مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز:

کاهش دمای تبریز به معنای پایان ناترازی برق نیست

1405/06/10 - 09:21 - کد خبر: 167385 نسخه چاپی

نصر: مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در خصوص تداوم برنامه خاموشی‌ها با وجود کاهش دمای هوا در تبریز گفت: شبکه برق کشور سراسری است و برنامه مدیریت بار بر اساس سیاست‌های مدیریت شبکه کشور و شرایط استان‌های مختلف اعمال می‌شود.

به گزارش نصر، با آغاز روند کاهش دمای هوا در تبریز، تداوم خاموشی‌های برق در این شهر بار دیگر این پرسش را برای شهروندان مطرح کرده است که اگر افزایش مصرف ناشی از فعالیت تجهیزات سرمایشی و گرمای هوا یکی از عوامل ناترازی انرژی است، چرا با کاهش دما همچنان خاموشی‌ها ادامه دارد؟
از سوی دیگر، برخی شهروندان مدعی هستند خاموشی‌ها در شهرهایی مانند تهران و کرج اعمال نمی‌شود و اجرای برنامه خاموشی بیشتر متوجه شهرستان‌هاست. به منظور بررسی این موضوع با اکبر فرج‌ نیا، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت‌وگو کردیم.
فرج‌نیا با تأکید بر سراسری بودن شبکه برق کشور اظهار کرد: شبکه توزیع برق کشور سراسری است و برنامه هر استان بر اساس سیاست‌های مدیریت شبکه کشور سهمیه‌بندی و مدیریت بار می‌شود.
وی درباره ادعای حذف خاموشی در برخی شهرها نیز گفت: این ادعا صحیح نیست و مستنداتی مبنی بر اینکه برخی شهرها از برنامه خاموشی معاف باشند، وجود ندارد و در صورت ارائه چنین مستنداتی، موضوع قطعاً بررسی خواهد شد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز ادامه داد: تجربه شخصی برخی افراد درباره نبود خاموشی در بعضی مناطق می‌تواند به دلیل قرار گرفتن منازل در مجاورت مراکز خاص و حساس مانند بیمارستان‌ها باشد. این مناطق به علت شرایط ویژه‌ای که از آن برخوردار هستند مشمول مدیریت بار نمی‌شوند بنابراین در موارد استثنا برای منازلی که در همسایگی این اماکن قرار دارند نیز خاموشی اعمال نمی‌شود‌ و این موضوع باعث بروز سوتفاهم می‌شود‌.

ادامه ناترازی با وجود کاهش دمای تبریز
فرج‌نیا در پاسخ به این پرسش که با کاهش دمای تبریز چرا خاموشی‌ها همچنان ادامه دارد، گفت: با توجه به سراسری بودن شبکه توزیع برق کشور، دمای یک شهر به‌تنهایی ملاک برنامه خاموشی نیست.
وی افزود: اگرچه دمای هوا در تبریز کاهش یافته است، اما در برخی نقاط کشور همچنان دما بالای ۴۰ درجه است و مدیریت شبکه باید شرایط کل کشور را در نظر بگیرد.
فرج‌نیا همچنین کاهش قابل توجه ذخایر آب پشت سدها را از دیگر عوامل مؤثر بر شرایط فعلی شبکه برق عنوان کرد و گفت: به دلیل کاهش آب سدها، امکان برداشت از نیروگاه‌های برق‌آبی وجود ندارد و به همین دلیل مدیریت شبکه کشور همچنان در حال مدیریت ناترازی است.

احتمال تداوم محدودیت انرژی در زمستان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در پاسخ به خبرنگار نصر در خصوص پیام شرکت گاز به صنایع و کسب‌وکارها برای پیش‌بینی سوخت جایگزین و احتمال مواجه شدن صنعت برق با محدودیت‌های فصل زمستان اظهار کرد: محدودیت انرژی می‌تواند نیروگاه‌های برق را نیز تحت تأثیر قرار دهد، چراکه نیروگاه‌ها نیز در حوزه صنعت قرار دارند.
وی ادامه داد: وزارت نیرو برنامه‌ریزی کرده است تا سوخت مایع به میزان کافی ذخیره شود. در صورت تأمین و تحویل این سوخت به صنعت برق، می‌توان زمستان را با کمترین چالش سپری کرد.

ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی آذربایجان‌شرقی به ۴۱۰ مگاوات می‌رسد
فرج‌نیا با اشاره به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در آذربایجان‌شرقی گفت: این استان طی یک سال گذشته با ۲۱ پله ارتقا، از رتبه ۲۹ کشور به رتبه هشتم در زمینه ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی رسیده است.
وی افزود: تولید برق از نیروگاه‌های خورشیدی در استان و کشور به کاهش ناترازی کمک کرده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریورماه، نزدیک به ۴۱۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی در آذربایجان‌شرقی وارد مدار شود.
به گفته مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز، در سطح کشور نیز طبق اعلام معاونت سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر، قرار است ۷۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی وارد مدار شود.
فرج‌نیا در عین حال تأکید کرد: باید توجه داشت که زمان تولید برق خورشیدی محدود است و این نیروگاه‌ها عمدتاً در طول روز امکان تولید برق دارند؛ بنابراین انرژی خورشیدی به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی تمام نیاز شبکه در ساعات مختلف شبانه‌روز باشد و مدیریت مصرف همچنان ضروری است.
انتهای پیام/
کاهش دمای تبریز به معنای پایان ناترازی برق نیست سئویل محدث

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک