معاون وزیر دادگستری:

کمیته حقیقت یاب ماهیت جنایت جنگی حمله به مدرسه میناب را تایید کرده است

1405/07/16 - 15:27 - کد خبر: 170421 نسخه چاپی

نصر: معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: آنچه در میناب اتفاق افتاده از منظر حقوق بین‌الملل، جنایت جنگی و نقض فاحش و نگران‌کننده حقوق کودکان است که کمیته حقیقت‌یاب نیز موضوع را از جنبه فنی مورد بررسی قرار داده و تأیید کرده است.

به گزارش نصر، عسکر جلالیان روز پنجشنبه در جریان سفر به هرمزگان و بازدید از مراکز «شوق زندگی»، کانون اصلاح و تربیت استان و مراکز مرتبط با کودکان در بندرعباس افزود: موضع‌گیری یا خروج آمریکا از شورای حقوق بشر، رافع مسئولیت آن کشور در قبال نقض‌هایی که مرتکب شده نیست و این موضوع باید در مجامع و سازوکارهای بین‌الملی پیگیری شود.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک تأکید کرد: تلاش می‌کنیم با نگاه حقوقی و در ۲ سطح ملی و بین‌المللی، آنچه در میناب رخ داده به‌صورت دقیق مستندسازی شود تا امکان استفاده از این مستندات در محاکم بین‌المللی فراهم باشد.
وی تاکید کرد: حمایت از کودکان نیازمند یک عزم و بیداری جهانی است و برای ایجاد این بیداری، همه افراد در هر جایگاهی مسئولیت دارند و مدیران، خبرنگاران و فعالان اجتماعی باید برای آگاهی‌رسانی و دفاع از حقوق کودکان تلاش کنند.

کودک کار ایرانی و غیرایرانی تفاوتی ندارند
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت کودکان کار در هرمزگان نیز با اشاره به حضور تعداد قابل توجهی از کودکان اتباع در میان کودکان کار استان، تأکید کرد: توصیه من به مدیران استان این است که میان کودک ایرانی و غیرایرانی تفاوتی قائل نشوند و برای جلوگیری از آسیب دیدن همه این کودکان، تدابیر لازم را در نظر بگیرند.
جلالیان ادامه داد: اگر کودکی از اتباع در استان حضور دارد و اقامت خانواده او غیرمجاز است، باید برای تعیین تکلیف وضعیت اقامت خانواده تدبیر شود و اگر حضور او قانونی است نیز باید شرایطی فراهم شود که کودک در چرخه کار قرار نگیرد و از حمایت‌های واقعی و لازم برخوردار باشد.
وی خاطرنشان کرد: حمایت از کودکان کار باید به‌گونه‌ای باشد که نخست از قرار گرفتن کودک در محیط کار جلوگیری شود و حقوق و منافع کودک، فارغ از تابعیت او، مورد توجه قرار گیرد.

هرمزگان نیازمند سیاست‌های حمایتی از کودکان
جلالیان سفر خود به هرمزگان را فرصتی برای بررسی میدانی وضعیت کودکان و ظرفیت‌های موجود در استان دانست و بر اهمیت تقویت برنامه‌های حمایتی و حقوقی در این حوزه تأکید کرد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های هرمزگان و اقدامات انجام‌شده در حوزه حمایت از کودکان، اظهار امیدواری کرد روند موجود با جدیت بیشتری ادامه یابد و حمایت از کودکان در همه نقاط استان، به‌ویژه مناطق دور از مرکز، با رویکردی منسجم و هدفمند دنبال شود.
 معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک  پنجشنبه وارد بندرعباس شد و علاوه بر بازدید از مراکز مرتبط با کودکان در بندرعباس، سفر به میناب و سیریک نیز در برنامه های وی پیش بینی شده است.
انتهای پیام/
 کمیته حقیقت یاب ماهیت جنایت جنگی حمله به مدرسه میناب را تایید کرده است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک