خبر/
رئیس کل جدید بانک مرکزی کیست؟
1404/10/10 - 12:05 - کد خبر: 153204
نسخه چاپی
نصر: عبدالناصر همتی صبح امروز - دهم دی ماه - با رای هیات وزیران و با دریافت بیشترین امتیاز از سوی خبرگان حوزه بانکی بار دیگر سکان هدایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده گرفت.
به گزارش نصر، عبدالناصر همتی ۶۸ ساله که در دولت دوازدهم نیز ریاست بانک مرکزی را بر عهده داشت، دارای مدرک دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است و به عنوان عضو هیات علمی و استاد دانشکده اقتصاد این دانشگاه نیز فعالیت می کند.
وی فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۵۹ در سازمان صدا و سیما آغاز کرد و تا ۱۳۶۸ به عنوان مدیرکل خبر این رسانه فعالیت داشت. از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ عهده دار معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما بود و پس از آن تا سال ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال، رئیس بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران فعالیت کرد.
وی همچنین در فاصله سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ برای مدت ۷ سال مدیرعامل بانک سینا و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ مدیرعامل بانک ملی ایران بود و پس آن بار دیگر به بیمه مرکزی بازگشت و از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ برای بار دوم به عنوان رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
با بروز التهابات ارزی در سال ۱۳۹۷ که به دلیل خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های حداکثری این کشور علیه مردم ایران رخ داد، دولت دوازدهم همتی را به عنوان رئیس کل بانک مرکزی به ساختمان شیشه ای میرداماد فرستاد که تا خرداد ماه ۱۴۰۰ این مسئولیت را بر عهده داشت.
همتی در شرایطی به عنوان هجدهمین رئیس کل بانک مرکزی قبول مسئولیت کرد که به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران به چین اعزام شده بود اما با این انتخاب دوباره به کشور بازگشت تا وضعیت بازار ارزی را سامان بخشد.
مهمترین فعالیت سیاسی همتی به انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری باز می گردد که به عنوان یکی از نامزدهای این دولت تایید صلاحیت شد و پا در عرصه رقابت های انتخاباتی گذاشت.
وی در دوره چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری نیز داوطلب شد اما صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان تایید نشد؛ با پیروزی مسعود پزشکیان در این انتخابات، همتی به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و از مجلس رای اعتماد گرفت اما در اسفندماه سال گذشته و تنها پس از ۶ ماه وزارت به دلایل سیاسی و به بهانه افزایش نرخ ارز استیضاح شد و نتوانست رای اعتماد مجدد نمایندگان منتقد دولت را کسب کند و از کابینه خداحافظی کرد.
این دومین بار است که همتی با حکم رئیس جمهوری به عنوان رییس کل بانک مرکزی منصوب می شود.
همتی در آذرماه امسال در همایش بیمه و توسعه به عنوان چهره ماندگار صنعت بیمه مورد تجلیل معاون اول رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا