معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی:

تبریز استحقاق فرهنگی و اجتماعی انتخاب به‌ عنوان پایتخت نهج ‌البلاغه ایران را دارد

1405/08/04 - 20:58 - کد خبر: 171892 نسخه چاپی

نصر: معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی با تأکید بر ضرورت نگاه آینده‌ محور در انتخاب پایتخت نهج‌ البلاغه ایران گفت: برخورداری از پیشینه فرهنگی و مذهبی به‌ تنهایی برای انتخاب یک شهر کافی نیست، بلکه باید مشخص شود آموزه‌ های نهج‌ البلاغه تا چه اندازه قابلیت تبدیل شدن به اقدامات عملی در جامعه و نظام حکمرانی را دارند.

به گزارش نصر، مرتضی محمدزاده در نشست بررسی میزبانی تبریز در طرح ملی پایتخت نهج ‌البلاغه ایران با حضور سعید مجیدی، مدیرکل تبلیغ و ترویج قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: در انتخاب پایتخت نهج‌ البلاغه باید شهری مورد توجه قرار گیرد که نگاه آن به آینده باشد و در چارچوب ساختارهای اداری و افتخارات گذشته محدود نماند.

وی با اشاره به اهمیت اثربخشی رویدادهای فرهنگی، ادبی و مذهبی افزود: ممکن است برنامه‌ های فرهنگی در بهترین شکل برگزار شوند، اما مسئله اصلی این است که تا چه اندازه می‌توان مفاهیم و پیام‌ های این رویدادها را به لایه‌ های مختلف جامعه انتقال داد.

محمدزاده ادامه داد: نهج‌ البلاغه مجموعه‌ ای ارزشمند از آموزه‌ ها و اندیشه‌ هاست که باید از سطح برنامه‌ های فرهنگی فراتر رفته و در عرصه‌ های اجتماعی و اجرایی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به پیشینه تاریخی، فرهنگی و هنری تبریز تصریح کرد: گذشتگان میراث ارزشمندی برای این شهر به‌ جا گذاشته‌ اند، اما وظیفه امروز ما صرفا تکیه بر دستاوردهای گذشته نیست، بلکه باید با اتکا به این میراث، افق‌ های تازه‌ ای برای آینده ترسیم کنیم.

وی با تأکید بر ظرفیت آموزه‌ های نهج‌ البلاغه در ارتقای نظام حکمرانی خاطرنشان کرد: در صورت انتخاب تبریز به‌ عنوان پایتخت نهج‌ البلاغه ایران، باید از ابتدا مشخص شود که در پایان دوره دوساله این طرح، چه تغییرات ملموس و قابل ارزیابی در نظام حکمرانی و زندگی اجتماعی مردم ایجاد خواهد شد. اگر توان تحقق چنین هدفی وجود نداشته باشد، نباید به جایگاه ارزشمند این عنوان جفا کنیم.

محمدزاده هم‌ افزایی دستگاه‌ های اجرایی و همراهی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه تبریز، استاندار و سایر مجموعه ‌های مرتبط را از ظرفیت‌ های مهم آذربایجان شرقی برای اجرای موفق این طرح دانست و گفت: وجود مراکز علمی و پژوهشی، مراکز مذهبی، دانشکده‌ های معتبر و اندیشکده‌ های علمی می‌تواند زمینه تدوین و اجرای برنامه ‌ای اثربخش را فراهم کند.

وی ابراز امیدواری کرد با بهره‌ گیری از این ظرفیت‌ ها، تبریز در پایان دوره دوساله طرح بتواند الگوهای عملی و آموزنده برگرفته از نهج‌ البلاغه را به سایر استان‌ های کشور ارائه دهد.

در ادامه این نشست، سعید مجیدی، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به اجرای دوسالانه طرح ملی پایتخت نهج‌ البلاغه ایران اظهار کرد: این طرح با هدف توسعه فعالیت‌ های تبلیغی و ترویجی، شناسایی و ارج نهادن به ظرفیت‌ های شهر منتخب و ارتقای سطح معارف قرآنی و معرفتی اجرا می‌شود.

وی افزود: بهره‌ گیری از زیرساخت‌ ها و توانمندی‌ های شهر منتخب باید زمینه گسترش فعالیت‌ های معرفتی و ترویجی و انتقال تجربه ‌های موفق به سایر شهرهای استان و کشور را فراهم کند.

همچنین پروین اشراقی اسکوئی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی، بر ضرورت تشکیل شورای راهبری استانی برای پیگیری انتخاب تبریز به‌ عنوان پایتخت نهج‌ البلاغه ایران تأکید کرد و خواستار بازنگری در طرح پیشنهادی و تقویت نقش دانشگاه‌ ها و نهادهای مردمی در ستاد اجرایی شد.

وی با اشاره به ظرفیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کنار آموزش‌ و پرورش، بر ضرورت بهره‌ گیری از ظرفیت نهادهای دینی در محلات برای تحقق اهداف این طرح تأکید کرد.
انتهای پیام/
تبریز استحقاق فرهنگی و اجتماعی انتخاب به‌ عنوان پایتخت نهج ‌البلاغه ایران را دارد نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک