته است، کارهای بزرگی انجام دادند. فولاد ما نسبت به سال قبل ۱۰ درصد و آلومینیوم ۴۹ درصد افزایش صادرات داشته است.
روحانی ادامه داد: در تمام صنایع مهم، تولیدات ما افزایش پیدا کرده و دشمن نتوانسته کارخانه‌های بزرگ ما را بخواباند و حتی بیشتر از سال قبل تولید داشته‌ایم. ممکن است از لحاظ درآمدی کاهش درآمد داشته باشیم، امّا از لحاظ وزنی افزایش داشته است. یعنی فولاد، مس و پتروشیمی بیشتری صادر می‌کنیم. پس معلوم است که تولید سر جای خودش است. این اساس اقتصادی است؛ یعنی اشتغال هست، تولید هست و تولید و صادرات رو به افزایش است.
وی افزود: اگر از ابتدای قرارداد ما با کشورهای اوراسیا که آبان سال گذشته اجرایی شد تا آخر خرداد امسال بررسی کنیم، می‌بینیم صادرات ایران به کشورهای اوراسیا ۶۳ درصد افزوده شده است. علی‌رغم اینکه اسفند و فروردین کرونا داشتیم و هنوز هم با آن مواجه هستیم و مرزهای ما به طور کامل عادی نشده است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه بنابراین دشمن در زمینه اقتصادی موفق نبوده و نتوانسته است ما را در عرصه اقتصاد زمین بزند، اظهار داشت: البته آن‌ها مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند و باید دست به دست هم بدهیم تا آن‌ها را حل کنیم. من هم معتقدم بخشی از این مشکلات قابل حل است. ممکن است بخشی هم ناشی از تحریم‌ها و بخشی هم کرونا باشد، ولی بخشی قابل حل است، آن هم با نظارت دقیق از تولید تا مصرف نهایی، از ثبت سفارش تا تخصیص ارز تا تأمین ارز تا سفارش دادن به کشوری که جنس می‌خریم تا روزی که کالا از کشتی حرکت می‌کند تا روزی که به انبارها می‌رسد باید مثل سایه این روند را دنبال کنیم، و امروز این کار آسان است. این سایه، سایه آماده‌ای است که با سامانه الکترونیک می‌توانیم مثل سایه در کنار این روند باشیم. 
وی ادامه داد: با بررسی این روند، دیدیم که در برخی جاها اشکالاتی وجود دارد که قابل حل است، البته بخشی هم وجود دارد که ممکن است الان به سادگی نتوانیم آن را حل کنیم.
روحانی با اشاره به جلسه خود با تولیدکنندگان بزرگ فولاد و پتروشیمی در روزهای اخیر گفت: مردم بدانند در هفت سال گذشته تولید فولاد ما در تمام زنجیره‌ آن نسبت به تاریخ قبل دوبرابر شده است. یعنی در تاریخ ایران تا هفت سال قبل هرچه تولید شده، در این هفت سال دو برابر شده است. این کار عظیمی است که مهندسان، صنعتگران و مدیران ما انجام داده‌اند که باید سپاسگزاری کنیم. یعنی از معدن گرفته تا کنستانتره تا فولاد و میلگرد همه چیز دوبرابر شده است. این نشان می‌دهد ما توانمند هستیم.
وی با بیان اینکه تولید پتروشیمی ما تا روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، ۵۶ میلیون تن بوده، گفت: از سال ۹۲ تا چند ماه دیگر این میزان به صد میلیون تن می‌رسد. یعنی تقربیاً ‌دو برابر، بنابراین همه شرکت‌های ما فعال بوده‌اند، مخصوصاً شرکت‌های بزرگ که با صادرات خودشان ارز ما را تأمین می‌کنند. امروز بانک مرکزی در گزارشی که به من داد، اعلام کرد که در ده روز گذشته صادرکنندگان خوب ما و شرکت‌های بسیار مقیّد ما که عمدتاً فولاد و پتروشیمی هستند و البته شرکت‌های دیگری هم هستند، دو و نیم میلیارد دلار ارز را عرضه کرده‌اند.
رئیس‌جمهور ادامه داد: پس ما می‌بینم شرکت‌ها دارند تلاش می‌کنند و بسیاری از آن‌ها خوشبختانه ارز را به درستی به سامانه نیما برمی‌گردانند و در عرصه نیاز کشور قرار می‌دهند. حالا عده‌ای هم هستند که متخلف هستند و طبق قانون باید با آن‌ها برخورد شود.
روحانی با بیان اینکه راه دیگری که دشمن در پیش گرفته، ایجاد تفرقه در کشور بود، اظهار داشت: آن‌ها به اختلاف و جنگ قوا امید بسته بودند و ما هم الحمدلله از این توطئه عبور کردیم، البته بیانات مقام معظّم رهبری، دقت و سخنان و هدایت ایشان برای هر سه قوه نقش بسیار اساسی داشت.
وی ادامه داد: ما امروز شاهد آرامش هستیم و همانطور که رهبر انقلاب دستور دادند هیچکدام از قوا نباید دنبال حاشیه سازی باشند. همه باید در کنار هم باشیم و همدیگر را کمک کنیم و اگر قوه‌ای هم می‌خواهد نکته ای را به دولت گوشزد کند، اشکال ندارد به شرط اینکه راه حل هم پیش پای ما بگذارد وگرنه نقد خالی خیلی مشکلی را حل نمی‌کند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دشمن راه سومی را در پیش گرفته و آن ایجاد شایعات روزمره در میان مردم است، گفت: یک روز همه می‌گویند کوه‌های ما را فروختند. بعد می‌گویند کوه‌ها را وقف کردند، بعد می‌گویند جنگل‌ها را فروختند. روز بعد می‌گویند جنگل‌ها را وقف کردند. این چه بازی‌ای است؟ یعنی ایجاد نگرانی و ناراحتی در مردم.
روحانی تصریح کرد: مگر می‌شود بیابان و جنگل و دریا که انفال هستند را وقف کرد؟ اگر اینطور بود همه اقیانوس‌های عالم را وقف می‌کردیم. اساس وقف بر مالکیت است؛ وقتی کسی مالک نیست چطور می‌شود وقف کرد؟
انتهای پیام/
برای افرادی که نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، مجازات‌هایی وضع شود خبرگزاری فارس


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار