نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی؛
عمده موانع ازدواج ریشه فرهنگی دارد/ مهریههای سنگین باعث بقای زندگی نیست
نصر: نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز، گفت: تشکیل خانواده و ازدواج یک فرهنگ است و عمده موانع این سنت حسنه ریشه فرهنگی دارد.
به گزارش نصر، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی آلهاشم امروز در گفتوگویی با بیان اینکه اساس زندگی در اسلام سادگی است، اظهار داشت: در تمام امور زندگی باید سعی کنیم سادگی را رعایت کنیم ، اول سادگی از مراسم ازدواج شروع میشود، اگر ایم مراسم ساده باشد، قدمهای بعدی را انسان میتواند ساده برگزار کند.
امام جمعه تبریز با تاکید بر اجتناب از برگزاری مجالس کذایی، مثل اعیان و اشراف ادامه داد: در مسله ازدواج که ما باید از ازدواج حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) الگو بگیریم، اصل قضیه ازدواج محبت هست، دختران و پسران جوان باید بدانند که این محبتی که خداوند متعال در قلب آنها قرار داده را حفظ کنند، این رابطه انسانی را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه زن و شوهر باید به همدیگر محبت داشته باشند، گفت: همین محبت زندگی را خوب و آسان میکند، محبت مایه آبادی زندگی است و کارهای سخت را میتوان به برکت محبت آسان کرد و این اساس خوشبختی است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی، گفت: بر اساس آموزههای دینی ما هرکس کنار خانم خود بنشیند و بگوید من به تو علاقه دارم و محبت خود را به او برساند، مانند این است که در مسجد رسول الله معتکف شده است.
امام جمعه تبریز با تشریح مهمترین فایده ازدواج گفت: تشکیل خانواده مهمترین فایده ازدواج است و تشکیل خانواده جدید مایه آرامش زن و مرد و مایه کمال و اتمام شخصیت آنهاست.
حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم، ادامه داد: اگر کانون خانواده سالم و پایدار باشد، هم آینده برای زن و شوهر خوب خواهد بود و جامعه از زندگی آنها تاثیر خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه ازدواج جنبه قدسی دارد و نباید با کارهای تشریفاتی این جنبه را از بین نبریم ادامه داد: طبیعت ازدواج معامله و خرید و فروش نیست، زندگی دو انسان است، مهریه نباید سنگین باشد بلکه باید معقول باشد، چرا که مهریههای سنگین باعث بقای زندگی نیست و مانع از طلاق نمیشود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، تاکید کرد: چیزی که مانع طلاق میشود، اخلاق و رفتار و رعایت موازین اسلامی است.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه جهیزیه برای دختر مایه عزت نیست، متذکر شد: عزت خانم رفتار و شخصیت اوست، بعضی خانوادههای عروس خودشان را به زحمت میاندازند و اگر پول نداشته باشند، قرض میکنند و اگر پول داشته باشند ولخرجی میکنند تا جهیزیه دخترشان پر زرق و برق باشد.
حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم با نکوهش برگزاری مراسم عقد و عروسی در سالنها و هتلهای گرانقیمت تصریح کرد: مراسم عقد در منازل آرامشبخش است و محیطهای این چنینی محیط انس خانوادگی است.
وی، گفتمانسازی را راه حل موانع ازدواج دانست و گفت: تفاخرها، تکثرها، چشم هم چمشیها و تجملطلبیها اجازه نمیدهد کارها به روال عادی پیش برود، خانوادهها باید به این موضوع توجه کنند و این گره را باز کنند.
نماینده ولی فقیه در استان بالا رفتن سن ازدواج را مورد اشاره قرار داد و اذعان داشت: پیامبر اکرم (ص) اصرار به ازدواج زود جوانان داشتند، دختران و پسران باید با میل و اختیار خود و به دور از زور دیگران به ازدواج اهتمام داشته باشند.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه ازدواجهای دوران جوانی ازدواج زودرس نیست، ادامه داد: بر خلاف تصور برخی از افراد جامعه ازدواجهای زود پایدار، بسیار ماندگار و موفق است.
حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم با اشاره به سختگیری در ازدواج و فکر به شغل و خانه و قیودی که بیش از اندازه از سوی جوانان مورد توجه است گفت: تبدیل انگیزه به عمل در ازدواج بسیار مهم است و ما باید به این وعده مثل بقیه وعدههای الهی اطمینان داشته باشیم که خداوند روزیرسان است.
وی تاکید کرد: ازدواج آسان و به موقع باید با اجتناب از مسائل ظاهری صورت گیرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس