آزمایشگاه تولید پایه‌های درختان میوه در دانشگاه مراغه راه اندازی شد

1405/04/14 - 13:30 - کد خبر: 163806 نسخه چاپی

نصر: آزمایشگاه تحقیقاتی و تجاری تولید پایه‌های رویشی درختان میوه به روش کشت بافت در گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه مراغه و با هدف تولید پایه‌های اصلاح‌ شده، سالم و عاری از عوامل بیماری‌زا راه‌اندازی شد.

به گزارش نصر، در فاز نخست این طرح، چهار پایه مهم درختان میوه با موفقیت تولید شده و زمینه برای توسعه فعالیت‌ها در حوزه گیاهان زینتی و آپارتمانی توسط محققان دانشگاه مراغه نیز فراهم شده است.
بر این اساس و در فاز اول تولید پایه‌های رویشی اصلاح‌شده «گزیلا ۶»، «میروبالان»، «مالینگ مرتون ۱۰۶» و پایه دورگ «نماگارد» از طریق روش‌های کشت مریستم (Meristem Culture) و کشت نوک شاخه (Shoot Tip Culture) با موفقیت انجام شد.
این روش‌ها امکان تولید گیاهان عاری از ویروس‌ها و باکتری‌ها را فراهم کرده و نقش مهمی در افزایش سلامت و بهره‌وری باغ‌ها دارد.
همزمان با اجرای این طرح، دانشجویان دوره‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه مراغه نیز با تکنیک‌های نوین کشت بافت و تولید گیاهان سالم آشنا شده و آموزش‌های عملی لازم را فرا گرفتند.
با توجه به اینکه بخش عمده پایه‌های مورد استفاده در درختان میوه هسته‌دار کشور از نوع بذری هستند، درختان حاصل از این پایه‌ها از نظر رشد رویشی، عملکرد، مقاومت به آفات و بیماری‌ها و طول عمر، یکنواختی لازم را ندارند که این موضوع موجب بروز مشکلاتی همچون کاهش عمر اقتصادی باغ‌ها، خشکیدگی درختان، حساسیت به بیماری‌ها و کاهش کیفیت تولید می‌شود.
در همین راستا و با توجه به ضرورت استفاده از پایه‌های اصلاح‌شده در توسعه باغداری نوین و کاهش هزینه‌های تولید، آزمایشگاه کشت بافت گیاهی دانشگاه مراغه با همکاری دکتر محمدعلی اعظمی و دکتر فرزاد رسولی از اعضای هیات علمی گروه علوم و مهندسی باغبانی و دکتر امین جهانیان محقق پسادکتری این گروه، با هدف تولید پایه‌های رویشی درختان میوه برای اهداف تحقیقاتی و تجاری‌سازی راه‌اندازی شد.
بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در فاز دوم این طرح، تولید گیاهان زینتی و آپارتمانی از طریق فناوری کشت بافت در دستور کار این آزمایشگاه قرار خواهد گرفت؛ اقدامی که می‌تواند علاوه بر توسعه فعالیت‌های پژوهشی، زمینه تجاری‌سازی و درآمدزایی دانشگاه را نیز بیش از پیش فراهم کند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه مراغه با داشتن ۸۰ رشته تحصیلی، ۲۲ گروه آموزشی و چهار دانشکده شامل فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی و علوم انسانی، در حال حاضر ۱۵۷ نفر عضو هیات علمی و سه هزار و ۱۶۰ نفر دانشجو دارد.
انتهای پیام/ 
آزمایشگاه تولید پایه‌های درختان میوه در دانشگاه مراغه راه اندازی شد خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک