به گزارش نصر به نقل از ایرنا، ایرج شهین باهر روز یکشنبه در جلسه شورای اسلامی این شهر افزود: حادثه آتش سوزی سرای « ایکی قاپیلی» بازار تبریز با آتش سوزی پلاسکو قابل مقایسه نیست، زیرا هنگام شب راه دسترسی به محل آتش سوزی وجود نداشت و درب بسیاری از سراها بسته بود.
وی اظهار داشت: اگر از نگهبان در سرای «ایکی قاپیلار» استفاده می شد، وی می توانست آتش سوزی را در همان لحظه و بدون نیاز به آتش نشانی مهار کند.
شهردار تبریز با بیان اینکه برای خاموش کردن این آتش سوزی تمامی ایستگاه های آتش نشانی در محل مستقر شده و در کوتاه ترین زمان ممکن موفق به مهار آن شدند، گفت: تجهیزات برای خاموش کردن آتش بازار تبریز کافی بود ولی در صورت برخورداری از هلیکوپتر بهتر می شد اقدام کرد.
شهین باهر، ادامه داد: بر اساس استانداردهای جهانی 3 تا 5 دقیقه زمان استاندارد برای حضور در صحنه آتش سوزی است که آتش نشانان در حادثه بازار تبریز در مدت 4 دقیقه در محل حادثه حضور یافته بودند.
وی با بیان اینکه در زمان کنونی سازمان آتش نشانی تبریز در ارایه خدمات و حضور در صحنه با استاندارد جهانی فاصله چندانی ندارد، یادآوری کرد: در این راستا 3 ایستگاه آتش نشانی در سال گذشته در مناطق مختلف این شهر احداث شد.
شهردار تبریز نصب شیرهای برداشت و شیلنگ های ایمنی در بازار این شهر را اقدامی مهم در راستای ایمن سازی آن دانست و گفت: با ایجاد آتش نشانان سیار روزانه در بازار برای افزایش ایمنی این مرکز تاریخی اقدام شده و این اقدام بسیار موثر بوده است.
شهین باهر، با بیان اینکه در بحث ایمن سازی شهر تکلیف دستگاه ها مشخص است، افزود: شهرداری به عنوان متولی حفظ ایمنی شهر اخطارهای لازم را به تمامی پاساژها داده و تکلیف کرده که سریعا ایمن سازی های لازم را انجام دهند.
وی یادآوری کرد: مسئولیت این امر با هیات امنای پاساژها و مجتمع های تجاری است و شهرداری ناظر این کار است.
شهردار تبریز گفت: در سال های گذشته دولت در خصوص تجهیز و خرید تجهیزات ایمنی شهر تا 100 درصد کمک می کرد اما در سال های نتوانسته ایم مبلغی از دولت کمک بگیریم.
شهین باهر، ادامه داد: مدیریت بازار تاریخی تبریز 100 درصد با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و این اداره کل باید هماهنگی های لازم را برای ایمنی بازار انجام دهد.
وی اظهار داشت: تلاش می شود در زمان کف سازی بازار سیم کشی برق تومسط دستگاه های مسئول از طریق کانال های زیرسطحی انجام شود.
رئیس شورای اسلامی تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه مسئولان دقت ویژهای برای حراست از بازار تاریخی این شهر داشته باشند، گفت: اقدام به موقع آتش نشانان، نهادهای نظامی و انتظامی، اعضای ستاد بحران و سایر دستگاه های مسئول موجب شد تا آتش سوزی سرای ایکی قاپیلی زود خاموش شود.
شکور اکبرنژاد، با اشاره به سابقه آتش سوزی این سرای در سال 88، افزود: تکرار چنین حادثه ای پس از 10 سال نشانگر وجود مشکل در این بخش از بازار است.
وی با بیان اینکه بازار تاریخی تبریز سرمایه ای تاریخی برای کشور است، یادآوری کرد: عوامل دخیلی که میتواند از وقوع حوادثی مانند آتش سوزی در بازار جلوگیری کند باید مشخص شود و فعالیت آن ها توسط دستگاههای اجرایی پیگیری شود.
رئیس شورای اسلامی تبریز گفت: اصناف بازار تبریز میتوانند برای حفاظت از اموال خود نگهبان به کار گیرند و سیستم هشدار و ضد حریق در مغازه ها نصب کنند.
اکبرنژاد، از شهردار تبریز خواست، تغییر وضعیت نیروهای آتش نشانی را بر اساس قانون پیگیری کرده و مسیر رشد استعداد نیروهای جوان شهرداری را فراهم کند.
انتهای پیام/