گزارش اختصاصی نصر/

آبیاری استاندارد طبیعت در تهران، خزان زودرس در باغ شهر تبریز + فیلم

1404/05/26 - 14:38 - کد خبر: 143479 نسخه چاپی

نصر: در حالی‌که در مجموعه تفریحی‌ـ‌ورزشی انقلاب تهران قدم میزدم، الگوهای مدیریت فضای سبز شهری را به دقت بررسی و فضای سبز آنجا را با خزان زود رس درختان ائل گولی خودمان مقایسه می کردم.

به گزارش نصر، چندی پیش  احمد بایبوردی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی، در گفتگو با خبرنگار نصر، خزان زودرس درختان تبریز به‌ویژه در مجموعه تاریخی و گردشگری ائل‌گولی را بیش از آن‌که پدیده‌ای طبیعی بشمارد، بازتابی از آبیاری نادرست، بی‌برنامگی مدیریتی و بی‌توجهی به تغییر اقلیم خواند و گفت: آبیاری غرقابی و تانکری در شرایط افزایش دمای بی‌سابقه، فقط لایه‌های سطحی خاک را خیس می‌کند، در حالی‌که ریشه‌های فعال در عمق خاک تشنه می‌مانند.
در مجموعه انقلاب تهران شاهد بودم که با اجرای سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و استفاده از حسگرهای هوشمند برای پایش رطوبت خاک، توانسته اند مانع خزان فیزیولوژیک درختان شود و فضای سبز خود را بهاری و پایدار نگه دارند. اما در تبریز، روش‌های سنتی و غیراصولی نه‌تنها مانع خزان نشده بلکه خود به عاملی برای تشدید آن بدل شده‌اند.


در کنار این غفلت‌ها، موضوع نرده‌کشی اخیر در اطراف ائل‌گولی نیز پرسش‌های تازه‌ای را ایجاد کرده است. این تصمیم بدون شفاف‌سازی عمومی و بدون ارائه هیچ توضیح روشنی درباره اهداف، پیامدها و فلسفه اجرای آن، به ابهامات موجود افزوده است. 
مردمی که ائل‌گولی را میراث جمعی و شناسنامه سبز تبریز می‌دانند، امروز نه‌تنها با برگ‌ریزان زودرس آن، بلکه با دیوارها و نرده‌هایی که حس «تملک عمومی» را کمرنگ می‌کنند، مواجه اند. 
اگر مدیریت شهری تبریز در برابر این هشدارها همچنان سکوت کند، همان‌طور که هشدار داده است، باید آماده روزی باشیم که ائل‌گلی به جای نماد حیات و خاطره، به تصویری از بی‌توجهی و زوال بدل شود؛ در حالی‌که در نقاط دیگر کشور، نمونه‌های موفقی از حفظ و توسعه فضای سبز با تکیه بر علم و مدیریت مدرن قابل مشاهده و الگو برداری است. 
انتهای پیام/
آبیاری استاندارد طبیعت در تهران، خزان زودرس در باغ شهر تبریز + فیلم فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار