رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان:

بحران مدیریتی در احیای دریاچه ارومیه/ از «کج‌دار و مریز» رفتن ستاد تا فرضیه تأثیر رادارها بر بارش‌ها + فیلم

1405/02/19 - 18:33 - کد خبر: 160723 نسخه چاپی

نصر: احمد بایبوردی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، با انتقاد شدید از روند مدیریت منابع آب و عملکرد ستادهای احیای دریاچه ارومیه، معتقد است که گذار از مدیریت مرکزی به مدیریت استانی، مسیر احیا را منحرف کرده است. وی ضمن هشدار نسبت به شکنندگی وضعیت فعلی دریاچه پس از بارش‌های اخیر، تأثیر عوامل محیطی و تجهیزات راداری در مرزها بر الگوی بارندگی را مورد تردید قرار داد.

به گزارش نصر، "احمد بایبوردی" رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با حضور در تحریریه نصر روند بحران دریاچه ارومیه را از دوره‌ای از اعتبارات کلان در دولت‌های گذشته تا وضعیت فعلی «تنگنای منابع آب» توصیف کرد. وی با اشاره به اینکه زمانی زیر یک میلیارد مترمکعب آب در دریاچه وجود داشت، بر این باور است که تحول ستاد ملی به ستاد استانی، با رویکردی «کج‌دار و مریز» همراه بوده که در نهایت منجر به خشک شدن دریاچه شده است.
بایبوردی با نقد عملکرد دولت چهاردهم، اظهار داشت که تداوم سیاست‌های پیشین و اتمام اعتبارات، راهگشایی در این بحران را با شکست مواجه کرده است. وی با اشاره به افزایش حجم آب دریاچه به ۳.۵ میلیارد مترمکعب در پی بارش‌های اخیر، تأکید کرد که اگرچه این روند امیدوارکننده است، اما نباید دچار خوش‌بینی کاذب شد؛ چرا که اکنون تنها با یک «تالاب فصلی» روبرو هستیم و فرایند واقعی احیا تازه آغاز شده است.


 

تأثیر رادارها بر الگوی بارندگی
یکی از بخش‌های بحث‌برانگیز گفتگو، اشاره به تأثیر تجهیزات راداری بر تغییرات جوی و کاهش بارندگی‌ها بود. بایبوردی با اشاره به مباحث پیش از جنگ، اظهار داشت که اگرچه سازمان هواشناسی این موضوع را رد می‌کند، اما از دیدگاه کارشناسی، حضور گسترده سامانه های راداری در طول مرزهای کشور می‌تواند اثرات هم‌افزایی داشته باشد که در نهایت الگوی بارش‌ها را تغییر دهد. وی تأکید کرد که وقوع بارش‌های اخیر در ماه های گذشته، نمی‌تواند از تأثیرات حوادث و تحولات رخ‌داده در مناطق مرزی بی‌ارتباط باشد.


 

وضعیت شکننده و بحران در ساختار ستاد
فعال محیط‌زیست در بخش دیگری از سخنان خود به آمارها و واقعیت‌های میدانی اشاره کرد و گفت: «مصرف آب کشاورزی در حوزه دریاچه نزدیک به ۵ میلیارد مترمکعب است که با تبخیر ۴.۸ میلیارد مترمکعب، وضعیتی کاملاً شکننده را رقم زده است.» وی تأکید کرد که هدف اصلی اکنون باید تشکیل قرارگاه حفظ آب فعلی باشد، نه جشن گرفتن برای احیای دریاچه.
بایبوردی در پایان با انتقاد از وضعیت اداری و مدیریتی ستاد احیا، ضمن ستایش کارشناسان دلسوز، از عدم قدردانی نهادهای مسئول و معطل ماندن احکام کارشناسان بیش از دو سال انتقاد کرد و خواستار اصلاح ساختار مدیریتی برای جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته شد.
انتهای پیام/
بحران مدیریتی در احیای دریاچه ارومیه/ از «کج‌دار و مریز» رفتن ستاد تا فرضیه تأثیر رادارها بر بارش‌ها + فیلم محمدرضا اخگرگداز

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک