به گزارش نصر، بهروز مهدوی فرماندار تبریز در مراسم پرداخت خسارت به بیمه گذاران زیاندیده در حادثه آتش سوزی سرای "ایکی قاپیلی" بازار تاریخی تبریز که صبح امروز (جمعه) در فرمانداری تبریز برگزار شد گفت: روز چهارشنبه آخرین مهلت اعلام دلیل آتشسوزی توسط آتشنشانی بود که مقرر شد روز یکشنبه دلیل آتشسوزی را اعلام کنند. بر اساس بررسیهای انجام شده توسط آتشنشانی و نظر کارشناسان دادگستری، اتصالات برق دلیل آتشسوزی بود که به صورت کتبی به ما اعلام شده است.
فرماندار تبریز با بیان اینکه سرای ایکی قاپیلی تنها نیم درصد از مساحت کل بازار می باشد که آسیب دیده است، اضافه کرد: ۱۲۵ مغازه از ۵۰ الی ۱۰۰ درصد در این آتشسوزی آسیب دیدند که تنها ۹۰ مغازه بیمه کامل داشتند و چنین حوادثی ارزش بیمه را بیشتر نشان میدهد.
مهدوی ادامه داد: با اعلام حریق به آتشنشانی در ساعت ۲۲:۱۵، آتشنشانان و سایر مسئولان نظیر مدیرکل مدیریت بحران استان، استاندار، نماینده ولی فقیه، نیروی انتظامی، سپاه، ارتش و ... در محل حادثه حضور یافته و توانستیم در کمتر از پنج ساعت آتشسوزی را مهار کنیم.
وی در خصوص جلسه با نمایندگان بیمهها، توضیح داد: ساعت ۷:۳۰ صبح روز پنجشنبه جلسهای با شورای هماهنگی بیمههای بازرگانی در فرمانداری برگزار کرده و خواستار تشکیل پرونده و رسیدگی سریع به موضوع آتشسوزی بازار شدیم.
فرماندار تبریز در رابطه با تصمیمات گرفته شده برای کمک به اصناف خسارتدیده، گفت: قراردادن مغازههای رایگان در اختیار اصناف به مدت یک سال توسط شهرداری تبریز، آغاز مرمت بازار از فردا (شنبه)، استمهال اقساط بانکی اصناف، اعطای تسهیلات کم بهره، تعریف ساز و کار برای چکهای سوخته، توقف دریافت مالیات و ... تصمیمات گرفته شده برای کمک به بازاریان خسارت دیده است.
وی خاطرنشان کرد: پس از این، سازمان صمت در صدور و تمدید پروانه اصناف وجود بیمه را ضروری خواهد کرد، همچنین جلسهای با نیروی انتظامی برای تعریف ساز و کار حفاظت از بازار برگزار خواهد شد؛ البته خود اصناف برای استفاده از نگهبان در تیمچهها باید اقدام کنند؛ چرا که در صورت حضور نگهبان، چه بسا آتشسوزی سرای دو دری در همان لحظات اول با کپسول آتشنشانی اطفا میشد.
عضو هیئت مدیره بیمه ایران: بیمه ترمیم خسارت می تواند بکند
سید ناصر مبرقعی - عضو هیئت مدیره بیمه ایران در ادامه این جلسه گفت: معمولا اعلام نتایج حوادثی نظیر آتشسوزی بازار تاریخی تبریز حدود یک ماه طول میکشد که با همت مسئولان آذربایجان شرقی این اتفاق در کمتر از یک هفته رخ داد.
وی افزود: خدا را شکر با همت و جانفشانی آتشنشانان، این حادثه تلفات جانی نداشت.
مبرقعی خاطرنشان کرد: این حادثه بصیرت ما را در مدیریت ریسک اداره بازار تاریخی تبریز تقویت میکند.
عضو هیئت مدیره بیمه ایران در پایان گفت: هرگز نمی توانیم به صورت کامل جبران خسارت زیاندیدگان را پرداخت کنیم چرا که به جز خسارات مادی این افراد خسارات معنوی هم دیده اند؛ در نظر بگیرید کسی که چندیدن سال در مغازه ای زندگی کرده و کسب روزی حلال داشته امروز شاهد یک مغازه ای سوخته شده است و امیدواریم این مبالغ که از بیمه پرداخت خواهد شد به عنوان ترمیم حال و روز خود حساب کنید.
علت آتش سوزی از زبان مدیر عامل آتش نشانی تبریز
محمد قلیزاده مدیر عامل سازمان آتش نشانی تبریز در ادامه این جلسه با بیان اینکه اکثر علایم نشانگر آغاز آتشسوزی از بین رفته است، بیان کرد: کارشناسان آتشنشانی متخصص علت یابی حوادث آتشسوزی بوده و در طول هفته کارشناسان ما از محل حادثه بازدید کرده و هریک نظراتشان را اعلام کردند که پس از جمعبندی، از کارشناسان رسمی دادگستری نیز درخواست شد که آنان نیز موضوع را بررسی کرده و نظرشان را اعلام کنند.
وی اظهار کرد: ساعت ۲۲:۱۵ آتشسوزی در بازار شمس به آتشنشانی گزارش شد که در گزارش مجدد اعلام شد آتشسوزی در بازار تاریخی تبریز اتفاق افتاده است.
قلیزاده در رابطه با جزئیات نظر کارشناسی آتشنشانی که به تائید کارشناسان رسمی دادگستری نیز رسیده است، گفت: باتوجه به آثار و شواهد موجود در محل، آتشسوزی در اثر اتصال سیمهای برق ضلع جنوبی ساختمان مغازههای مرکزی سرای دو دری بوده است که شرایط بعد از حریق و حرارت زیاد ناشی از حریق موجود در مغازهها، اطلاعرسانی دیرهنگام به سازمان آتشنشانی و وجود عوامل تسریع کننده آتش مانند اسپریها، پیک نیک و سیلندر گاز مایع و ... همگی باعث از بین رفتن چیدمان محل حریق شدند، لذا تعیین تمامی عواملی که باعث اتصال برق شدند نیار به بررسی از طریق کارشناسان دادگستری و متخصصان امر دارد.
وی افزود: این گزارش توسط کارشناسان آتشنشانی اعلام شده و کارشناس برق دادگستری نیز این موضوع را تائید کرده است و نتیجه گزارش دو کارشناس دیگر دادگستری نیز تا دو روز آینده اعلام میشود که آن را هم تقدیم فرمانداری خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تبریز ادامه داد: از بازازیان، نیروی انتظامی، سپاه، ارتش و... که کنار آتشنشانی بوده و زمینهساز مهار آتش در کمتر از پنج ساعت و جلوگیری از سرایت آن به سایر سراها شدند، تشکر میکنم.
زهرا ساعی: بحث بیمه در بازار باید اجباری شود
نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه با اشاره به ۳۵ مغازهی آسیب دیدهی بازار که فاقد بیمه هستند، گفت: چرا باید فردی که کار اقتصادی میکند، محل کار خود را بیمه نکند؟ تلاش میکنیم از راههای مختلف نظیر اعطای تسهیلات کم بهره به این اصناف کمک کنیم.
وی با بیان اینکه پرداخت خسارت توسط بیمه، آواربرداری و مرمت بازار تبریز مهم است، گفت: باتوجه به اینکه در سال ۸۸ نیز سرای دو دری بازار تبریز دچار حریق شده بود، پیشگیری از وقوع آتشسوزی در بازار تاریخی تبریز بسیار حائز اهمیت بوده و ضرورت دارد در این رابطه از تکنولوژی روز دنیا نظیر هشداردهندهها استفاده شود که این موضوع به استانداری اطلاع داده شده و به عنوان نماینده مردم آن را پیگیری خواهم کرد.
ساعی با بیان اینکه بازار تاریخی تبریز نبض تپنده اقتصاد آذربایجان است، تاکید کرد: افراد سرشناسی در این بازار فعالیت میکنند که مایه مباهات و افتخار ما هستند.
در پایان این جلسه خسارت بیمهگذاران زیاندیده حادثه آتشسوزی سرای ایکی قاپیلار بازار تاریخی تبریز پرداخت شد.
انتهای پیام/