مدیرعامل سازمان انتقال خون:
بهبود یافتگان کرونا دو هفته پس از بهبودی قادر به اهدا پلاسما هستند
نصر: مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: اگر کسی دو هفته از بهبود علائم بالینی او درمورد ابتلا به کرونا گذشته باشد و چه بستری بوده و چه در منزل مورد مراقبت قرار گرفته، مشروط به اینکه تست «پی سی آر» (PCR) منفی کرونا داشته باشد، میتواند پلاسما اهدا کند.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، پیمان عشقی روز سه شنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره زمانی که بهبود یافتگان کرونا میتوانند پلاسما اهدا کنند، افزود: بر اساس استانداردهایی که اکنون در بانک خونهای معتبر جهان در مورد کرونا مورد تایید است، سخت گیرانه استاندارد را ما در ایران انتخاب کردهایم.
وی ادامه داد: استاندارد دیگر میگوید کسانی که ۲۸ روز از بهبود علائم بالینی آنها گذشته و حال او خوب شده و اگر بستری بوده مرخص شده یا اگر در منزل مورد مراقبت بوده و بهبود یافته، آخرین روزی که فرد به یاد میآورد که بهبود یافته ملاک قرار میگیرد و ۲۸ روز پس از آن از فرد سوال میشود. بر اساس استانداردهای موجود، در این شرایط دیگر فرد به تست هم نیاز ندارد و میتواند اهدای خون انجام بدهد. حالا ما از بیماران میخواهیم که خون اهدا نکنند و پلاسما اهدا کنند.
عشقی گفت: اکنون بهبود یافتگان کرونا میتوانند به ۱۴ مرکز در سراسر کشور برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.
کدام گروههای خونی بیشتر مبتلا به کرونا شدند؟
عشقی در پاسخ به سوالی در مورد گروههای خونی که بیشتر مبتلا به کرونا شدند، اظهار کرد: بیماران کرونا مثل بقیه بیماران از همه گروههای خونی هستند. برخی مقالههای منتشر شده در این زمینه اعتبار علمی زیادی ندارد. همان توزیع گروه خونی در سطح جامعه در میان مبتلایان به کرونا نیز وجود دارد.
جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان
وی در پاسخ به سوالی در مورد جمع آوری پلاسما گفت: هرگز نگفتهایم که جمع آوری پلاسما به بخش خصوصی واگذار میشود. در یک کارآزمایی بالینی مثل بسیاری از کارآزماییهای دیگر، بخش خصوصی در زمینه جمع آوری پلاسما اظهار آمادگی کرده که کمک کند. در جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان کرونا فقط سازمان انتقال خون فعال است و این وظیفه سازمانی ما محسوب میشود که خون و فرآوردههای خونی مراکز درمانی را تامین کند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: پیش بینی این است که پلاسمای بیماران بهبود یافته میتواند نقش مهمی در بهبود بیماران داشته باشد. مباحثی که در زمینه تولید دارو در آینده میشود موضوع دیگری است.
فعلا کمبود ذخیره خونی نداریم
عشقی در پاسخ به سوالی درباره کمبودهای ذخیره خون گفت: بحران کووید ۱۹ در جهان و ایران منجر به کمبود شد، اما فعلا به بحران نرسیده و ذخایر خونی کشور در حد قابل قبولی است. ذخیره خونی کشور به طور روزانه رصد میشود و با توجه به رسیدن ماه مبارک رمضان و شروع اعمال جراحی و فعالیتهای روتین بیمارستانها نیاز به همکاری مردم برای نجات جان هموطنان و بیماران داریم.
وی افزود: درخواست خون در این بحران کاهش یافت، اما اهدای خون بیشتر کاهش داشت. در دو هفته نوروز میزان درخواست خون نسبت به سال گذشته حدود ۴ تا ۵ درصد کاهش داشت، اما اهدای خون حدود ۲۰ درصد کاهش یافت. این موضوع دربرخی کشورهای پیشرفته دنیا فاجعه بار بود و اهدای خون حدود ۷۵ درصد در برخی کشورها کاهش پیدا کرد. در برخی کشورها استانداردهای پذیرش اهداکننده را بسیار پایین آورده و امنیت خون را کم کردند تا خون اهدا شود، اما در ایران این اتفاق نیفتاد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون بیان کرد: ذخایر خون در کشور بین پنج تا هفت روز است. در تمام ایام بحران کرونا بالای ۹۰ درصد درخواست خونها پاسخ داده شده که مربوط به بیماران تالاسمی، سرطان، شیمی درمانی، تروماها، بیماران دیالیزی و فوریتی بوده است. الان نگران این هستیم که با وجود اینکه اهدای خون امیدوارکننده است، با افزایش درخواست خون، دچار مشکل نشویم. در نتیجه از مردم میخواهیم که برای اهدای خون مراجعه کرده و همکاران ما در بیمارستانها هم تقاضای خون را مدیریت کنند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا